Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Noua gamă de ancore șurub pentru lemn PROCUT de la Rawlplug®

Suruburile PROCUT contribuie la reducerea timpului de fixare cu 30% datorita caracteristicilor unice de design

Noua gamă de ancore șurub pentru lemn PROCUT de la Rawlplug®

Lemnul nu este doar un material frumos, fiind in primul rand un material natural si durabil, care poate lua diverse fomre si interpretari. De la mobilierul traditional, la cele mai moderne componente si sisteme intregi pentru finisare, toate acestea sunt fie din lemn, fie completate cu lemn. Practic, lemnul satisface toate nevoile, indiferent de aria de aplicare.

 

Lemnul – materialul perfect, din nou la moda

 

Lemnul poate fi folosit pentru a construi o structura durabila, lambriuri de fatade, elemente de finisare interioara, pereti decorativi, scari, obiecte de decor, mobilier, usi sau rame de ferestre. Fiind un material de constructie tipic, lemnul a crescut in popularitate, nu numai datorita originii sale naturale, ci si datorita caldurii si confortului pe care le aduce interioarelor - visul devenit realitate al multora dintre cei care vor fi in curand proprietari de case. In plus, lemnul ofera proprietati fizice, tehnice si mecanice excelente, pe care industria constructiilor le foloseste din ce in ce mai mult. Deoarece natura insasi a creat unul dintre cele mai bune materiale gata de utilizare, Rawlplug si-a asumat provocarea de a proiecta elemente de fixare care sa se potriveasca cu parametrii si excelenta structurii sale, asa cum este, spre exemplu, noua gama de suruburi pentru lemn PROCUT. Si chiar daca acest lucru a necesitat un efort mare, rezultatul este mai mult decat satisfacator, intrucat noile elemente de fixare se descurca perfect in rolul pentru care au fost proiectate.

 

Un secol de viata

 

Casele din lemn pot fi folosite chiar si mai mult de 100 de ani - cel putin asta sustin specialistii din acest sector al constructiilor.
In zilele noastre, cel mai important avantaj al sectorului constructiilor din lemn este timpul necesar ridicarii unei astfel de case. In functie de tipul structurii, tehnologia de constructie aleasa si suprafata podelei, acest lucru se poate realiza in doar trei saptamani (presupunand asamblarea componentelor prefabricate) la un pret rezonabil pe metru patrat. Avand in vedere costurile cu forta de munca aflate in continua crestere, este cu siguranta un argument care poate convinge numerosi investitori. Luand in considerare aceste aspecte, devine clar de ce lemnul a castigat atat de multi sustinatori: este durabil, puternic, convenabil in constructie si placut in utilizare. Asa ca noile suruburi pentru lemn de la Rawlplug trebuiau sa aiba exact aceleasi caracteristici.

Noua gamă de ancore șurub pentru lemn PROCUT de la Rawlplug®

Rawlplug – permanenta inovatie, cercetare si dezvoltare

 

Cu o experienta de peste 100 de ani, Rawlplug a fost intotdeauna un expert in sectorul fixarilor, furnizand produse profesionale, servicii specializate si cursuri inovatoare. Fixarile Rawlplug sunt folosite pe santierele din intreaga lume pentru a construi drumuri, poduri, tuneluri, cai ferate subterane, facilitati sportive, hale de productie, depozite sau instalatii si, oriunde sunt utilizate, Rawlplug ofera calitate si fiabilitate de neegalat. Pana acum, principalele domenii de interes pe care s-a concentrat Rawlplug au vizat ancorele mecanice sau chimice pentru aplicatii specializate, precum si gama larga de elemente de fixare pentru fatade si fixari usoare. Confruntandu-se cu popularitatea tot mai mare a constructiilor din lemn, Rawlplug a decis sa exploreze la maximum experienta si potentialul sau pentru a-si extinde portofoliul de gama dedicata suruburilor pentru lemn – astfel a aparut linia de elemente de fixare PROCUT. Noua gama Rawlplug este un raspuns la nevoile si cerintele actuale ale sectorului de constructii.

Designul inovator al suruburilor si calitatea fabricatiei sunt garantii ale proprietatilor mecanice variabile si ale durabilitatii, pentru ani indelungati de functionare.

 

Ce trebuie sa stiti despre ancorele surub PROCUT

 

Precizie de neegalat - Filetul spiralat de inalta precizie se continua armonios pana in varful ascutit, asigurand astfel o infiletare instantanee dupa ce surubul este fixat pe materialul de baza, facand lucrul mai usor si mai rapid.
Prindere de tip Torx - Prinderea de tip Torx cu un numar minim de dimensiuni T10, T15, T25 si T40 care se potrivesc cu consumabile disponibile din portofoliu fac posibila scaderea numarului de biti necesari, precum si a sculelor necesare.
Instalare exceptional de convenabila - Exceptional de convenabil la instalare datorita designului inovator si principiului de functionare.
Tehnica de instalare inovatoare - Tehnica de insurubare previne craparea lemnului si impiedica infundarea filetului si a orificiului in timpul insurubarii.
Acest lucru permite fibrelor lemnoase sa revina la forma lor initiala, crescand capacitatea de incarcare si rezistenta surubului.
Cutite de taiere pozitionate transversal - Cutitele de taiere pozitionate transversal optimizeaza perforarea si deschid materialul lemnos, in loc sa taie in el, ceea ce face ca aplicarea sa fie extrem de precisa si sigura datorita diametrului perfect adaptat al gaurii forate, in timp ce surubul este actionat.
Varf de frezare - Varful de frezare direct adiacent tijei surubului mareste diametrul gaurii inainte de filet, pregatind astfel gaura pentru o rezistenta redusa la infiletare pe intreaga lungime a surubului.

Noua gamă de ancore șurub pentru lemn PROCUT de la Rawlplug®

Brand de renume, suruburi noi, caracteristici noi

 

Suruburile pentru lemn PROCUT au fost proiectate pentru a raspunde, in primul rand, cerintelor specifice din industria constructiilor, indiferent de sector, asigurand confortul si eficienta necesare in aplicare, siguranta in utilizare si rentabilitatea pe intreaga durata de viata. Designul lor rezulta din toate caracteristicile enuntate, intrucat insurubarea usoara si cuplul de strangere redus necesar pentru instalarea surubului garanteaza simplitatea aplicarii si mareste viteza de instalare pe substraturi tipice din lemn de constructie moale - KVH, BSH, CLT, SWP, OSB si Placaj.

Inovatiile introduse in acest sens sunt filetul spiralat de inalta precizie care se transforma usor in varf, cu aripioare dispuse coaxial ce despart lemnul si permit inceperea insurubarii imediat dupa ce surubul este fixat pe substrat. Aceasta solutie imbunatateste ergonomia muncii si creste rentabilitatea manoperei, deoarece aplicarea mai usoara si mai rapida se traduce printr-un consum redus de scule electrice, dar in primul rand prin mai putina oboseala pentru operatorul care executa lucrarile.

In plus, o alta caracteristica unica a suruburilor R-PTX si R-PTK este varful de frezare direct adiacent tijei surubului care mareste diametrul gaurii fata de tija surubului pe masura ce este introdus, reducand astfel rezistenta la rulare in aceasta sectiune a dispozitivului de fixare. Siguranta si calitatea vizuala a suprafetei dupa aplicarea produsului sunt pasii urmatori luati in considerare de Rawlplug atunci cand sunt proiectate solutii dedicate lemnului.

Noile suruburi PROCUT pentru lemn R-PTX si R-PVS cu cap inecat sunt prevazute cu buzunare speciale sub cap, impiedicand ca suprafata sa fie deteriorata din cauza impingerii excesive impotriva lemnului si blocarea surubului intr-un substrat metalic.

Noua gamă de ancore șurub pentru lemn PROCUT de la Rawlplug®

Astfel, se asigura frezarea precisa a peretilor unei gauri inclinate facute in lemn pentru a obtine un montaj perfect. Structura varfului care despica substratul din lemn ofera o protectie excelenta impotriva fisurii materialelor fixate, care va permite sa reduceti semnificativ potentialul de deseuri. Acest lucru face, de asemenea, posibila omiterea pre-gauririi in materialele ce trebuie fixate. Cu toate acestea, cea mai importanta caracteristica este inaltimea proiectata meticulos a lamelor de gaurire transversale, direct adiacente varfului surubului. In loc sa taie in lemn, acestea il despica, formand o gaura cu un diametru perfect si protejand lemnul impotriva crapaturilor. In plus, astfel se impiedica infundarea filetului si a orificiului. Secretul suruburilor consta in diferenta dintre taierea si frezarea gaurii impreuna cu imprastierea fibrelor care, in acest caz, revin cat mai aproape posibil, la aranjamentul initial, fara ca structura lemnului sa fie deteriorate. In timpul acestui proces, fibrele se strang suplimentar in jurul surubului, crescand si mai mult rezistenta imbinarii si capacitatea de incarcare.

Pentru un confort de instalare imbunatatit, toate suruburile sunt instalate cu biti de impact RAWLPLUG.
Geometria conica a prinderii Torx, cu un design unic ce ofera o toleranta minima, va permite sa fixati bitul mai sigur si mai precis, iar acest lucru usureaza ghidarea surubului in mod corespunzator si declanseaza efectul de imbinare perfecta intre biti si surub, care se regasesc intr-o gama variata de diametre, impiedicand iesirea bitului din prinderea Torx sau caderea acestuia.

In solutiile Rawlplug, aceasta problema specifica a fost rezolvata suplimentar in asa fel incat sa reduca numarul de dimensiuni ale bitilor in intervalul diametrelor disponibile ale suruburilor. In consecinta, aproape 90% dintre suruburile PROCUT pot fi instalate cu doi biti. Exista vreun expert care nu ar aprecia o astfel de simplitate combinata cu fiabilitate maxima intr-o solutie de fixare?

 

Pe toata lungimea surubului - fiecare centimetru isi demonstreaza profesionismul

 

In constructia caselor din lemn, precum si in diferite lucrari de finisare, folosind lemn si materiale similare, si chiar si in lucrarile de bricolaj care au devenit atat de populare, versatilitatea unuia si aceluiasi produs, care poate fi folosit mereu, este un avantaj enorm. Acest lucru nu numai ca face deciziile de cumparare mai rapide, fara a fi nevoie sa alegeti dintre mai multe fixari diferite, dar va permite si sa reduceti semnificativ gama de consumabile necesare pentru lucru, reducand astfel costurile generate.

Surubul R-PTK de la Rawlplug este un model de fixare universala – excelent pentru instalarea elementelor structurale sau pentru imbinarea componentelor din lemn de diferite tipuri, acoperind astfel o gama variata de potentiale aplicatii. Datorita acestui lucru, consumatorul poate sa-l foloseasca in majoritatea lucrarilor efectuate in diferite materiale, inclusiv la instalarea elementelor structurale din lemn, montarea capriorilor pe pane de acoperis sau construirea de pergole, copertine si foisoare. Designul surubului asigura instalarea curata si fiabilitatea fixarii, iar forma capului tip saiba este destinata transferului de sarcini crescute. Acest lucru face ca surubul sa se potriveasca pentru o gama de materiale exceptional de larga, precum PAL, lemn, cherestea, cherestea laminata lipita, OSB. Iar surubul R-PTK este certificat pentru utilizare in toate acestea. In plus, selectia larga de dimensiuni disponibile il face sa fie o solutie de care niciun specialist nu se poate lipsi. Ca adevarat expert in categoria elementelor de fixare, Rawlplug acorda o atentie deosebita nevoilor profesionistilor care reprezinta fiecare segment al industriei constructiilor.

Si in ceea ce priveste elementele de fixare pentru lemn, aceasta atentie se manifesta in suruburile filetate R-PVS si R-PVZ si R-PCZ cu filet dublu. Primele doua sunt destinate in special pentru diferite tipuri de armaturi in structuri mari din lemn si sunt utilizate, in principal, in cladiri de expozitii, birouri, recreere, sport, cladiri industriale sau agricole.

Cand sunt construite astfel de structuri, grinzile glulam sunt intarite cu suruburi cu filet complet. Pentru alegerea adecvata a elementelor de fixare si aranjarea lor adecvata in structuri, inginerii Rawlplug au dezvoltat aplicatia EASY FIX – Lemn, care permite arhitectilor, designerilor, antreprenorilor si tuturor celorlalti utilizatori sa aleaga elementele de fixare potrivite pentru fiecare aplicatie. Aici gasiti si parametrii necesari pentru montarea corecta a suruburilor cu filet dublu R-PCZ, a caror calitate este demonstrata deja in montarea indirecta a materialelor termoizolante pe capriorii acoperisurilor inclinate. Deja mentionate, R-PVZ si R-PCZ reprezinta un grup special de elemente de fixare. Caracteristica comuna este capul surubului de o dimensiune redusa, ce se dovedeste in mod deosebit util la instalarea suruburilor in lemn. Asta face ca gaura realizata de instalarea surubului sa fie aproape invizibila, contribuind la calitatea vizuala a suprafetei, in timp ce filetul asigura o rezistenta mecanica ridicata in imbinarile realizate cu aceste fixari.

Noua gamă de ancore șurub pentru lemn PROCUT de la Rawlplug®
Articol scris de
RAWLPLUG Romania
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.