Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Manifestul privind locuințele, prezentat de BUILD EUROPE si Patronatul Societăților din Construcții Președinției române la Consiliul UE

Cu ocazia alegerilor europene, BUILD EUROPE intenționează să joace un rol cheie prin Manifestul său pe tema locuințelor, în special a locuințelor la prețuri accesibile. Este esențial ca organizația să mobilizeze toți actorii europeni pe o temă care este în centrul preocupărilor cetățenilor europeni, și aceasta în toate statele membre.
Manifestul privind locuințele prezentat de BUILD EUROPE si Patronatul Societăților din Construcții Președinției române la Consiliul

Iată de ce BUILD EUROPE s-a aflat in 22-24 mai în București, pentru a celebra munca depusă atât de Președinția României a Consiliului Uniunii Europene, cât și de către Patronatul Societăților din Construcții.

Acest Manifest este o parte integrantă a transformării Organizației, a cărei acțiune este, în opinia Președintelui Marc PIGEON, mai ales "de a răspunde aspirațiilor sociale și de mediu ale societății. Aceasta este abilitatea de a face față provocărilor de astăzi care dă legitimitate acțiunilor construirii Europei".

Manifestul explorează provocările cu care se confruntă cetățenii europeni în găsirea de locuințe care să răspundă așteptărilor lor. Această provocare este cu atât mai dificil de rezolvat, deoarece presupune a lua în considerare aspirațiile cetățenilor europeni de a locui în spații adecvate, la un preț accesibil în condițiile în care cererea este cea mai puternică. BUILD EUROPE nu pretinde că oferă o singură soluție, care poate fi aplicată uniform pe teritoriul european.

Dimpotrivă, aceasta propune o gamă de soluții complementare care iau în considerare problema locuințelor într-o perspectivă holistică nouă, care nu mai este gândită separat de mediul de viață al europenilor: ocuparea forței de muncă, educația, cultura, mobilitatea, mediul și planificarea.

Pentru Filiep Loosveldt, Managing Director al BUILD EUROPE, "Manifestul răspunde problemelor comune țărilor europene. Oferim soluții pentru a răspunde cererii crescânde de locuințe la prețuri accesibile și mobilizării necesare a capitalului privat pentru a sprijini politicile publice ".

În prezența reprezentanților Președinției Române la Consiliul UE, Organizația a făcut un pas înainte pentru a se angaja cu oficialii români pentru a sublinia importanța țării în lupta împotriva crizei locuințelor, atât la nivelul UE, cât și la nivel național.

Marc Pigeon concluzionează: "Soluțiile nu pot funcționa decât dacă politicienii europeni și naționali își dau seama de amploarea crizei locative din Europa, soluția implicând neapărat implicarea cooperării și a actorilor privați și publici pentru a răspunde așteptărilor concetățenilor noștri".

 

Comunicat de presa

Manifestul privind locuințele prezentat de BUILD EUROPE si Patronatul Societăților din Construcții Președinției române la Consiliul
Documente atasate:
69 p
Manifest
    

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România