Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Inovație în construcții: cărămizi făcute din resturile de pe șantier

Startup-ul scotian Kenoteq lanseaza pe piata o caramida realizata in proportie de 90% din resturi de materiale de constructii. Producerea noii caramizi genereaza mai putin de a zecea parte din emisiile de gaze de sera aferente producerii unei caramizi obisnuite.
Inovație în construcții: cărămizi făcute din resturile de pe șantier

Caramida se numeste K-Briq si este rezultatul cercetarilor derulate pe parcursul a mai bine de zece ani de Gabriela Medero, profesor de inginerie la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh. Munca lui Medero a fost motivata de dorinta de a reduce impactul industriei constructiilor asupra mediului.

"Am petrecut multi ani studiind materiale de constructii si am devenit preocupata de faptul ca tehnicile moderne de constructii exploreaza materiile prime fara sa se tina cont de faptul ca acestea au una dintre cele mai mari contributii la emisiile de gaze cu efect de sera", spune Medero, care este unul dintre confondatorii Kenoteq, potrivit Dezeen.

Potrivit lui Medero, caramida realizata din deseuri arata ca o caramida obisnuita si cantareste la fel, dar are in schimb proprietati mai bune de izolare termica. Compania are o capacitate de productie de pana la trei milioane de caramizi pe an.

Asemenea lui Medero, mai multi oameni de stiinta au devenit preocupati in ultimii ani de efectele negative ale industriei constructiilor asupra mediului, incercand sa vina cu alternative mai sustenabile la metodele si tehnicile conventionale.

 

Sfecla și morcovii, soluția pentru un beton mai verde și mai rezistent?
O resursa considerata inutila pana acum promite sa revolutioneze lumea constructiilor

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva