Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

Proiectul in cauza a fost realizat de echipa de la Takeshi Hosaka Architects pentru o familie tanara, care avea trei copii si care dorea extinderea locuintei pe care o aveau deja in Yamanashi, Japonia. Beneficiarul dorea sa poata asculta pasarile dimineata cand se trezea, sa poata urmari fazanii si ratonii iar arhitectul a facut tot posibilul pentru ca aceste lucruri sa se poata intampla chiar daca terenul era intr-o zona rezidentiala destul de densa. Primul pas in proiectarea noii locuinte a fost distrugerea a aproape jumatate din cea existenta si completarea cu o noua structura, avand un singur nivel, care facea trecerea gradual de la zona de sud a terasei de lemn pana la interior.

 

Avand cerul deasupra, pamantul dedesubt si padurea aproape de casa, gestul de a insera partial cadrul natural in locuinta a parut foarte firesc. Astfel, arhitectul a gandit o structura care sa contina elemente „naturale” atat in plan vertical cat si in cel orizontal. Terasa deschisa, acoperita, orientata spre sud, permite locatarilor sa experimenteze senzatia de a fi intr-un spatiu deschis dar in acelasi timp delimitat prin panourile de lemn. In acoperis a fost realizat un alt spatiu deschis, cu ajutorul unor grinzi in V si a unor panouri acrilice transparente pentru a le permite beneficiarilor sa vada cerul prin respectivul luminator.

 

Structura realizata din grinzi in V ofera intregii cladiri stabilitate si rezistenta, astfel ca placile de acrilic devin practic imperceptibile in ritmul dat de grinzi.

Sala de mese a fost amenajata in partea de sud a casei, devenind o zona ce delimiteaza spatiul interior de cel exterior. In mod intentionat pardoseala din aceasta zona a fost considerata ca facand parte din zona de pamant, drept urmare au fost plantate flori si arbusti acolo. Zona de zi face trimitere la cadrul natural prin finisajele si mobilierul din lemn masiv. Aceasta este despartita de bucatarie printr-un alt perete mobil care permite unificarea spatiilor. Dormitoarele au fost amenajate in partea de nord, in imediata apropiere a gradinii din spatele casei.

 

 

Pe timpul iernii in zona in care a fost construita locuinta temperaturile ajung in medie pana la -10grC. Cu toate acestea, locatarii nu trebuie sa isi restranga activitatile pentru ca pot simti si experimenta mediul exterior atat in mod fizic cat si spiritual. Tipetele fazanilor salbatici pot fi auzite in aerul diminetii trezindu-i pe locatari, pasarile putand fi admirate din dormitoare.

 

Pe timpul verii, deschiderea tuturor vitrajelor asigura ventilarea naturala a spatiilor si pastrarea unei temperaturi optime fara a fi nevoie de sisteme de climatizare. Eliminarea barierelor chiar daca erau transparente amplifica senzatia de uniformizare a spatiilor interioare cu cele exterioare. Chiar si in cazul zilelor ploioase locatarii nu se grabesc sa inchida geamurile pentru ca in felul acesta iriga in mod natural pardoseala vegetala, in care cresc flori si arbusti.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

E adevărat, asigurăm și acest serviciu, de reparații/intervenții asupra rezervoarelor noastre, dar ce sens are să faceți o economie minoră luând decizia de a nu cumpăra balastul necesar înlocuirii argilei excavate, când decizia voastră generează alte cheltuieli și timp pierdut și nervi și…?
Pe principiul „merge și asa” nu facem decât să batem pasul pe loc. Nu faceți compromisuri!

După terminarea montajului, precizăm că rezervorul trebuie să stea plin cu apă minim două săptămâni, permițând astfel solului să se stabilizez și abia apoi poate fi golit în condiții de siguranță. Acest aspect este important pentru cei care utilizează rezervorul pentru stocarea apei menajere sau a apei pluviale.

Peste rezervorul montat în aceste condiții, trebuie să evitați trecerea utilajelor/mașinilor sau depozitarea unor echipamente de orice fel, care măresc sarcina pământului așezat peste rezervor.

Dacă rezervorul se instalează în zonă cu trafic auto, se suplimentează instalarea cu montajul unei platforme de beton peste excavație, care să se sprijine pe pământul compactat natural (neexcavat), nu pe rezervor. Această placă de beton trebuie să fie mai mare decât excavația cu minim 1 metru pe fiecare latură a excavației și să poată susține greutatea suplimentară care va fi așezată deasupra locului de montaj sau a mașinilor/utilajelor care tranzitează zona.

Toate aceste detalii se regăsesc în manualul de instalare pe care îl punem la dispoziția tuturor.

Dacă rezervorul se instalează în zonă cu pânză freatică ridicată și există riscul de flotație, atunci se ia o altă măsură obligatorie: instalarea și ancorarea acestuia cu chingi pe o placă de beton, a cărei greutate trebuie să fie cel putin egală cu greutatea rezervorului plin cu apă, astfel încât să-i stricăm planurile lui Arhimede și rezervorul să rămână pe poziție toată viața.

Un alt detaliu foarte important este folosirea compensatorilor la toate conexiunile cu flanșe dintre rezervor și instalația de conducte. Acești compensatori preiau din diferențele de aliniere dintre rezervor și conducte, preiau vibrațiile care pot fi transmise în rezervor, în cazul cuplării cu o pompă, preiau diferențele dintre două rezervoare, care pot avea tasări diferite, chiar dacă au același volum/diametru.

Două minute de atenție, atât e nevoie pentru a viziona filmul prezentat, două minute care vă pot aduce o economie de mii de euro și 50 de ani de exploatare a rezervoarelor 1st Criber!

Photo HL90_B_PP
Photo HL90_B_PP
photo HL90KH_B - PP
photo HL90KH_B - PP
Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

Pentru moment noul obturator de miros Primus blue va echipa sifoanele de pardoseala din gama HL90, insa in viitor noul Primus Blue va echipa toate sifoanele de pardoseala din gama HL – Primus.

Incepand cu luna Iunie 2022 sifoanele de pardoseala din seria HL90Pr se vor livra cu noul obturator de miros Primus Blue. Mai mult decat atat, corpul receptorului va fi de acum injectat in PP (polipropilena) in loc de PE (polietilena). Modificarea materialului din care se vor injecta de acum corpurile de receptori se aplica asupra modelelor HL90Pr, HL90PR-3000, HL90PR-3020, HL90PrD, HL90PrD-3000, HL90K si HL90KH.

Inaltimea redusa de instalare a acestora, de 57 mm ramane neschimbata.

Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

Din luna Iunie 2022, obturatorul Primus Blue va echipa o parte din vechile sifoane de pardoseala HL, astfel codurile acestora se vor modifica, iar versiunile vechi nu se vor mai fabrica:

Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

Puteti inlocui obturatoarele de miros din vechile scurgeri HL!

Obturatorul de miros HL090.5E Primus Blue poate fi introdus in sifoanele HL510.. si HL310.. instalate anterior. Astfel, putem echipa sifonul de pardoseala existent cu noul obturator de miros Primus Blue cu avantajele asigurate de acesta. Elementul de prindere a parului poate fi comandat separate optional. Codul articolului este HL0541.6E.

Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati pentru a va pune la dispozitie fisele tehnice detaliate corespunzatoare sifoanelor de pardoseala HL90Prblue, HL90Prblue-3000, HL90Prblue-3020, HL90PrblueD, HL90PrblueD-3000.

photo HL90Prblue_B
photo HL90Prblue_B
Turnare Bazin, lipsa membrană hidroizolantă, protecție totală a betonului
Turnare Bazin, lipsa membrană hidroizolantă, protecție totală a betonului
Turnare Pistă cu trafic greu, protecție totală a betonului
Turnare Pistă cu trafic greu, protecție totală a betonului
photo HL90PrblueD_B
photo HL90PrblueD_B
Căștile cu anularea zgomotului Bose Headphones 700
Căștile cu anularea zgomotului Bose Headphones 700

Aceste căști dotate cu bluetooth și touch control intuitiv oferă un sunet clar în orice condiții, utilizatorul putând opta pentru unul dintre cele 11 niveluri de anulare a zgomotului. În plus, în timpul conversațiilor preluate de pe telefon, vocile interlocutorilor se aud perfect, datorită celor 4 microfoane cu care sunt dotate, acestea izolând zgomotul din jur.

Chiar dacă vă aflați în vacanță sau la birou, pentru momentele în care doriți să luați o pauză de la muzică și să purtați o discuție ori să auziți sunetul ambiental, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul pentru Modul Conversație.

Nu în ultimul rând, vă recomandăm căștile In Ear true wireless cu anularea zgomotului Bose Quiet Comfort Earbuds, cu un design compact, ușoare, special create pentru cei care nu dispun de prea mult spațiu în bagaj, dar care iubesc sunetul clar, perfect echilibrat, cu bași profunzi, indiferent de volumul la care asculta melodiile ori podcasturile preferate.

Căștile In Ear true wireless cu anularea zgomotului Bose Quiet Comfort Earbuds
Căștile In Ear true wireless cu anularea zgomotului Bose Quiet Comfort Earbuds

Microfoanele interne și externe ale acestor căști monitorizează sunetele din mediul ambiant, dar și pe cele ce ajung în canalul auditiv, producând instantaneu un semnal opus, care anulează zgomotul nedorit.

Materialul din care sunt realizate căștile Bose Quiet Comfort Earbuds este un silicon moale, iar duza care acoperă urechea este proiectată să se muleze perfect, creând un sigiliu ce nu permite pătrunderea zgomotului extern. Totul se datorează designului StayHear Max, care permite reducerea presiunii în momentul fixării pe ureche. De asemenea, căștile vin echipate cu vârfuri de dimensiune medie (M), mică (S) și mare (L), fiind astfel potrivite pentru oricine.

Pentru mai multă ușurință în utilizare, aceste căști wireless sunt prevăzute cu o interfață de touch control intuitiv. Atingând de două ori casca dreaptă, puteți reda playlistul preferat, dar puteți, în același timp, să puneți pauză, să răspundeți la telefon ori să încheiați un apel. Dacă țineți apăsat pe cască, puteți respinge un apel.

Când scoateți o cască, microsenzorii vor sesiza și muzica pe care o ascultați va fi pusă automat pe pauză.

Căștile Bose Quiet Comfort Earbuds sunt rezistente la transpirație și intemperii, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji pentru ele, indiferent de destinația dumneavoastră, fie că mergeți pe plajă, că vă plimbați cu barca sau că urcați pe munte.

Autonomia bateriei este de până la 6 ore, dar dacă se utilizează carcasa de încărcare, timpul de redare poate ajunge până la 12 ore. Luminile LED exterioare arată statusul bateriei carcasei de încărcare, iar când sunt scoase din carcasă, căștile încep conectarea prin bluetooth cu dispozitivul ales.

Gama de căști Bose cu anularea zgomotului ambiental a fost special creată pentru cei ce caută produse de cea mai înaltă calitate și un sunet clar, în orice condiții.

Bose în Romania prin All Audio
Contact:
București, str. Puțul lui Zamfir 45-47, et. 2, sector 1
Tel: 0728 82 22 22
Program: Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
www.all-audio.ro

photo HL90K - PP.jpg
photo HL90K - PP.jpg
Novum by the Sea
Novum by the Sea

Cei care doresc să se bucure de un meniu gustos, tradițional, dar și de o bere spumoasă și rece, sunt invitați să poposească pentru câteva ore la restaurantul bucureștean Caru’ cu Bere, un local cu o istorie de peste 130 ani, situat în centrul istoric al Capitalei. Și aici, atmosfera este întregită de sunetul Bose Professional, pentru un plus de relaxare.

Tot în Centrul Vechi al Bucureștiului este și Hotelul Moxy, un punct de interes nu doar pentru turiștii străini, ci și pentru cei români, datorită conceptului inovator pe care se bazează acesta. Aici, experiența confortului este completată de cea a noului, accesul la serviciile hotelului fiind făcut prin intermediul tehnologiei de ultimă oră, printre facilităţi numărându-se check in-ul mobil, cheia digitală a camerei şi comunicarea cu personalul prin intermediul chatului.

Moxy Hotel Bucharest
Moxy Hotel Bucharest

Sonorizarea diverselor zone ale hotelului, fie ele private sau publice, este realizată tot cu ajutorul echipamentelor Bose Professional.

Portofoliul Bose Professional în România este variat, dar rezultatul este mereu același: un sunet clar, nuanțat, echilibrat, ce reușeste să întregească atmosfera tipică fiecărei locații, conferindu-i o nouă dimensiune spațiului. Totul este posibil datorită echipamentelor de ultimă generație, dar și reușitei echipei noastre de a îmbina tradiționalul cu actualul.

Bose Professional în Romania prin All Audio
Contact:
București, str. Puțul lui Zamfir 45-47, et. 2, sector 1
Tel: 0728 82 22 22
Program: Luni - Vineri: 10:00-18:00
www.allaudiopro.ro

20130202173426_608.jpg
20130202173426_608.jpg
Epoca.jpg
Epoca.jpg
Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei
Locuinta in care te simti afara cand de fapt esti inauntrul ei
Daisy.jpg
Daisy.jpg
Rose 2.jpg
Rose 2.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.