Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Inovație Hoval. Livrarea energiei solare direct în cazanele în condensație

Inovație Hoval. Livrarea energiei solare direct în cazanele în condensație

Hoval, specialistul în tehnologia încălzirii, gândește creativ, combinând componentele consacrate cu ceva complet nou și realizând o soluție exclusivă care utilizează energia solară, soluție în măsură să creeze un punct de referință pentru casele unifamiliale. Utilizarea energiei solare direct pentru încălzire reduce costurile cu aproximativ 30% și are ca rezultat imediat obținerea unei clase de eficiență energetică mai ridicate.

 

Mulți dintre proprietarii de case au instalat colectoare solare pe acoperișuri pentru a încălzi apa menajeră pe care o folosesc în băile și bucătăriile lor. Dar ce se întâmplă cu căldura suplimentara pe care aceste sisteme o produc? Dacă ar putea fi folosit pentru încălzirea apei calde într-un cazan în condensație? Specialiștii de la Hoval au avut acest gând – și chiar au dezvoltat această idee.

 

Logica sistemului rezultat constă în faptul că echipamentele în condensație pe combustibil gazos sau lichid pornesc numai atunci când soarele nu produce suficientă căldură. Acest lucru reduce cantitatea de combustibil consumat. Cu volumul său mare de apă, cazanul în condensație de la Hoval devine un veritabil stocator. Aceasta înseamnă că agentul de încălzire nu mai trebuie să fie deviat catre un rezervor de stocare adițional. Această utilizare inteligentă a energiei termice înseamnă în cele din urmă că o suprafață mai mică a colectorului poate fi utilizată pentru a furniza același nivel de performanță.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România