Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Membrane lichide și membrane dintr-un singur strat pentru acoperișuri solare

Instalaţiile solare pe acoperişuri au devenit din ce în ce mai populare la nivel global. Din ce în ce mai mulţi proprietari de clădiri doresc să folosească efi cient spaţiul acoperişului pentru a contribui la protecţia mediului prin producerea de energie durabilă.
Membrane lichide și membrane dintr-un singur strat pentru acoperișuri solare

Astfel de instalaţii sunt o investiţie cu rentabilitate pe termen lung. Prin urmare, acoperişul trebuie să fie unul de înaltă performanţă, ce nu necesită multă întreţinere, acestea fiind cerinţele majore ale aplicaţiilor solare cu o durată de exploatare de 25 de ani. Sika are experienţă în producţia de membrane lichide şi de membrane prefabricate dintr-un singur strat, ce întâmpină cerinţele de performanţă şi de durabilitate, nu numai ca sisteme de impermeabilizare unice, dar şi ca substraturi pentru o varietate de aplicaţii care folosesc energia solară.

Pentru principalele tehnologii solare disponibile, Sika poate oferi o soluţie ideală adecvată ce asigură sau îmbunătăţeşte performanţa per total a aplicaţiei solare, cu întreţinere şi întreruperi minime. Sika a creat "Parcuri solare" în cadrul propriilor sale unităţi pentru a-şi prezenta experienţa şi flexibilitatea în aplicarea sistemelor solare pe acoperişuri.

Acoperiș cu panouri fotovoltaice integrate (B.I.P.V)

Membranele dintr-un singur strat pot fi folosite drept strat portant (membrană principală) pentru laminarea celulelor solare flexibile. Astfel de membrane cu celule integrate se instalează peste un prim strat de impermeabilizare. Cu o greutate specifică mică şi uşor de instalat, soluţiile BIPV
utilizează gama de membrane Sika pentru a crea un sistem solar integrat pentru clădiri.

Membrane reflectorizante de tip lichid sau prefabricat

Anumite sisteme solare de acoperiş absorb lumina pentru a produce energie nu numai de la soare ci şi de pe suprafaţa reflectorizantă a acoperişului - în anumite cazuri mărind eficienţa celulei solare cu până la 15%. Membranele reflectorizante Sika de tip lichid sau cele prefabricate contribuie
semnificativ la mărirea producţiei de energie provenită din aceeaşi zonă a acoperişului solar.

Sisteme rigide de celule solare

Celulele solare cristaline continuă să fie folosite într-o varietate de aplicaţii de acoperişuri. Sika oferă o gamă largă de posibilităţi pentru a întâmpina cerinţele de design ale acestor sisteme.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva