Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta moderna intr-o anvelopanta traditionala

Locuinta moderna intr-o anvelopanta traditionala

Forma arhitecturala aminteste de casele traditionale din zona, cu acoperis in doua ape realizat din tigle ceramice. O veranda cu pardoseala din lemn face trecerea spre zona de zi, amenajata intr-un spatiu deschis care cuprinde locul de luat masa si zona de discutii. Dormitorul matrimonial a fost amenajat in partea stanga a scarii in timp ce alte doua dormitoare ocupa etajul.

 

Pe fatada de nord-vest peretele masiv din caramida a fost inlocuit cu un vitraj amplu, ce porneste din pardoseala si ajunge pana sub streasina astfel incat zona de zi este luminata natural, mentinandu-se in acelasi timp un climat placut pe timpul zilei.

 

Panourile mobile, anuleaza granita dintre spatiul interior si gradina astfel ca locuinta pare mai incapatoare. In partea din spate, un coridor integral vitrat face legatura cu un hambar folosit pe post de depozitare. Acest element prin materialele folosite este expresia tranzitiei dintre vechi si nou.

 

Pe tot parcursul procesului de proiectare si de constructie, arhitectii au urmarit sa gaseasca pentru noua casa un limbaj estetic traditional dar elegant, care sa combine elemente specific locale cu dotari si tehnologie moderna. „Casa a fost realizata ca o interpretare moderna a arhetipului casei alungite, care se remarca printr-un acoperis abrupt cu streasina joasa, pe care il regasim la multe din fermele din apropiere” declara arhitectul Pieter Bedaux.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva