Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locus creeaza o locuinta cu stil contemporan si influente rustice

Locus creeaza o locuinta cu stil contemporan si influente rustice

Insiruind spatiile individuale in primul etaj al casei, urmarind culuarul scaldat in soarele ce patrunde prin luminatorul din acoperis, locuinta se dezvaluie privitorului si pune in valoare planul flexibil al compozitiei care face posibila accesarea usoara a oricarei camere din etaj sau din subsol.

 

Integrata in cadrul natural inconjurator, volumetria casei este strapunsa de o curte interioara acoperita chiar in zona centrala, in timp ce pe latura nordica si estica se dezvolta un relief expansiv care invita la un dialog continuu cu exteriorul. Spatiile individuale permit pe timpul verii, racirea interioarelor cu ajutorul vanturilor ce bat dinspre sud-vest, reducand considerabil caldura dar permitand in acelasi timp luminii naturale sa patrunda printre volumele care se intersecteza.

 

 

 

Influentele rustice prezente in amenajarea curtii interioare si a exteriorului sunt in armonie cu restul interioarelor, prin folosirea placilor de gresie galbena cu suprafata texturata si a placilor de granit gri care contrasteaza cu anvelopanta de culoare alba a casei. Trecerea spectaculoasa intre pereti si acoperis se face printr-o portiune vitrata care ofera locuitorilor privelisti eterice ale cerului si in acelasi timp creaza senzatia unui acoperis care pluteste fara nici un efort deasupra spatiului interior.

 

 

 


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România