Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Izolează-ți casa cu vată minerală bazaltică și vei plăti mai puțin la căldură!

In cazul unei locuinţe izolate necorespunzator, peste 25% din totalul pierderilor de energie se produce la nivelul acoperisului. Izolatia nu mai reprezinta o etapa optionala pentru locuinta; din contra, trebuie sa fie o necesitate!
Izolează-ți casa cu vată minerală bazaltică și vei plăti mai puțin la căldură!

Acoperisul si partea exterioara a casei sunt cele mai expuse la factorii de mediu.

Daca ai in plan sa iti izoleti acoperisul, cu siguranta te intrebi: Care este cea mai eficienta metoda de izolare?

Topul metodelor de izolatie

1. Vata bazaltica - Este cea mai recomandata metoda. Pentru un plus de eficienta, poti opta pentru un termosistem din vata bazaltica care include toate elementele necesare acestui proces. Vezi aici intreg termosistemul. Are valori bune de rezistenta termica, este inerta chimic, este ignifuga, absoarbe sunetul si energia incorporata este mai mica decat a produselor pe baza de petrol. Este produsa in principal din bazalt topit prin invartire intr-o centrifuga, in care se formeaza fibre scurte multidirectionale.

2. Polistiren - Aceasta metoda nu mai este atat de eficienta, chiar daca pretul este mai mic; insa este o metoda des folosita de catre clienti.

3. Celuloza - Pentru aplicarea acestei metode este nevoie de prezenta unui specialist care sa aplice materialul.

4. Spuma poliuretanica - Avantajul sau cel mai mare il prezinta faptul ca nu trebuie aplicata de mai multe ori, intreaga suprafata fiind izolata complet si etans chiar si in locurile greu accesibile. Cu toate ca nu este foarte greu de aplicat, trebuie sa stii ca aceasta izolatie se realizeaza doar in prezenta unui specialist - partea buna este ca nu ar trebui sa dureze mai mult de o zi.

Alege intotdeauna materiale non-combustibile pentru cladirile rezidentiale sau industriale

Este foarte important sa constientizam toate riscurile la care suntem expusi in cazul unui incediu. De aceea, trebuie sa adoptam cele mai bune solutii de protectie in cazul unui astfel de incident. Intervalul in care o familie poate scapa dintr-o cladire in flacari este foarte scurt.

Intr-un studiu efectuat de catre Institutul National de Stiinta si Tehnologie din S.U.A., gasim ca timpul mediu este de doar 3 minute.

Pierderile materiale provocate de incendii sunt estimate la circa 1% din PIB-ul tarilor dezvoltate.

Avantajele acoperisului cu vata minerala bazaltica

1. Reducerea pierderilor de caldura. Indiferent daca doresti sa economisesti la facturile de incalzire sau pur si simplu vrei sa te bucuri de o atmosfera placuta, izolarea acoperisului iti aduce multe avantaje. Nevoia este mult mai mare atunci cand locuim intr-o cladire veche. Din cauza pierderilor de caldura, vei consuma de trei ori mai multa energie decat intr-o cladire noua. Din acest motiv, atunci cand te gandesti sa iti renovezi casa, include in planul tau si izolatia acoperisului si a fatadei. Izoland, poti economisi energie cu pana la 18% si de asemenea obtineti reducerea emisiilor de CO2.

2. Rezistenta la incendiu. Vata bazaltica nu intretine focul, facan parte din categoria materialelor non-combustibile. Poti sta linistit in aceasta privinta!

3. Rezistenta la apa. Orice acoperis este supus conditiilor atmosferice, in special ploii si precipitatiilor.

4. Proprietati de difuzie a vaporilor superioare polistirenului.

5. Nu atrage mucegaiul. Nu este o sursa de hrana pentru cresterea mucegaiului.

Indiferent de tipul de izolatie pe care il vei alege, informeaza-te, astfel incat lucrarea ta sa fie una eficienta si care sa reziste in timp.

Daca esti interesat sa iti schimbi acoperisul, vezi si noile  sisteme de acoperis si invelitori metalice.

Prin Casa de Comenzi Vindem-ieftin poti beneficia de consultanta gratuita cu privire la toate produsele din domenoiul termoizolatiei.

Izolează-ți casa cu vată minerală bazaltică și vei plăti mai puțin la căldură!
Izolează-ți casa cu vată minerală bazaltică și vei plăti mai puțin la căldură!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva