Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Idei pentru ca restaurantele şi barurile să poată funcţiona şi în sezonul rece

Urmand indemnul de a-ti face iarna car si in special vara sanie, conducerea orasului american Chicago, in parteneriat cu firma de design IDEO, a lansat in luna august o competitie de idei pentru ca restaurantele si barurile sa poata functiona si in sezonul rece, in conformitate cu normele si recomandarile privind prevenirea raspandirii COVID-19.
Idei pentru ca restaurantele şi barurile să poată funcţiona şi în sezonul rece
Pixabay

Peste 600 de propuneri pentru spatii de luat masa in aer liber, prin care s-a urmarit sa se gaseasca un echilibru intre protejarea clientilor si asigurarea unei capacitati suficiente pentru ca localurile sa poata opera, au fost trimise de pe tot cuprinsul globului. Ideile au fost evaluate de un juriu format din actionari ai restaurantelor locale, membri ai comunitatii si autoritati guvernamentale, care a selectat trei castigatori.

Vedem in continuare propunerile castigatoare, care, spera organizatorii competitiei, ar putea inspira orase din intreaga lume aflate in cautarea de solutii pentru sprijinirea industriei HoReCa in contextul pandemiei de coronavirus. Vezi aici mai multe propuneri.

Imagine principala de Nenad Maric de la Pixabay

Mesele care incalzesc clientii
Ellie Henderson via Forbes
Mesele care incalzesc clientii
Inspirata de mesele Kotatsu intalnite in orice locuinta japoneza, solutia propusa de Ellie Henderson necesita doar cateva obiecte pentru a fi pusa in practica, si anume o masa, o patura, un sistem de incalzire si un blat sau o tablie de masa. Sursa de caldura se baga sub masa, care este apoi acoperita pana la podea cu patura, peste care se asaza blatul sau tablia. Simplu si ieftin, au considerat membrii juriului. Ramane insa de vazut in ce masura va face fata unor conditii meteorologice aspre.
Cabine incalzite
ASD | SKY via Forbes
Cabine incalzite
Amy Young de la firma de design ASD a propus o cabina inchisa care sa poata fi instalata in perimetrul unui loc standard de parcare. Inspirata de cabanele pentru pescuitul la copca si asemanatoare cu o sera, cabina ar fi dotata cu incalzire prin pardoseala si guri de aerisire in tavan, pentru a permite circulatia aerului. Peretii transparenti le-ar insufla clientilor sentimentul de participare la comunitate, in timp ce respecta distantarea sociala. O curatate temeinica dupa fiecare utilizare.
Structuri modulare
Neil Reindel via Forbes
Structuri modulare
Cea de-a treia propunere castigatoare este o combinatie intre primele doua. Neil Reindel a imaginat o serie de structuri dreptunghiulare, partial inchise, cu o capacitate de doua persoane, dar care pot fi imbinate pentru a gazdui grupuri mai mari, care pot fi insiruite de-a lungul unei benzi pentru parcare. Fiecare structura ar include mese si scaune incorporate si incalzire radianta. In cazul in care este prea frig, pot fi prevazute cu o draperie care sa mentina caldura la interior.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva