Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Idei recondiționare mobilă: Cum să transformi piese vechi de mobilier

Îți dorești să schimbi felul în care arată locuința ta, însă nu ai bani pentru un proiect complet de renovare? Dacă așa stau lucrurile, o sugestie ar fi să te apuci să-ți recondiționezi mobila veche. Descoperă, în continuare, câteva idei de care să ții cont pentru recondiționarea corpurile de mobilier din casa ta.
Idei recondiționare mobilă: Cum să transformi piese vechi de mobilier
Pixabay

Idei recondiționare mobilă: aplică tapiserii

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face dacă vrei să-ți transformi piesele vechi de mobilier este să aplici tapiserii. O astfel de abordare este excelentă pentru scaune, fotolii, canapele și paturi cu tăblii. Tot ce trebuie să faci este să te uiți pe YouTube la câteva filmulețe, să îți cumperi materiile pe care le vei utiliza în procesul de recondiționare a obiectelor vechi de mobilă și să te apuci de lucru. Dacă ai mai multe piese de mobilier pe care vrei să aplici tapiserii, recomandarea noastră este să începi doar cu una dintre ele și să lucrezi la ea până îți iese perfect.

Idei recondiționare mobilă: folosește o vopsea pe bază de cazeină

Ai auzit de vopseaua pe bază de cazeină? Dacă nu ai făcut-o încă, ar bine să știi că vopseaua pe bază de cazeină (o substanță albuminoidă care se extrage din lapte și formează partea componenta esențială a brânzeturilor) este foarte bună pentru recondiționarea mobilierului vechi. Vopseaua pe bază de cazeină nu este toxică pentru sănătate și poate fi aplicată atât pe suprafețe suport finisate cât și nefinisate.

Idei recondiționare mobilă: combină mai multe obiecte

O altă idee foarte simplă pentru recondiționarea mobilei vechi este următoarea: folosește componente de la diverse obiecte deteriorate. Indiferent cât de uzată este o piesă de mobilier, dacă mai poți să salvezi măcar o parte din ea, ar fi bine să o faci. După ce strângi tot ce este bun din mobilierul vechi, nu-ți rămâne decât să-ți pui imaginația la treabă și să combini cât mai multe dintre materialele salvate într-o piesă nouă de mobilă.

Idei recondiționare mobilă: lăcuiește și adaugă perne

O altă variantă facilă pentru recondiționarea mobilei vechi ar fi să lăcuiești și să adaugi perne. Bineînțeles că, pentru o asemenea abordare, este nevoie să ai obiectele de mobilier potrivite. Lăcuitul și adăugarea de perne sunt nemaipomenite pentru scaune, băncuțe și fotolii din lemn.

Idei recondiționare mobilă: apelează la profesioniști

În cazul în care ajungi la concluzia că este prea greu pentru tine să-ți recondiționezi mobilierul vechi din casă, cel mai bine ar fi să apelezi la o companie de restaurare de mobilă. Ca să găsești rapid o companie profesionistă care să-ți recondiționeze piesele de mobilier, este obligatoriu să faci trei lucruri:

- trece, pe o foaie, 5-10 criterii pe care ar trebui, în viziunea ta, să le îndeplinească o astfel de firmă;
- documentează-te temeinic pe Internet;
- roagă-i pe prietenii și pe cunoscuții tăi, care și-au recondiționat de curând anumite obiecte de mobilier, să-ți dea câteva recomandări.

Lucru în România