Muzeul de arta creat de arhitectul Kengo Kuma

Recent s-au finalizat lucrarile la muzeul Kyushu Geibun Kan din Fukuoka, Japonia. Volumetria care se remarca prin jocul neregulat al panourilor ce compun acoperisul este creatia arhitectului nipon Kengo Kuma.
Jocul de forme cu muchii vii si colturi ascutite urmareste sa reproduca intr-o maniera stilizata relieful muntos din departare. Relatia cu raul Yabe din apropiere a fost transpusa in fluiditatea spatiilor si a trecerilor de la exterior la interiorul muzeului. Cladirea este o versiune la scara umana a unei piese de origami, planurile inclinate definind o serie de curti interioare si pasaje, invaluind spatiile interioare pentru a crea zone destinate expozitiilor, salilor de curs si intruniri. Majoritatea volumelor care alcatuiesc compozitia au un singur nivel, ocazional deschizandu-se pentru a face loc unui mezanin sau unui al doilea etaj.
Materiale si texturi diferite, inclusiv peretii vegetali si panourile solare alcatuiesc anvelopanta cladirii. Ferestrele cu forme geometrice ofera vizitatorilor perspective catre natura inconjuratoare, aducand in acelasi timp un plus de lumina naturala la interior.
Tavane inalte si forme repetitive creaza spatii interioare ample puse in valoare cu ajutorul luminii. In anumite zone structura de sustinere a acoperisurilor este aparenta, fiind local folosita ca elemente de sustinere in lungul carora s-au montat corpurilor de iluminat.
Urmarind ideea de a crea un spatiu in stransa legatura cu natura inconjuratoare, in amenajarea interioarelor s-a folosit foarte mult lemnul natural, de la pardoseli si placaje pana la mobilier. Obiecte de design realizate din impletituri sunt accente vizuale, forme organice intr-un spatiu caracterizat de geometrie.
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Caracteristici tehnice ale produselor WPC Coextrus BENCOMP
1. Strat de protecție avansat: Stratul exterior coextrudat oferă o barieră eficientă împotriva factorilor externi, precum radiațiile UV, umiditatea și petele.
2. Durabilitate sporită: Datorită procesului de coextrudare, produsele au o rezistență crescută la zgârieturi, decolorare și uzură, menținându-și aspectul inițial pe termen lung.
3. Întreținere minimă: Spre deosebire de materialele tradiționale, produsele WPC coextrus nu necesită vopsire, lăcuire sau tratamente speciale. Curățarea se realizează simplu, cu apă și detergent ușor.
4. Estetică superioară: Tehnologia permite obținerea unor finisaje variate, inclusiv texturi care imită lemnul natural, oferind un aspect premium.
5. Rezistență la factori climatici: Produsele coextrudate sunt proiectate să reziste la variații de temperatură, umiditate și expunere prelungită la soare, fără a se deforma sau decolora.

Avantajele produselor coextrus BENCOMP față de soluțiile clasice
Caracteristică: WPC Coextrus / BENCOMP WPC Clasic / Lemn Tradițional
Durabilitate: Peste 25 de ani / 15-20 de ani / 10-15 ani
Întreținere: Minimă / Necesită tratamente / Vopsire și lăcuire periodice
Rezistență la umiditate: Excelentă / Bună / Scăzută
Stabilitate a culorii: Foarte bună / Moderată / Scăzută
Estetică: Aspect premium, variat / Aspect uniform / Aspect natural, dar se degradează în timp

Aplicații și recomandări
Produsele WPC coextrus BENCOMP sunt ideale pentru diverse aplicații exterioare:
● Pardoseli pentru terase și balcoane: Rezistența la trafic intens și condiții meteo variate le face potrivite pentru zonele de relaxare exterioare.
● Placări exterioare: Oferă fațadelor un aspect modern și protecție suplimentară împotriva intemperiilor.
● Garduri și împrejmuiri: Durabilitatea și întreținerea redusă le recomandă pentru delimitarea proprietăților cu stil.
● Mobilier urban și de grădină: Rezistența la uzură și estetică deosebită le fac ideale pentru bănci, mese și alte elemente de mobilier exterior.



