Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Mesajele ascunse şi caracteristicile travertinului

Din perspectiva geologului, travertinul este o roca sedimentara, formata de-a lungul izvoarelor termale sau in pesterile de calcar, cu o compozitie bogata in calcit si aragonit si avand o duritate de 3-4 pe scala Mohs. Caracteristica lui principala, ca aspect, este prezenta cavitatilor naturale de pe suprafata, urmare a emanatiilor de dioxid de carbon din timpul formarii.
Mesajele ascunse şi caracteristicile travertinului

Caracteristicile pe care le ia in consideratie constructorul se refera la parametri cum ar fi rezistenta mecanica la compresiune si la incovoiere, porozitatea, reactia la radiatii UV, comportamentul la actiunea factorilor abrazivi, rezistenta la foc.

Clientul final se lasa impresionat mai degraba de aspectul si culorile travertinului sau de incadrarea acestuia intr-un stil care-i place.

Dincolo de caracteristicile tehnice si estetice ale travertinului, o roca minunata care de 20 de secole impresioneaza in Colosseum-ul roman, mai exista si o magie a travertinului ca simbol, descifrata cu parcimonie de imaginatia unor iluminati. Dupa acestia travertinul este piatra care cultiva indrazneala de a pasi pe taramuri necunoscute si creste siguranta de sine. Paleta de culori cu alb, gri, maro roscat, maro sau galben-maroniu potenteaza optimismul si pofta de viata.

La PIATRAONLINE cultivam dragostea fata de aceasta piatra dedicata familiei, avand semnificatii atat de profunde. Iata de pilda travertinul Latte polisat, cu placi de dimensiuni mari (61x30.5x1.2 cm) care-si indeplineste atat de bine sarcina de a-ti aduce liniste si echilibru in casa. Dur ca granitul, cu porozitate redusa si practic fara cavitati, travertinul Latte este o solutie fireasca pentru orice interior.

In simbolistica semnificatiilor pietrei naturale travertinul apare ca avand insemnate proprietati in domeniul creativitatii. “Purtatorii” de travertin se evidentiaza prin abilitatea de a evalua, chiar intuitiv, starea unei activitati. Ei inteleg cu usurinta daca aceasta poate avea sau nu rezultatele scontate.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România