Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Marș împotriva poluării din Capitală: "Aer curat, nu plămân intoxicat!"

Mișcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România, îi invită pe bucureșteni, vineri, 14 februarie, de la ora 17.00, la marșul "Aer curat, nu plămân intoxicat!". Activiștii de mediu cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe, se precizează într-un comunicat al reprezentanților din România ai mișcării globale Fridays For Future.
Marș împotriva poluării din Capitală: "Aer curat, nu plămân intoxicat!"

"Acțiunea de protest vine pe fondul creșterii alarmante a poluării în marile orașe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorități, în privința calității aerului. Toți cetățenii sunt așteptați la marș, pentru a transmite un mesaj clar autorităților: vrem rezolvarea problemei poluării și cerem măsuri urgente", se arată în comunicat.

Transport durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului se numără printre solicitările organizatorilor pentru autorități.

"Avem nevoie de măsuri care să îmbunătățească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși. Studiile Organizației Mondiale a Sănătății dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci și pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creștem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieșim pe stradă și privim spre viitor cu multă incertitudine", a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

Potrivit reprezentanților mișcării, care citează datele Comisiei Europene, orașele "București, Brașov și Iași sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar poluarea depășește constant normele europene".

Marșul va începe de la Piața Unirii și se va desfășura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului, fiind susținut de WWF România, Comunitatea Declic, Corupția Ucide și Ești din Sectorul 5, dacă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva