Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casa in mijlocul naturii - Les Aventuriers

O casa in mijlocul naturii - Les Aventuriers

Proiectul denumit "Les Aventuriers" al biroului de arhitectura din Tokyo, Shun Hirayama Architecture, consta in patru spatii care au fost gandite pentru a beneficia la maxim de peisajul rural inconjurator: o bucatarie si o zona de luat masa amplasate astfel incat sa aiba vedere la drum, o zona de zi cu vederi multiple catre exterior, dormitoarele si o baie cu spatii vitrate deschise catre peisaj. Locuinta este amplasata pe un deal care are deschidere catre mare si catre orasul din vale.

Aceste volume individuale au fost transformate intr-o masa comuna cu ajutorul placajului din lemn natural, in felul acesta s-a definitivat si forma generala a casei. Desi bucataria este amplasata pe latura estica a terenului, aceasta are ferestrele orientate spre sud beneficiind la maxim de lumina naturala in timpul zilei. In privinta zonei de zi, ferestrele living-ului sunt putin deviate catre nord astfel incat sa nu priveasca direct catre proprietatile vecine si sa creasca nivelul de intimitate. Astfel, prin suprapunerea graduala a spatiilor, cele patru volume separate au ajuns sa
se contopeasca intr-o masa comuna.In interiorul locuintei, peretii au fost pozitionati la diferite unghiuri, in casa existand zece diferente de nivel ale pardoselii iar tavanele sunt si ele pozitionate diferit in functie de spatiu. Pentru finisajul pardoselilor s-au folosit diferite esente de lemn in functie de destinatia respectivului spatiu si de atmosfera care se dorea creata acolo. La exterior, au fost aranjati o serie de copaci cu trunchiuri subtiri, in mijlocul unei platforme din beton care face trecerea catre terenul natural, aratand ca o poteca printre rasaduri de orez supradimensionate.
Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România