Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Lambriuri din lemn - Avantaje și dezavantaje. Întreținere

Este bine cunoscut faptul ca lemnul reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pentru finisaje, atat din punctul de vedere al aspectului estetic pe care il ofera, cat si pentru caracteristicile sale. Utilizarea lambriurilor din lemn pentru decorarea locuintelor este ingredientul perfect pentru a obtine un aspect rustic si, in acelasi timp, reprezinta o solutie pentru amenajari interioare rapide, care nu implica un efort foarte mare si nici costuri semnificative.
Lambriuri din lemn - Avantaje și dezavantaje. Întreținere

Lambriurile lemn nu numai ca ajuta la obtinerea unui aspect rustic, ci ofera in acelasi timp interioarelor un aspect cald si primitor. Din punctul de vedere al montajului, acestea se pot instala foarte usor, lucru valabil si pentru situatiile in care se doreste inlocuirea unei anumite portiuni. Tot aici este important de mentionat faptul ca montajul nu duce la deteriorarea peretilor.

Avantajele si dezavantajele lambriurilor din lemn

Mai ales atunci cand locuiti intr-o zona aglomerata si zgomotoasa cum ar fi centrul unui oras, izolarea fonica ar trebui sa reprezinte una dintre prioritatile dumneavoastra. Lambriurile din lemn asigura o izolare fonica excelenta, dar si o izolare termica eficienta.

Dupa cum am mentionat anterior, aceste lambriuri din lemn se instaleaza si se monteaza foarte usor. Va recomandam totusi sa apelati la un specialist pentru cele mai bune rezultate.

Ingrijite corespunzator, lambriurile din lemn au o durata de viata ridicata. In momentul montajului trebuie sa se acorde o atentie sporita pasilor de instalare, intrucat, daca sunt necorespunzator montate, acestea se pot deforma sau umfla. In aceasta etapa trebuie luat in calcul si faptul ca in timp lemnul isi modifica dimensiunea in functie de temperatura si de nivelul de umiditate. Aerul uscat poate duce la craparea lemnului, iar daca lambriurile din lemn sunt instalate in zone cu umiditate ridicata, exista riscul ca materialul lemnos sa putrezeasca (acest lucru este valabil si in cazul parchetului stratificat si masiv).

In situatia in care doriti instalarea lambriurilor in locuri cu aer uscat sau cu umiditate, luati in considerare utilizarea unor produse speciale pentru intretinerea lemnului. Noi suntem aici sa va ajutam sa luati decizia potrivita.

Intretinerea si pastrarea in conditii bune a lambriurilor din lemn

In momentul in care se achizitioneaza si se instaleaza lambriuri din lemn, intretinerea corespunzatoare reprezinta regula principala pentru a va putea bucura de aspectul estetic deosebit conferit de acestea pe termen lung. Odata cu trecerea timpului, lemnul isi pierde din proprietati, asadar, interesati-va in legatura cu modul de intretinere corespunzator tipului de lemn din care sunt fabricate lambriurile dumneavoastra.

Oferta in materie de lambriuri din lemn este una foarte diversificata, oferindu-va posibilitatea sa alegeti dintre sute de nuante si modele si dintre mai multe tipuri de lemn, incepand de la esentele autohtone pana la cele exotice. O casa in care sunt instalate lambriuri din lemn este mult mai calda si primitoare, iar aspectul estetic deosebit pe care il ofera este unul exceptional. Tot ce trebuie sa faceti este sa investiti in lambriuri din lemn de calitate si va veti bucura de acestea multa vreme.

Sfaturi oferite de Alma Parchet Natural

Lambriuri din lemn - Avantaje și dezavantaje. Întreținere
Lucru în România