Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O ajustare simplă a designului scării o poate face mai uşor de urcat şi de coborât

O ajustare simpla a designului traditional al scarii poate face acest element esential in cladirile cu mai multe niveluri mai accesibil celor pentru care urcatul si coboratul scarilor se realizeaza cu dificultate.
O ajustare simplă a designului scării o poate face mai uşor de urcat şi de coborât

Numita “Rest for a While”, un nume pe care l-am putea traduce ca “Odihneste-te putin” (sau, mai neaos, “Stai oleaca”), scara propusa de compania chineza de design Shenzhen Jinwei Innovation Design Company (SJDC) difera de scarile clasice prin faptul ca o portiune a balustradei a fost alterata astfel incat sa fie creata un fel de bancuta pe care oamenii se pot aseza pentru a-si trage sufletul in zona podestului.

Designul vizeaza in mod specific cladirile rezidentiala din China care nu sunt prevazute cu lift, motiv pentru care persoanelor in varsta si celor cu dizabilitati fizice le este greu sa ajunga in propriile locuinte daca acestea sunt situate la etajele superioare.

"Nu este nevoie decat sa adagi putin material pentru a le oferi persoanelor obosite posibilitatea sa stea jos si sa se odihneasca", spun designerii

Totodata, i-ar putea incuraja in general pe oameni sa foloseasca mai des scarile pentru a fi mai activi.

Designerii estimeaza ca vor perfectiona proiectul intr-un an, dupa care intentioneaza sa-l promoveze in Asia, Europa si Australia.

 

C.S.

O ajustare simplă a designului scării o poate face mai uşor de urcat şi de coborât

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva