Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Locuinta SKY COURT este un proiect de renovare ambitios care a implicat transformarea unei case din perioada de crestere economica din 1986 – 1991 intr-un spatiu modern, care sa beneficieze de soare si de priveslitea catre oras. Planul initial era organizat pe doua niveluri cu dormitoare inghesuite, ferestre de mici dimensiuni si nici un element care sa lege interiorul de spatiul exterior. Clientii, un cuplu cu doi copii, au dorit sa foloseasca la maxim spatiul, sa obtina o curte privata in care se se bucure de intimitate si in final, spatiile casei sa fie luminate din plin in mod natural. Imobilul in cauza facea parte dintr-o lotizare cu locuinte cuplate, iar din punct de vedere al esteticii exterioare beneficiarii doreau o schimbare astfel incat sa nu mai semene cu cea de langa.

 

In Japonia, renovarea proprietatilor este un fenomen relativ recent iar media de viata a unei cladiri este mai mica de 20 de ani, chiar mai putin in Tokyo. Din aceasta cauza autoritatile sunt foarte reticente cand vine vorba de modificari si lucrari de renovare, mai ales daca implica modificarea structurii (motivul principal fiind normele locale anti-seism) reusindu-se obtinerea aprobarilor doar dupa studii elaborate si negocieri intense.

 

Fiecare proiect de renovare bine realizat implica din partea arhitectului dar si a clientului identificarea caracteristicilor pozitive ale spatiului existent. In acest caz munca a fost usurata de faptul ca familia locuia deja in espectivul spatiu de o luna de zile si au putut sesiza neajunsurile si avantajele spatiilor. Pentru a obtine cerintele impuse de client, respectand in acelasi timp si normele locale, arhitectii au trebuit sa faca unele modificari. Una dintre acestea a fost amplasarea unei structuri de tip cort pe acoperisul casei, obtinandu-se astfel un al treilea nivel locuibil si o terasa in aer liber. Fatada sudica a fost deschisa pentru ca lumina naturala sa patrunda adanc, in spatiile interioare, iar in acoperis a fost decupata o curte de lumina. Pentru a profita la maxim de modificarile aduse, ordinea spatiilor a fost schimbata astfel ca la etajele superioare au fost mutate spatiile de zi, bucataria, locul de luat masa, livingul, oferindu-le astfel un grad mai mare de iluminare. La primul nivel a fos destinat membrilor familiei, amenajand dormitoarele copiilor si pe cel al parintilor impreuna cu o baie si o gradina in stil japonez. Intimitatea acestor zone a fost asigurata prin inaltarea pe partea de sud a unui gard din lamele, care ajunge pana la al doilea nivel. Un birou si o camera de oaspeti au fost amenajate la parter spre curtea din spate, in fata ramand garajul si spatiile tehnice si cele de depozitare.

 

Una din caracteristicile principale ale locuintei SKY COURT este modul in care se realizeaza legatura si tranzitia dintre spatiile interioare si cele exterioare. La al doilea nivel, noua curte interioara serveste ca element de separare intre bucatarie si living dar permite in acelasi timp o legatura vizuala cu terasa de pe acoperis. In mod asemanator, zona de relaxare de la al treilea nivel se deschide catre terasa si catre panorama urbana a metropolei.

 

Un alt element important al transformarii locuintei il reprezinta noua volumetriei. Golul realizat prin planseul acoperisului creaza un spatiu central care deschide interiorul catre cer. Noua terasa de pe acoperis (acolo unde erau inainte unitatile exterioare de aer conditionat) era locul in care s-au facut cele mai putine modificari astfel incat, noul acoperis ascutit se sprijina pe peretii originali ai casei.

 

In Tokyo, unde terenul este foarte pretios, clientii trebuie sa accepte un mod de viata dezvoltat mai mult pe verticala, ce se poate amenaja in trei si chiar patru etaje. In acelasi timp, provocarea de a crea o arhitectura de calitate necesita dezvoltarea unor noi metode de a utiliza la maxim aceste spatii verticale. Dupa finalizarea proiectului, echipa de arhitecti a fost in diverse randuri in vizita si a putut observa cum modificarile pe care le-au adus constructiei initiale se potrivesc perfect cu stilul de viata al membrilor familiei.  

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.contemporist.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Genesis.png
Genesis.png
Hound.png
Hound.png
Keyframe.png
Keyframe.png
Lovely.png
Lovely.png
Siege.png
Siege.png
Sparkle.png
Sparkle.png
Tesselate.png
Tesselate.png
Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Gresia porțelanată este disponibilă într-o gamă largă de dimensiuni, adaptându-se la orice proiect de amenajare. În funcție de producător și colecție, acestea pot varia semnificativ. Totuși, unele dintre cele mai comune dimensiuni includ:

• Dimensiuni mici, precum 15x15 cm sau 20x20 cm, care sunt ideale pentru crearea de modele complexe sau pentru spații mici.
• Dimensiuni medii, precum 30x30 cm, 45x45 cm sau 60x60 cm, care sunt adesea folosite în amenajările rezidențiale sau comerciale.
• Dimensiuni mari, precum 60x120 cm, 80x80 cm sau chiar 120x120 cm, care sunt perfecte pentru spații ample și pentru a crea idea de continuitate.
• Formate rectangulare, cum ar fi 22x45 cm, 30x60 cm sau 20x120 cm, care pot fi utilizate pentru a crea efecte vizuale interesante.

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Alegerea dimensiunii gresiei portelanate depinde de mai mulți factori, inclusiv de dimensiunea și forma spațiului, de stilul dorit, precum și de preferințele personale. Este important să aveți în vedere că formatul mare al plăcilor poate face ca un spațiu mic să pară mai mare, în timp ce plăcile mai mici pot adăuga detaliu și complexitate unei amenajări.

La Gada Ceramic, ne mândrim cu calitatea produselor noastre și cu serviciul nostru de înaltă calitate. Echipa noastră de experți este întotdeauna disponibilă pentru a-ți oferi sfaturi și recomandări, pentru a te ajuta să alegi gresia perfectă pentru terasa ta.

Așadar, dacă vrei să-ți transformi terasa într-un spațiu frumos și funcțional, alege gresia portelanată de exterior. Vizitează-ne la showroom-ul nostru din București și descoperă gama noastră de gresie de calitate premium produsă in Italia.

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

SHARE Interiors Forum România este organizat de SHARE Architects, principala platformă de networking pentru arhitecți din Europa Centrală și de Sud-Est, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul companiilor Ceresit, Theta, Knauf Ceiling Solutions (Parteneri), Osea Interiors, Mobexpert ( Sponsor), partenerul SHARE Architects Community Zumtobel. Partener media al evenimentului spatiuconstruit.ro.

 

Înregistrarea la eveniment


Biletele pentru eveniment sunt disponibile online. Membrii Ordinului Arhitecților din România beneficiază de un tarif redus de 60€. Studenții, arhitecții și designerii sub 25 de ani beneficiază, de asemenea, de reduceri. Biletul standard pentru conferință este de 75€.

 

Scurtă prezentare a invitaților

 

Johnny Chiu, Founder J.C. Architecture, Taiwan

Johnny Chiu, fondatorul JC Architecture și OUT Scholarship, este recunoscut pentru perspectiva sa proaspătă și pentru munca sa bazată pe concept. Este primul designer taiwanez care a câștigat premiul WAF/INSIDE World Interior of the Year, iar printre celelalte distincții ale sale se numără cinci Taiwan Interior Design Gold Awards și Red Dot: Best of the Best. Lucrările sale de design provocatoare și neconvenționale au făcut din el o figură cheie în definirea designului în Asia și este adesea invitat în juriul unor concursuri de design de renume, cum ar fi Premiul internațional de design interior din SUA, premiul Prax_IS de la Pratt din New York; superjuriul Festivalului mondial de interioare: INSIDE.

Fokke Moerel, Partner MVRDV, The Netherlands

Provenind dintr-o familie de designeri, cariera profesională a lui Moerel se extinde dincolo de practică și include predarea sau participarea în calitate de critic invitat la academii și universități din întreaga lume. Moerel însăși are un master în arhitectură de la Academia de Arhitectură din Rotterdam și o diplomă în arhitectură de interior de la Academia Willem de Kooning. Ea a predat la Harvard și Cambridge, la Universitatea Silpakorn din Bangkok, Thailanda, iar în prezent predă la Academia Regală de Arte din Haga. Moerel este, de asemenea, critic extern la Academia de Arhitectură din Rotterdam. Printre proiectele sale se numără clădiri publice și culturale, precum și transformări de clădiri monumentale care încearcă să reînvie contextul urban imediat. În acest scop, echipa de design interior a biroului se află, de asemenea, în cadrul Studio Public, generând o relație puternică între programul public interior și cel exterior. Un exemplu clar în acest sens este Depotul Boijmans Van Beuningen (2021) din Rotterdam, a cărui construcție a fost condusă de Moerel.

Simon Hamilton, profesor asociat la Royal College of Art, director de design, The Surveyor's Collection, Marea Britanie

Simon Hamilton este designer de interior, lector, mentor și consilier de carieră în design cu peste trei decenii de experiență. Specializat în recrutarea de design în Marea Britanie, Europa și Asia, el continuă să creeze proiecte personalizate de design interior comercial și rezidențial pentru clienți din Marea Britanie și Europa. În 2021, a fost numit Consultant Partener pentru proiectul GATEway privind diversitatea și incluziunea de către Universitatea din Plymouth și este Lector Invitat la Școala de Design Interior din Londra. Activitatea sa de lectorat include, de asemenea, Universitatea Heriot-Watt, UAL Central Saint Martins, Universitatea din East London și Universitatea Nottingham Trent. La sfârșitul anului 2022, a devenit Lector Asociat la Royal College of Art, campusul Kensington, la cursul de masterat în design interior. El participă frecvent la Clerkenwell Design Week, Decorex, Festivalul de Design de la Londra, Salone del Mobile și alte evenimente majore din calendarul creativ. De asemenea, este membru al juriului pentru International Property Awards și Premiile DNA Paris Design și a găzduit Surface Design Show Awards 2022. Pentru a-și exercita pasiunea profundă pentru meșteșuguri, materiale și execuție, a devenit membru al Comitetului Director, mentor și ambasador pentru Cockpit Arts, Londra în 2021.

Marc Jay, Founding partner WE Architecture, Denmark

Marc Jay a absolvit Academia Regală Daneză de Arte Frumoase, Școala de Arhitectură, în 2005. Pentru examenul său final a primit premiul peirs - icopal de la Barcelona. După absolvire, Marc a lucrat ca arhitect de concurs la Carmen Pinos din Barcelona. După experiența din capitala spaniolă, s-a mutat în Copenhaga și a lucrat pentru Bjarke Ingles Group (BIG). Marc Jay este partener fondator și proprietar - împreună cu Julie Schmidt-Nielsen - al biroului WE Achitecture din Copenhaga. Cei doi parteneri au înființat biroul de arhitectură în 2009 și și-au extins activitatea, ulterior, în Barcelona și New York. Echipa a executat lucrări importante, răsplătite cu numeroase mențiuni și premii. Realizările biroului au fost incluse în publicațiile New Wave of Danish Architecture, A+U Super Danish și altele. WE Architecture lucrează pe toate continentele, precum și dincolo de granițele profesionale, pentru a intra în condiții complexe cu cea mai bună înțelegere și precizie. Marc Jay a ținut cursuri la Academia Regală Daneză, la Școala de Arte Frumoase și Arhitectură și a organizat ateliere de lucru la Universitatea Aalborg, Școala de Arhitectură Aarhus și Universitatea Lund.

David Nikuradze, Founder Spectrum, Georgia

Înființată în 2014, Spectrum zone o firmă de proiectare și construcție completă integrată cu sediul în Tbilisi, Georgia, care activează în domeniile arhitectură, amenajări interioare, master planning. Compania este specializată în furnizarea de servicii în sectoarele comerciale și rezidențiale, cu arhitecți și designeri din întreaga lume. Experiența Spectrum constă în mare măsură în proiectarea proiectelor rezidențiale și comerciale de înaltă clasă, inclusiv complexe multifuncționale uriașe, hoteluri de marcă internațională, case private etc. În cariera sa de 25 de ani, David Nikuradze a colaborat la o varietate de proiecte internaționale, inclusiv Etihad Towers Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, The Crescent, Baku, Azerbaidjan, Whitehall Ferry Terminal New York, New York și 610 Lexington Avenue, New York , Turnul Bloomberg din New York. David și echipa sa își propun să creeze valori de lungă durată care îmbrățișează impactul asupra mediului, platformele sociale și economice cu acoperire globală și context local, angajați să contribuie la un context mai larg și o capacitate de a afecta schimbări pozitive.

Vasilis Stroumpakos, Founder Archelab, Greece

Vasilis Stroumpakos este arhitect și educator, cu studii la Departamentul de Arhitectură al Universității Aristotel din Salonic și cu un masterat în arhitectură la Architectural Association din Londra. A fost profesor la Școala de Arhitectură a Architectural Association la nivel universitar și postuniversitar, iar în prezent este profesor asistent la Departamentul de Arhitectură al Universității din Patras, Grecia. Lucrările sale au fost prezentate în cadrul unor expoziții internaționale precum Bienala de la Londra, Possible Futures, Arco the Greek Suspense Madrid, Bienala Beyond Media din Milano, Muzeul Național de Artă Contemporană din Atena și au fost publicate în medii importante precum AD, Blueprint, Spazio Architectura, World Architecture Review. A primit premii internaționale precum Feidad, Plecnik Institution, European Design Award, AVA Digital Awards, Design Licks.

Militsa Petrova, Founder SPACEMODEstudio, Bulgaria

”Complexity of the design process” este prezentarea Militsei, care va evidenția importanța analizei în ansamblu a unui proiect: structura, spațiul dintre clădiri, amenajarea și interiorul. Publicul va lua contact cu întregul proces de creare a spațiului și modul în care acesta îi afectează pe locuitori, cu punctul de vedere emoțional al întregului proces, de la idee, prin proiectarea, realizarea și exploatarea spațiului.

SPACEMODEstudio se concentrează pe dezvoltări urbane bazate pe tehnologii moderne Space Syntax și Deptmap. Biroul a obținut numeroase nominalizări și distincții la concursuri naționale și internaționale de arhitectură, printre care: BigSEE Awards, Baumit Life Challenge, German Design Award, ARCHINOVA Awards, Building of the Year, Fasade of the Year, Bulgarian Architectural Awards, SHARE Sofia, Dibla Design Awards.

Milena Kordić, co-fondatoare SOBA, Serbia

Milena Kordić, co-fondatoarea SOBA, are o vastă expertiză atât în proiectare practică, cât și în teoria designului. În calitate de autor, cercetător și designer, ea explorează intersecția dintre teorie și practică în arhitectură și design. Publicistica sa include o carte numită In-Between Space, peste 15 lucrări științifice, peste 15 concursuri de arhitectură, mai multe obiecte construite și multe amenajări interioare. SOBA abordează fiecare proiect la care lucrează, fie că este vorba de transformarea morfologiei urbane, a spațiului public, a casei sau a interiorului, ca o oportunitate de a inspira indivizii să se implice și să acționeze în mediul pe care îl împărtășesc. Ei văd proiectul ca un proces dinamic de învățare care implică toți actorii și este în mod inerent deschis.

Patricia Sturzoiu, partener Quadratum, România

Quadratum este un proiect dezvoltat de o echipă de specialiști cu o viziune clară asupra impactului clădirilor asupra comunităților și mediului înconjurător. Ei cred că o clădire este mai mult decât o simplă construcție, ci reprezintă colțul de lume în care oamenii locuiesc, muncesc și trăiesc. Aceștia înțeleg că contextul în care este amplasată clădirea, comunitatea și spațiile care o compun au un impact semnificativ asupra stării de bine a utilizatorilor finali. Misiunea echipei care dezvoltă Quadratum este să ofere soluții inovatoare și durabile, folosind tehnologii și materiale noi, moderne și soluții constructive care să facă apel la resursele locale sau cele produse la nivel european, precum și cele regenerabile. În acest fel, îmbină eficiența cu creativitatea și optimizarea, astfel încât utilizatorul final să se bucure de rezultatul final al muncii lor.

Anda Manu, Founder AMA Design, România

AMA Design este o companie românească de arhitectura specializata in Office Design si Office Fit-Out, fondată în anul 2000 de arhitectul Anda Manu. Concentrându-se aproape exclusiv pe Workplace Interior Design, echipa s-a dezvoltat și s-a specializat în design de birouri și amenajarea spațiului, dobândind experiență unică în organizarea spațiului de lucru, optimizarea costurilor și execuția proiectelor. Portofoliul lor include peste 30 de sedii ale companiilor multinaționale din diverse industrii, majoritatea proiectelor fiind finalizate în România și câteva dintre ele livrate în străinătate. Printre cele realizate recent se numără birourile pentru Endava, Ursus Breweries, CMS Cameron Mckenna, Cushman & Wakefield și Citibank. AMA Design a primit două premii la categoria Excellent Architecture la German Design AWARD 2020, un premiu la categoria Design interior la BIG SEE 2020 și a fost considerată cea mai bună firmă de arhitectură a anului în cadrul CIJ AWARDS România (în 2018 și în 2019).

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo
Aesthetica Studio
Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo
Aesthetica Studio
Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Vă invităm să descoperiți mai departe și alte proiecte deosebite de arhitectură subacvatică din ultimii ani. Muzeul inaugurat în urmă cu doi ani pe fundul mării, lângă Cannes, de pildă, unde sunt expuse șase sculpturi modelate de artistul britanic Jason deCaires Taylor după chipurile unor localnici, de la copii la octogenari. Obiectivul proiectului este acela de a atrage atenția asupra deteriorării stării mărilor și a oceanelor lumii, afectate de poluare și de pescuit excesiv: Un muzeu subacvatic în Cannes, cu sculpturi create după chipurile localnicilor (Foto)

Și, desigur, merită revăzut, măcar în imagini, primul restaurant subacvatic din Europa și cel mai mare din lume deschis în 2019 tot Norvegia. Partea scufundată în Marea Nordului este prevazută cu o fereastră panoramică prin care poate fi admirată în voie viața marină dimprejur. Pe vreme rea, spectacolul naturii dezlănțuite este și mai impresionant privit din interior: Primul restaurant subacvatic din Europa s-a deschis sub marea învolburată

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Sistemul inovator pentru izolarea mansardei dezvoltat de Knauf Insulation

 

O modalitate foarte bună de a vă proteja mansarda sau podul de influențele atmosferice este izolarea cu Sistemul Homeseal LDS, de la Knauf Insulation. Acest sistem este alcătuit din mai multe componente, pentru a asigura atât izolarea eficientă a mansardei, cât și sigilarea izolației, astfel încât aceasta să reziste timp îndelungat, fără a fi afectată de capriciile sezoniere ale vremii.

Sistemul Homeseal LDS este compus din: vată minerală de sticlă, membrane, folii hidroizolante, benzi și adezivi, fiecare componentă având un rol bine definit în procesul de izolare a mansardei, astfel:

UNIFIT 035, vată minerală de sticlă oferă protecție termică atât vara cât și iarna, fiind prevăzută cu tehnologia ECOSE®, care contribuie la calitatea aerului interior. Vata minerală de sticlă protejează mansarda din punct de vedere termic, fonic și împotriva incendiilor, fiind un produs destinat izolării acoperișurilor înclinate. Pentru izolarea mansardei la interior, vata minerală trebuie instalată între și peste căpriori.

Homeseal LDS 0.02 este o membrană hidroizolantă formată din trei straturi, permeabilă la umezeala din interior și impermeabilă la apa provenită din exteriorul clădirii. Astfel, folia permite evaporarea condensului și împiedică pătrunderea umezelii în structura acoperișului. Membrana permite difuzia vaporilor din structură, protejând-o în același timp de intemperii. Un alt aspect foarte important este faptul că folia Homeseal LDS 0.02 nu putrezește, este rezistentă la mucegai și la dăunători.

Homeseal LDS 5, barieră activă de vapori, oferă un confort sporit în interior. Aceasta funcționează ca un strat de control al vaporilor de apă sub izolația termică. Permeabilitatea sa parțială la vapori (Sd = 5m) îi permite să lase vaporii de apă să circule prin structură într-un mod controlat. Doar o cantitate mică de vapori de apă poate trece prin LDS 5. Utilizarea Homeseal LDS 5 sub izolația termică, în combinație cu foliile permeabile la vaporii din interior și impermeabile la cei din afară, previne apariția spontană a umezelii și a condensului în interiorul izolației termice. Astfel, se păstrează bine funcția de izolație termică a întregului sistem.

Solifit 1, bandă adezivă Homeseal LDS.
Pentru uz extern, banda adezivă unilaterală asigură o fixare foarte bună a foliilor Homeseal LDS și poate fi utilizată pe structuri de lemn, cărămidă, suprafețe de beton curate și plăci OSB. Benzile adezive sunt utilizate în principal pentru legarea, etanșarea și conectarea tuturor tipurilor de elemente structurale verticale cu folii. Foarte rezistente la umiditate și la radiațiile UV, benzile adezive pot fi, de asemenea, folosite pentru a repara mici defecte sau goluri între foliile Homeseal LDS.

Pentru uz intern, benzile sunt utilizate pentru lipirea ermetică a tuturor foliilor Homeseal LDS, pentru a conecta toate suprapunerile și pentru a sigila toate penetrările.

Pentru un sistem Homeseal eficient, se recomandă etanșarea perimetrului barierei de vapori cu ajutorului adezivului Solimur.

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

Care sunt pașii pentru izolarea corectă a mansardei?

 

Grosimea minimă de vată minerală pentru izolarea mansardei este de 20 de cm. Tot ce se adaugă în plus reprezintă un avantaj, deoarece iarna căldura se va economisi, iar pe timp de vară o să fie mai răcoare.

Pasul 1: Prima dată se utilizează folia LDS 0.02, care se așază imediat sub țiglă, din exterior. Dacă este aplicată la interior, folia trebuie așezată cu instrucțiunile scrise spre exterior.

Pasul 2: Urmează ancorele, în funcție de grosimea izolației, de 17 sau de 27 de cm.

Pasul 3: Aplicarea unui strat de vată minerală, bine fixat în ancore.

Pasul 4: Se aplică un strat de vată minerală de sticlă, fiecare secțiune fiind tăiată pentru a se potrivi locului unde este așezată. Vata minerală este montată sub structură.

Pasul 5: Aplicarea foliei LDS 5 – folia este de culoare albastră, pentru a se diferenția de prima folie aplicată. Pentru că este o folie de interior, inscripționările vor fi spre interiorul mansardei.

Pasul 6: Peste folie, se aplică placa de gips-carton.

Puteți accesa video explicativ pentru instalarea corectă a Sistemului Homeseal LDS aici.

 

Sfaturi practice pentru izolarea mansardei

 

Pentru a obține cele mai bune rezultate în izolarea mansardei cu vata minerală, specialiștii de la Knauf Insulation au câteva sfaturi practice:

Măsurați și evaluați spațiul: Înainte de a începe lucrările, măsurați cu atenție mansarda și evaluați starea structurii. Asigurați-vă că nu există probleme de umezeală, condens sau infiltrații de apă care ar putea afecta eficiența izolației.

Alegeți grosimea potrivită: Grosimea vatei minerale depinde de necesitățile termice ale locuinței și de spațiul disponibil în mansardă. Consultați un specialist pentru a determina ce grosime este cea mai potrivită pentru casa dumneavoastră.

Ventilație adecvată: Asigurați-vă că mansarda este bine ventilată pentru a preveni acumularea de umiditate și pentru a permite trecerea vaporilor de apă prin vata minerală.

Instalație corectă: Vata minerală trebuie să fie montată corect pentru a obține cele mai bune rezultate. Asigurați-vă că nu există goluri între straturi și că vata este fixată ferm de structura mansardei.

Acoperiți vata minerală: După instalare, acoperiți vata minerală cu un strat de folie, care să împiedice pătrunderea prafului și a altor particule.

Siguranța în timpul lucrului: Purtați echipament de protecție adecvat, cum ar fi mănuși, ochelari de protecție și măști, pentru a vă proteja împotriva iritațiilor cauzate de fibrele de sticlă.

Izolarea mansardei cu vata minerală este o soluție eficientă și durabilă pentru a obține un mediu de viață confortabil și a economisi energie. Luând în considerare avantajele vatei minerale și urmând sfaturile practice prezentate în acest articol, veți putea să vă bucurați de o mansardă bine izolată și de o casă mai primitoare. Nu uitați să consultați un specialist pentru a vă asigura că alegeți și instalați materialul de izolație în mod corespunzător.

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo
MVRDV
Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo
MVRDV
Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo
MVRDV
Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo
MVRDV

Vă invităm să descoperiți mai departe și alte proiecte de arhitectură interesante din domeniul cultural. Clădirea Muzeului Science-Fiction din Chengdu, China, de pildă, care pare ea însăși desprinsă dintr-o peliculă a genului. Structura radială, cu forme fluide, a fost proiectată de biroul Zaha Hadid Architects și este construită în Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, un oraș de 20 de milioane de locuitori considerat ”un principal incubator de literatură științifico-fantastică în China”: Un muzeu SF plutește deasupra apei ca o nebuloasă în formă de stea

Revedeți și Muzeu de Ştiinţă şi Tehnologie din Hainan, din sudul Chinei, al cărui design este inspirat de contrastul dintre spaţiul urban şi peisajul natural antic ce defineşte locul în care este ridicat: Un muzeu futurist ce pluteşte ca un nor deasupra junglei

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

2. Folie autocolantă pentru whiteboard

Acest gen de folie este un produs cu utilizări multiple, ce poate fi aplicat pe orice tip de suprafață netedă și rigidă. Oricarea ar fi locul în care este aplicată, ea poate deveni o tablă pe care se poate scrie cu un marker nepermanent sau de whiteboard, ușor de utilizat și întreținut. Ștergerea se poate face fără urme, cu un burete uscat.

Poate fi utilizată pentru săli de cursuri sau conferințe, săli de ședințe, birouri, mese de lucru pentru copii, cabinete medicale, restaurante și cafenele, camere pentru copii, oriunde este nevoie de un spațiu de prezentare sau explicare a unor informații sau creativ.

Materialul poate fi aplicat și personalizat în funcție de specificul suprafeței, pe perete, pe mese de forme și dimensiuni variate, pe holuri etc. Este un produs rezistent, care nu se zgârie, se curăță și reutilizează foarte ușor.

Keiji Ashizawa transforma o locuinta intunecata din Tokyo

3. Memoboard transparent

Este un alt produs la fel de practic și cu aplicabilități multiple, atunci când aveți de amenajat o sală de cursuri, de ședințe, un loc de joacă și de creație pentru copiii mici. Folia este autoadezivă, lucioasă și transparentă și poate fi utilizată peste un print, un tabel, sau un avizier peste cu suprafata dreapta peste care se poate scrie cu un marker nepermanent sau special pentru tablă whiteboard.

Printre caracteristicile ce o recomandă menționăm: aspect strălucitor, ușurință de scriere și curățare, posibilitatea de a fi utilizat cu garanție de 5 ani, chiar și pentru amenajări outdoor, rezistență la zgârieturi și întrebuințări frecevete și repetate, posibilitatea de a transforma orice suprafață netedă sau imprimată într-o tablă de scris lucioasă.

4. Folie Adeziva Wall Art

Unul dintre cele mai interesante și revoluționare produse de decorare și personalizare a pereților este reprezentat de acest tip de folie adezivă din PVC, cu grosime de 80 microni și suprafață mată. Seria 638 a fost special creată pentru decorarea pereților interiori cu imagini grafice deosebite.

Adezivul recomandat pentru lipire este poliacrilic pe baza de apa și permite dezlipirea foliei fără a lăsa urme și reziduuri pe suprafețele pe care a fost aplicată. Pentru rezultate cât mai bune trebuie să fie utilizată o folie de transfer specială.

5. Folie tablă școlară blackboard

Există folii de personalizare și pentru cei care preferă varianta blackboard. Produsul este ușor de aplicat pe mai multe tipuri de suprafețe, pe pereți, dulapuri sau ferestre. Pentru scriere poate fi utilizată cretă clasică, dar și pixuri cu cretă lichidă. Este ușor de curățat, nu se zgârie și se comportă foarte bine pentru multe utilizări. Produsul este disponibil în două variante de culoare, negru și verde.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.