Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

În această țară elevii și studenții trebuie să planteze câte 10 copaci înainte de absolvire

Initiatorii estimeaza ca noua lege va duce la plantarea a 525 miliarde de copaci pe parcursul unei singure generatii.
În această țară elevii și studenții trebuie să planteze câte 10 copaci înainte de absolvire
Flickr

Elevii, liceenii si studentii din Filipine trebuie sa planteze cate zece copaci fiecare inainte de absolvire, potrivit unei legi adoptate recent de parlamentul filipinez.

 

Actul normativ a fost propus de parlamentarul Gary Alejano in 2016 in scopul promovarii "responsabilitatii intergenerationale" pentru mediu si a fost aprobat de legislativul filipinez pe 15 mai anul acesta.

 

Initiativa are loc in contextul in care tara asiatica a pierdut mai mult de 30% din suprafetele sale impadurite ca urmare a defrisarilor ilegale. Initiatorii legii estimeaza ca, in conditiile in care in fiecare an exista mai mult de 12 milioane absolventi de scoala generala, aproape cinci milioane de absolventi de liceu si in jur de 500.000 de absolventi de facultate, de-a lungul unei singure generatii de absolventi vor fi plantati 525 de miliarde de copaci, noteaza CNN

 

"Chiar si cu o rata de supravietuire de numai 10%, acest lucru va insemna 525 de milioane de copaci in plus de care sa se bucure tinerii atunci cand vor prelua in viitor mantaua conducerii", spune Alejano. 

 

Arborii vor fi selectati in functie de specificul zonei si vor fi plantati in padurile existente, in tinuturi mlastinoase, in zone protejate, in regiuni cu mine abandonate, in rezervatii militare, in spatii urbane in conformitate cu planurile urbanistice ale autoritatilor locale etc.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România