Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Musafirul microscopic nedorit din casele noastre. Cum îl eliminăm

Poate nu stiati, dar fiecare dintre noi are in casa un oaspete extraordinar de nedorit. El este Dermatophagoides farinae si pteronyssinus.

Musafirul microscopic nedorit din casele noastre. Cum îl eliminăm

Aceasta denumire ascunde de fapt un acarian microscopic, de circa 250-420 microni, care convietuieste cu noi pana la aproximativ 30 de zile. Este unul dintre cel mai des intalniti acarieni din casa, precum si cel mai periculos acarian, care pe tot parcursul anului constituie o cauza majora a alergiilor. Un gram de praf poate contine pana la 200 de acarieni, iar o femela poate depune pana la 1-2 oua pe zi, deci practic traim zi de zi printre acarieni.

Acarienii adora locurile intunecate, calde si umede, locurile lor preferate fiind salteaua, pernele, pilota, covoare etc. Numarul lor este cel mai mare in anotimpurile in care umiditatea in aer este mai mare, adica este intre 65-70%. Hrana de baza a acarienilor sunt celulele moarte ale pielii, de aceea ele se gasesc acolo unde sunt prezente si aceste celule.

Probabil ca prea putin cunoastem faptul ca nu tocmai acarienii sunt cauzele principale ale imbolnavirilor cailor respiratorii. Ceea ce cauzeaza astmul si alte boli pulmonare sunt excrementele inhalate ale acarienilor. Este bine de stiut ca intr-o perioada relativ scurta, de 1-2 ani, greutatea pernei pe care o folosim in timp ce dormim creste cu 10%. Acest surplus de greutate reprezinta acarieni necrozati si excrementele lor.

 

Musafirul microscopic nedorit din casele noastre. Cum îl eliminăm

Dar cum poate fi alungat acest intrus invizibil?


  1. Daca mențineți umiditatea sub 50% in interior, spalati des la o temperatura mai mare de 60% pernele, cearceafurile
  2. Sau daca facem o aspirare profunda a saltelelor, a pernelor, ceea ce putem realiza doar cu un sistem centralizat de aspirare. Sistemele centralizate de aspirare dezvolta o putere de aspirare de 3-4 ori mai mare fata de oricare dintre aspiratoarele obisnuite. Puterea lor de aspirare se masoara in AirWatt.

Un aspirator obisnuit are puterea de aspirare de aproximativ 75-90 AirWatt, iar o centrala de aspirare TUBO dezvolta o putere de aspirare de 150-270 AirWatt.
Musafirul microscopic nedorit din casele noastre. Cum îl eliminăm

Va oferim solutii sa eliminati Dermatophagoides pteronyssinus si toți ceilalți acarieni prezenți in casa voastra. Aflati cum aici.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TEKNIKA S.R.L.