Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

IKEA România renunță la produsele din plastic de unică folosință. Care sunt alternativele ecologice

Ultimele exemplare ale celebrului pai din plastic mai pot fi văzute pentru câteva zile în vitrinele expoziționale din magazinele IKEA, anunță reprezentanții companiei într-un comunicat.
IKEA România renunță la produsele din plastic de unică folosință. Care sunt alternativele ecologice
"Pentru a contribui la protejarea mediului și a crea un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei, IKEA a eliminat din gamă produsele din plastic de unică folosință. Cu această ocazie, joi, 13 februarie, în magazinele IKEA Băneasa și IKEA Pallady, au fost expuse ultimele exemplare din 'specia de pai dispărută', în interiorul unor vitrine expoziționale", se arată în comunicat.

Sacoșele frigorifice, pungile de gheață și sacii de gunoi sunt alte articole din plastic de unică folosință eliminate din gama de produse IKEA România, alături de produsele din plastic de unică folosință folosite în restaurantele și bistrourile IKEA.

"IKEA dorește să faciliteze un stil de viață mai sănătos și mult mai sustenabil. Plasticul de unică folosință are un impact semnificativ atât asupra sănătății planetei noastre, cât și asupra noastră, iar estimările recente spun că până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește. Suntem conștienți de complexitatea acestei probleme și ne dorim să contribuim la rezolvarea ei. Eliminarea produselor din plastic de unică folosință și implementarea unor alternative noi, mai sustenabile, sunt un pas important în sensul acestui demers.

Invităm clienții din România să ni se alăture în crearea unei mișcări pentru o viață de zi cu zi mai bună - prin folosirea produselor din materiale regenerabile și reciclate, pot contribui la protecția mediului și la reducerea efectelor schimbărilor climatice", a declarat Aldo Lele, manager de sustenabilitate al IKEA din regiunea de Sud-Est a Europei.

Clienții IKEA au la dispoziție alternative ecologice precum paiele de bambus OKUVLIG și paiele FÖRNYANDE, realizate din trei straturi de hârtie laminată tare pentru a-și menține forma, iar în loc de sacoșe frigorifice din plastic de unică folosință pot cumpara pungi refolosibile din plastic cu fermoar.

"Eliminarea produselor din plastic de unică folosință este una dintre activitățile prin care IKEA își propune să devină o companie complet circulară până în 2030, folosind doar materiale reciclate și regenerabile", mai spun reprezentanții retailerului suedez.

C.S.
IKEA România renunță la produsele din plastic de unică folosință. Care sunt alternativele ecologice

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva