Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Începe Rabla pentru electrocasnice. Cum poți obține voucherele pentru mașini de spălat, frigidere și aparate de aer condiționat

Programul Rabla pentru electrocasnice, prin care aparatele electrice si electronice uzate pot fi inlocuite cu unele mai performante din punct de vedere energetic, poate fi accesat de miercuri, 19 decembrie 2018, incepand cu ora 12.00.
Începe Rabla pentru electrocasnice Cum poți obține voucherele pentru mașini de spălat frigidere și aparate de
colaj Pixabay

In cadrul programului, Ministerul Mediului acorda finantare sub forma de vouchere pentru achizitionarea de masini de spalat rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice si aparate de aer conditionat, cu eficienta energetica clasa A++, A+++, adica cu un consum mai mic de energie.


Astfel, romanii care vor sa-si inlocuiasca echipamentele electrice si electrocasnice vechi pot primi vouchere cu urmatoarele valori:

- 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++
- 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++
- 300 lei pentru aparate de aer conditionat cu eficienta energetica la racire A+++/A++
- 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice cu eficienta energetica A++
- 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice cu eficienta energetica A+++

Persoanele interesate trebuie sa acceseze aplicatia electronica de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro) si sa urmeze pasii de inscriere in program indicati. Produsele dorite nu pot fi achizitionat decat de la unul dintre comerciantii aprobati, care va scadea din valoarea totala a facturii suma finantata pentru predarea unor produse uzate echivalente. Va fi acordat cateun voucher pentru fiecare echipament uzat predat, dar nu mai mult de un voucher pentru fiecare categorie.

 

Lista comerciantilor aprobati este publicata pe site-ul AFM si include magazine precum eMag, Cora, Carrefour, Flanco, Media Galaxy, Electrolux, Altex, Auchan, Beko si Arctic. Bugetul programului este de aproximativ 20 de milioane de lei, echivalentul a 60.000 de vouchere.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România