Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Investitia privind cresterea capacitatii de productie a cahlelor de teracota devine operationala incepand cu 01 august 2013

Investitia privind cresterea capacitatii de productie a cahlelor de teracota devine operationala incepand cu 01 august

MACON GRUPMacon, cel mai mare producator de BCA si prefabricate din beton din Romania, dar si al doilea producator ca importanta pe piata autohtona de var si teracota, a alocat in prima jumatate a anului 2013 resursele necesare dezvoltarii capacitatii de productie a cahlelor de teracota.

 

Astfel, incepand cu 1 august 2013 va deveni operational un nou cuptor de ardere a cahlelor de teracota, de tip camera cu functionare intermitenta, cu un sistem de control al temperaturilor complet automatizat, care permite urmarirea permanenta a curbei de tratament termic. De asemenea, noua investitie presupune si un sistem modern de recuperare a gazelor arse. Cu o capacitate de 25 mc, noul cuptor asigura dublarea capacitatii de productie actuale, dar si realizarea in paralel a automatizarii procesului de uscare a cahlelor semifabricate. Valoarea investitiei este de 370.000 euro.

 

In continuare, programul investitional pentru 2013 cuprinde alocari destinate in principal liniilor de BCA, dar si celor de prefabricate din beton sau var.

 

Cu cele patru companii - Macon, Simcor Var, Simbeton si Simterac, avand unitati de productie localizate la Deva, Oradea, Tg. Jiu si Vadu Crisului si un numar mediu de 841 angajati la nivelul anului 2012, Macon Group are, pe langa pozitia ocupata la nivelul pietei, si o importanta sociala insemnata, in judetele in care are unitati de productie (Hunedoara, Bihor, Gorj).

 

Anul 2013 reprezinta pentru Macon un moment aniversar, marcand implinirea a 50 de ani de la inceputurile activitatii in domeniul fabricarii materialelor de constructii. Dupa 50 de ani de existenta, cu o experienta a carei valoare se regaseste in fiecare din materialele de constructii incluse in oferta, Macon este in prezent liderul producatorilor de BCA din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori autohtoni de materiale de constructii. Acest an inseamna de asemenea si un an al lansarilor de noi produse, completarea ofertei reprezentand unul dintre principalele obiective ale companiei in perioada urmatoare. Dezvoltarea gamelor de produse, dimensionarea si eficientizarea capacitatilor de productie in acord cu evolutia cererii pe pietele de interes reprezinta actiuni din cadrul strategiei Macon Group pe termen mediu care urmareste consolidarea pozitiei de cel mai important producator de BCA , prefabricate din beton, var si teracota din Romania.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
MACON
Lucru în România