Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O cascadă “ireală”, una dintre principalele atracţii ale Expo 2020 Dubai (Video)

O cascadă artificială fascinantă îi învăluie pe vizitatorii Expo 2020 Dubai.

O cascadă “ireală”, una dintre principalele atracţii ale Expo 2020 Dubai (Video)
Twitter / @Expo2020_Dubaii

Instalaţia înaltă de patru etaje intitulată Surreal (“Ireal”) a fost proiectată în Los Angeles, SUA, de compania WET.

Stând la baza instalaţiei, ai impresia că vei fi copleşit de apele ce se “prăvălesc” cu putere pe suprafaţa zidurilor înalte de 13 metri, însă ele dispar pur şi simplu sub picioare şi nu simţi decât o adiere răcoroasă.

“Cascada” combină trei elemente – apă, foc şi pământ – şi curge pe muzica scrisă de Ramin Djawadi, compozitorul liniei melodice din ”Game of Thrones” și ”Westworld”.

Expoziţia mondială cu tema "Conectarea minților, Crearea Viitorului", care trebuia să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, şi-a deschis porţile pe 1 octombrie, în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

“Combinăm aici creativitatea omului – ce are mai bun omenirea –cu puterea şi bogăţia naturii. (Instalaţia) le aduce bucurie oamenilor. O văd aproape ca natură, însă modelată de om într-o sculptură”, spune CEO-ul companiei, Mark Fuller, potrivit Euronews

În linie cu una dintre principalele teme ale expoziţiei, sustenabilitatea, instalaţia a fost concepută astfel încât să fie prietenoasă cu mediul, apa nefiind risipită – mai puţin cea care se evaporă.

Noaptea îşi schimbă complet aspectul, transformându-se într-un adevărat spectacol de culoare.

Expoziţia prin care organizatorii încearcă să promoveze Dubaiul drept o destinaţie turistică şi de afaceri pentru vizitatori din întreaga lume va fi deschisă timp de şase luni.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva