Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Idei de împrumutat: Automate cu povestiri scurte gratuite, la metrou

In statia de metrou Canary Wharf din Londra au fost instalate recent automate care pun gratuit la dispozitia calatorilor grabiti povestiri scurte.

Initiativa are loc in contextul in care oamenii reusesc tot mai rar sa citeasca o carte cap coada, partial si ca urmare a faptului ca isi petrec prea mult timp pe retelele de socializare, asa cum arata un studiu realizat in randul britanicilor.

Povestirile, de autori ca Virginia Woolf, Lewis Carroll sau Charles Dickens, sunt scrise pe papirus si sunt eliberate prin simpla apasare a unui buton gratuit si aleatoriu. Romanicerul britanic Anthony Horowitz a scris o povestire politista special pentru acest proiect, Mr Robinson, care, potrivit autorului, poate fi citita intr-un minut, scrie World Economic Forum.

 

Automatele, primele de acest gen din Marea Britanie, apartin companiei franceze Short Édition, care a instalat anterior astfel de aparate si in tari ca Franta, Hong Kong si Statele Unite.

 

Automatele de povestiri scurte castiga din ce in ce mai multa popularitate, existand in prezent in jur de 200 in orase din intreaga lume. Din 2011, cand a fost instalat primul automat, la aeroportul Charles de Gaulle din Paris, au fost emise mai mult de 3 milioane de povestiri, scrise de 8.000 de autori.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România