Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

In 2008, Grupul Lindab a vandut in ECE si CSI cu 12% mai mult, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

In 2008 Grupul Lindab a vandut in ECE si CSI cu 12% mai mult comparativ cu

COMUNICAT DE PRESA

Incepand din noiembrie 2008, Grupul Lindab a implementat un program complex de eficientizare a resurselor si cheltuielilor in toate tarile in care este prezent. Programul va continua si anul acesta. Bucuresti, 12 februarie 2009 - Anul trecut, Grupul Lindab a inregistrat in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente vanzari cu 12% mai mari (307 milioane euro) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (272 milioane euro). Per ansamblu, Grupul Lindab a contabilizat in 2008 vanzari nete in valoare de aproximativ 1,023 miliarde euro, cu 6% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (965 milioane euro). La nivelul intregului Grup, profitul operational a scazut cu 2,3% la nivelul anului 2008, de la 136 milioane euro la 133 milioane euro.

"Tragand linie si adunand, anul 2008 a fost un an bun, in ciuda contextului de dezvoltare nefavorabil. Intr-adevar, in cel de-al patrulea trimestru s-au inregistrat scaderi la nivelul intregului grup, ca urmare a crizei financiare internationale si a dificultatii populatiei de a mai obtine suport financiar pentru proiectele planificate, in special in ECE si CSI. Estimarile noastre sunt ca aceasta tendinta se va mentine si in prima parte a anului 2009. Cu toate acestea, avem incredere ca programul complex de eficientizare a cheltuielilor la nivel de grup, in combinatie cu avantajele competitive specifice Grupului, ne vor ajuta in consolidarea prezentei Lindab la nivel international in 2009", a declarat David Brodetsky, CEO si Presedinte al Grupului Lindab.

In cel de-al patrulea trimestru al anului 2008, vanzarile nete ale Grupului au scazut cu 2%, atingand valoarea de 252 milioane euro, fata de perioada similara a anului 2007 (258 milioane euro). In schimb, in aceeasi perioada de timp, ECE si CSI au inregistrat o crestere de 3,5%, de la 76,8 milioane euro la 79,5 milioane euro. La aceasta crestere a contribuit cu 13% achizitia SIPOG, cu subsidiare in Slovacia, Romania si Cehia.

„Grupul Lindab este reprezentat in Romania de Lindab S.R.L. (Profile si Ventilatii), Lindab-Astron Building Systems, Rova si Vios. Rezultatele Grupului in Romania sunt conform asteptarilor. Scaderea din cel de-al patrulea trimestru al anului 2008 si-a pus amprenta asupra rezultatelor financiare pentru intreg anul 2008. Astfel, Grupul Lindab in Romania, a totalizat in 2008 vanzari de aproximativ 63 milioane euro. Pentru 2009, estimam o mentinere a nivelului vanzarilor sau chiar o usoara scadere. Mizam pe calitatea produselor si a serviciilor Lindab si pe reteaua nationala de parteneri", a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania. „Deja evolutia din luna ianuarie, usor peste asteptarile noastre, ne da incredere ca putem sa indeplinim obiectivele pentru 2009. Stim ca in aceste conditii de piata lucrurile nu sunt sub controlul nostru in totalitate si tocmai de aceea va trebui sa ne depasim in fiecare zi. Cu siguranta ca anul acesta va fi un exercitiu extraordinar pentru companie, dar si pentru fiecare angajat Lindab, in care va trebui sa dovedim competitivitatea, profesionalismul si creativitatea noastra."

Pentru a afla informatii suplimentare despre evolutia Grupului Lindab in perioada ianuarie-septembrie 2008, puteti accesa: http://www.lindabgroup.com/ENGLISH/IR/reports/Documents/interimreport_08_q4.pdf

Despre Lindab Romania

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor: tigla metalica, acoperisuri faltuite, sisteme de jgheaburi si burlane, porti de garaj, constructii usoare, trape si luminatoare, elemente de siguranta pentru acoperis, sisteme de placari, profile usoare etc. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc. 

Lindab Romania este parte a concernului international Lindab Group, care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab Group are puncte de lucru in 30 de tari si un numar de 5000 de angajati.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Lindab, persoana de contact Camelia Dinica (0744.328.548, camelia.dinica@lindab.ro) si/sau Free Communication, persoana de contact Irina Patru (0752.111.725; irina.patru@freecomm.ro).

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România