Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

"Laleaua" nu va mai înflori la Londra

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a respins planurile privind construirea unui turn inalt de 303 proiectat de renumitii arhitecti britanici de la Foster + Partners, prin al carei design s-a dorit evocarea lalelei, floare al carei nume avea sa-l poarte.
"Laleaua" nu va mai înflori la Londra

Proiectul The Tulip a fost anuntat cu mare fast in toamna anului trecut, inclusiv pe SpatiulConstruit.ro, generand reactii mixte din partea publicului. 

 

Planurile fusesera aprobate in prima faza de autoritatile din cartierul de afaceri City of London, unde urma sa fie construita cladirea. 


Marti insa, Khan a anuntat ca a decis sa respinga proiectul pe motiv ca ofera "beneficii publice foarte limitate" in City of London si ca nu reprezinta "arhitectura de clasa mondiala care ar fi fost necesara pentru a-i fi justificata proeminenta".

 

Cladirea urma sa fie prevazuta cu o platforma de observatie si cu un carusel, la care publicul nu ar fi avut insa acces liber.

 

Norman Foster, fondatorul biroului de arhitectura, declara la inceputul anului ca acest proiect "controversat in mod inevitabil" are sansa sa devina "un simbol mondial al Londrei".

 

Randari: DBOX pentru Foster + Partners

"Laleaua" nu va mai înflori la Londra

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva