Avand in vedere ca televizorul ajunge sa fie pozitionat pe perete si nu pe un element de mobilier, provocarea apare in momentul in care trebuie luata o decizie de cum anume sa arate aceasta zona. Fie ca este vorba de proportii, materiale, culori sau forme, exista o varietate de solutii dar acestea trebuie sa se potriveasca cu designul intregului spatiu. In continuare va prezentam sapte variante prin care puteti sa puneti in valoare peretele pe care este montat televizorul astfel incat sa beneficiati de o estetica eleganta si in acelasi timp o atmosfera confortabila.
1) Inconjurati TV-ul cu depozitari
Daca alegeti sa inconjurati televizorul cu mobilier incastrat rezolvati doua probleme – gasiti spatiu pentru a pune obiecte dragi, pe care le doriti expuse si puteti sa incadrati spatiul cu o dimensiune optima de raft.
Desi in aceasta situatie televizorul pare sa fie singurul element important de pe perete, de o parte si de alta se deschid doua usi care ne dezvaluie un dulap pentru depozitare.
Acest modul cu rafturi a fost realizat pe comanda iar dimensiunile au fost gandite special pentru a incadra optim televizorul.
Chiar si o biblioteca obisnuita, cu rafturi deschise se poate dovedi un element care pune in valoare zona TV din living.
Avand pe o parte un dulap, sertare dedesubt si rafturi deasupra si in laterala, acest televizor este inconjurat complet de depozitari, eficientizand la maxim spatiul disponibil.
In cazul acestui modul de biblioteca s-a prevazut in zona centrala un spatiu optim in care sa incapa televizorul.
2) Incadrati TV-ul cu un alt finisaj
Puteti sa incadrati spatiul ocupat de televizor cu un finisaj deosebit sau cu un alt material.
Acest panotaj realizat din sipci subtiri de lemn delimiteaza un cadru in jurul televizorului, devenind un accent pentru intregul living.
Contrastul dintre perete alb, suprafata finisata in negru si placajul din lemn creaza o suprapunere de elemente si o baza pentru TV.
3) Incastrati TV-ul in perete
Prin pozitionarea televizorului intr-o nisa astfel incat acesta sa fie in acelasi plan cu peretele se genereaza o rama in jurul acestuia. Daca il ingropati ceva mai adanc in perete televizorul este mai greu de remarcat, cel putin daca nu este pornit astfel ca privitorul poate sa se concentreze pe alte detalii ale designului incaperii.
Rama din lemn transforma televizorul intr-un tablou.
Intregul sistem media a fost retras intr-o nisa generoasa si inconjurat de o rama menita sa il scoata in evidenta.
4) Delimitati zona TV ca fiind cea mai importanta
Realizarea unui cadru pe care sa montati televizorul fie ca il inconjurati de alte obiecte sau il lasati ca o simpla piesa de mobilier, reprezinta o solutie simpla prin care sa puneti in valoare spatiul respectiv si sa ii oferiti importanta cuvenita.
In cazul acestui living, modulul finisat in lemn unde a fost montat televizorul este elementul principal al incaperii.
Este nevoie de cateva obiecte decorative pentru a echilibra designul acestei incaperi.
Pozitionat pe un perete din beton aparent, TV-ul iese cu usurinta in evidenta.
Lipsa oricarui obiect in jurul televizorului ajuta sa iti pastrezi atentia indreptata la ce este pe ecran.
O suprafata uniforma este de ajutor in aceasta situatie pentru a masca zona de birou din spate fara a distrage atentia de la TV.
5) Pozitionati TV-ul langa semineu
In functie de unde anume aveti amplasat semineul in zona de zi, puteti alege sa pozitionati televizorul in laterala sau deasupra acestuia. Amandoua elementele sunt importante pentru spatiul respectiv astfel ca se poate crea mai usor o unitate vizuala in incapere.
Daca il pozitionati deasupra veti defini o verticala pe care sa va concentrati atentia.
Daca pozitionati TV-ul langa semineu veti crea o armosfera placuta si confortabila.
In acest living se poate sta confortabil pe canapea in dreptul focului si in acelasi timp se poate urmari un film la televizor.
Volumul creat de semineu si TV este pus in valoare prin diferetele de material si rafturile ce in flancheaza.
Iata o combinatie de elemente, in care TV-ul este pozitionat intr-o nisa deasupra semineului astfel incadrat de biblioteca incat sa determine o zona aparte.
6) Includeti TV-ul intr-un sir de tablouri
Daca veti alatura televizorul de alte tablouri, desene sau afise inramate veti reusi sa mascati prezenta acestuia intr-o mini galerie de arta.
Televizorul si boxa de pe acest perete se potrivesc cu restul tablourilor si desenelor inramate.
In acest living televizorul este flancat de ambele parti, obtinadu-se un design echilibrat.
7) Mascati complet TV-ul
Daca nu doriti ca televizorul sa fie elementul principal din zona de zi atunci alegeti un loc in care puteti sa il mascati sau creati un corp de mobilier care sa va ajute. Trebuie sa aveti in vedere asigurarea unui acces usor de fiecare data cand aveti nevoie.
Acest televizor dispare complet in spatele unui panou finisat cu acelasi material ca restul peretelui.
Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!