Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ikea vrea să-ți închirieze mobilă

Ikea va lansa in curand servicii de inchiriere de mobila, ca parte a eforturilor producatorului suedez de a trece la o economie circulara.
Ikea vrea să-ți închirieze mobilă
Pixabay

Optiunea de leasing de mobilier va fi introdusa initial in magazinele sale din Suedia si va disponibila la inceput doar pentru clientii comerciali.

Astfel, companiile vor putea inchiria mobilier ca scaune si birouri pentru o perioada stabilita in prealabil, urmand sa o predea magazinului dupa expirarea contractului de leasing. In continuare, Ikea va renova, revinde sau recicla produsele, iar companiile vor putea sa inchirieze altceva.

"In loc sa aruncam mobila, o reconditionam si o vom putea vinde, prelungind ciclul de viata al produselor", a declarat Torbjourn Loof, director executiv al Inter Ikea, pentru Financial Times.

In functie de rezultatele acestei scheme, Ikea ar putea extinde conceptul astfel incat sa includa si clientii persoane fizice, care ar putea sa inchirieze in viitor mobilier pentru bucatarie, potrivit The Guardian.

 

Clientii au deja posibilitatea de a returna in magazinele din Marea Britanie ale retailerului suedez anumite piese de mobilier folosite, care sunt apoi revandute sau donate. Ikea isi propune ca, pana in 2020, lemnul si hartia folosite in produsele sale sa provina in proportie de 100% din surse sustenabile. De asemenea, compania intentioneaza sa renunte la utilizarea combustibililor fosili pentru desfasurarea activitatilor sale pana in 2030.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva