Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O clădire universitară lungă de 700 de metri

Un nou campus universitar, cu o clădire principală lungă de 700 de metri, este construit la poalele Muntelui Phoenix pentru Institutul de Design şi Inovaţie din Shenzhen.

O clădire universitară lungă de 700 de metri
Dominique Perrault Architects / Zhubo Design

Campusul a fost proiectat de biroul francez Dominique Perrault Architecture şi de arhitectul local Zhubo Design şi va cuprinde clădiri academice, pieţe publice, grădini, promenade acoperite şi cămine pentru studenţi şi profesori.

Cu o suprafaţă totală de 300.000 de metri pătraţi, viitorul campus din Shenzhen urmează să devină un nou reper în regiune. Clădirea lungă de 700 de metri, care va găzdui funcţiile academice ale campusului, este construită la baza muntelui şi ridicată de la sol cu ajutorul unor coloane, iar astfel, la nivelul străzii, este menţinută transparenţa vizuală, conform arhitecţilor.

"Proiectul este integrat în peisaj şi conservă legitimitatea structurii sale orizontale, asigurând fapul că niciun element arhitectural proeminent nu va tulbura geografia acestui platou. Ridicat deasupra solului, volumul principal păstrează transparenţa vizuală la nivelul străzii, iar înalţimea sa compactă garantează priveliştile peisajul măreţ", spune Dominique Perrault Architects, potrivit Dezeen.

În partea înălţată se vor desfăşura activităţile academice, corpul principal al clădirii desfăşurându-se pe două niveluri cu laboratoare şi săli de clasă. Mai jos vor fi amenajate o serie de spaţii publice şi de servicii.

O promenadă va fi construită şi pe acoperiş, care va mai cuprinde grădini, terase şi terenuri sportive. Acoperişul verde va fi prevăzut cu un sistem de colectare a apei de ploaie.

Campusul Institutului de Design şi Inovaţie din Shenzhen va face parte din Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Sud a Chinei şi va avea o capacitate de aproximativ 4.000 de studenți.

Proiectul este construit în cadrul masterplanului Shenzhen New Ten, care prevede construirea în acest oraş a zece clădiri culturale. Iniţiativa include lucrări semnate de nume cunoscute în lumea arhitecturii precum Zaha Hadid Architects, SANAA, Sou Fujimoto şi Jean Nouvel. Acesta din urmă a proiectat viitoarea Casă a Operei din Shenzhen, iar la aproximativ 75 de kilometri de ea va fi ridicat, asemenea unor nori pe apă, Muzeul Maritim din Shenzhen.

 

O clădire universitară lungă de 700 de metri
O clădire universitară lungă de 700 de metri
O clădire universitară lungă de 700 de metri
O clădire universitară lungă de 700 de metri
O clădire universitară lungă de 700 de metri

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva