Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

În interiorul acestor domuri poți respira aerul unora dintre cele mai poluate orașe ale lumii

Artistul britanic Michael Pinsky a realizat cateva domuri in interiorul carora a incercat sa reproduca nivelul si tipul de poluare a aerului din mai multe orase mari din intreaga lume.
În interiorul acestor domuri poți respira aerul unora dintre cele mai poluate orașe ale lumii

Domurile interconectate sunt dispuse in forma de cerc in curtea centrului artistic Somerset House din Londra.

In primul dom, vizitatorii sunt intampinati de aerul curat din insula Tautra de pe coasta Norvegiei. In continuare, curiosii pot experimenta cum este sa respiri aerul unor orase ca Londra, Beijing, San Paolo si New Delhi.

Potrivit lui Pinsky, poluarea poate fi evitata in mare masura in unele cazuri, prin adoptarea unor masuri care sa incurajeze mersul pe jos si mersul cu bicicleta.

“Multi parinti inca isi duc copiii cu masina la scoala, poluand strazile exact atunci cand copiii sunt afara”, spune el.

Domurile au un climat controlat, iar experinta este lipsita de riscuri pentru vizitatori, atmosfera din interior fiind creata cu ajutorul expertizei tehnice a Institutului de Cercetare a Aerului din Norvegia.

Pinskey vrea ca instalatia lui sa le schimbe oamenilor perceptia in ceea ce priveste consumul in exces si schimbarile climatice.

“Vreau ca oamenii sa se implice in problema poluarii, sa combat notiunea conform careia trebuie sa calatorim mereu in bulele noastre private in timp ce consumam bunuri ieftine din Est”, mai spune artistul britanic.

 

Foto: Michael Pinsky

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva