Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Natura în interior - obiecte decorative cu licheni

In ultimii ani, din ce in ce mai multi arhitecti sau designeri propun pereti verzi cu licheni sau muschi in amenajarile lor. Acestia se gasesc in cladiri de birouri, cafenele, cabinete medicale si locuinte.
Natura în interior - obiecte decorative cu licheni

Pentru noi a fost o inspiratie, un punct de pornire pentru a concepe o alta categorie de produse care includ lichenii – obiecte decorative creative. Aceste produse sunt create folosind tehnologii moderne – laser, cnc. Echipa noastra creeaza produsul de la 0 – de la desenul modelului pana la executia acestuia.

Aceste obiecte, pe langa componenta estetica, sunt sustenabile. Ce inseamna acest lucru?

Materialele din care sunt create (lemn si licheni) sunt materiale naturale, rezistente in timp. Lichenii sunt recoltati manual, cu respect fata de natura si mediul inconjurator, utilizand un mod de taiere care permite ca procesul de regenerare sa se desfasoare in mod natural.

Conservarea lichenilor este un proces ecologic, acestia sunt tratati cu diferite saruri si substante naturale care ii mentin delicati si flexibili.

Lichenii se adapteaza cu usurinta la umiditatea aerului din incaperea in care sunt amplasati, comportandu-se ca un burete, un indicator al nivelului de umiditate din aer. Cand nivelul de umiditate scade sub 30%, lichenii devin uscati si casanti. Este esential in aceasta perioada sa nu-i atingeti. Odata ce umiditatea este din nou la 30% acestia o vor absorbi si vor deveni din nou flexibili. Acest proces poate avea loc de mai multe ori, dar nu afecteaza forma, culoarea si speranta de viata a lichenilor, care pot trai mai mult de 15 ani.

Beneficii ale obiectelor decorative cu licheni:

- Contactul fizic si vizual cu natura determina cresterea productivitatii si a concentrarii.
- Lichenii nu au nevoie de intretinere, mai ales daca nivelul umiditatii din incapere este peste 30%.
- Contribuie la purificarea aerului intr-un mod sustenabil, fiind o metoda mult mai economica decat aparatele de purificare sau ventilatoarele.
- Nu au nevoie de lumina si udare si sunt biodegradabili.
- Sunt foarte usori si nu necesita niciun alt suport aditional de prindere.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva