Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul

Acest birou din Indonezia realizat de Studio Air Putih pentru propria echipa de arhitecti si designeri de interior se remarca prin volumele realizate in caramida aparenta, organizate in jurul unei curti interioare in care sunt plantati mai multi copaci.
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
Mario Wibowo

Biroul fondat de Denny Gondo si Joke Roos avea inainte sediul intr-o zona rezidentiala, dar echipa a preferat sa il mute intr-o suburbie in care se regasesc mai multe tipologii de cladiri, care au fost folosite ca sursa de inspiratie pentru designul noului sediu.

Arhitectii au decis sa organizeze spatiile birourilor sub forma unei grupari de volume cu proportii diferite, amplasate in jurul unei gradini deschise care contine mai multi copaci. Spatiul deschis amplasat central ofera o zona privata in care angajatii pot sa lucreze la umbra copacilor sau la o masa amplasata sub o copertina generoasa.

Structurile noi au fost placate integral cu caramida aparenta combinata cu anumite elemente din beton aparent. Suprafetele tratate uniform creeaza elementul de unitate al intregii compozitii.

"Folosirea caramizilor ca material principal al constructiei asigura mai multe avantaje. Caramida ofera un aspect placut volumelor si asigura inserarea optima in contextul urban inconjurator", au spus arhitectii, evidentiind prorprietatile materialului, printre care fapul ca este de provenienta locala si necesita lucrari minime de intretinere.

La intrarea dinspre strada, un volum finisat cu otel ruginit, flancat de obloane retractabile, completeaza imaginea suprafetelor din caramida si asigura o detasare clara fata de proprietatile vecine. O zona pavata conduce catre niste trepte din beton protejate de o copertina ce marcheaza intrarea in birouri.

Birourile au ferestrele orientate spre celelalte volume ale compozitiei, iar lumina suplimentara este asigurata prin luminatoarele din tavan. Zona de relaxare si primire este flancata de vitraje generoase si usi care se deschid spre o terasa cu vedere spre curtea interioara.

In toate volumele, arhitectii au folosit o paleta restransa de materiale naturale menite sa puna in valoare caramida si structura din metal. In zonele cele mai importante, peretii si pardoselile au fost partial placate cu marmura pentru a introduce un detaliu mai pretentios in vederea crearii unei atmosfere deosebite.

Lumina naturala ajunge in interior prin intermediul unor ferestre si luminatoare atent pozitionate, cum este cazul luminatorului amplasat deasupra scarii interioare.

O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul
O clădire de birouri deosebită în care cărămida aparentă se combină cu oțelul ruginit și betonul

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România