Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hotel din Praga a primit premiul pentru renovarea unui vechi imobil

Hotel din Praga a primit premiul pentru renovarea unui vechi imobil

Barul Tom, parte integranta a noului Hotel Augustin din Praga a primit recent Premiul European pentru Design de Hoteluri, sectiunea "Cea mai buna cafenea, bar, club". A primit acest premiu datorita designului interior propus de catre cei de la RDD, care au incercat sa aduca un aer modern intr-o cladire veche in stil eclectic, propusa spre renovare.

 

Obiectivul celor de la RDD a fost crearea unui bar unic prin pastrarea caracteristicilor cladirilor apartinand Colectiei Rocco Forte, din care face parte si Hotelul Augustin, exprimand motto-ul grupului: arta unui lux simplu. Rezultatul este o sala clasica, boltita, care reflecta asteptarile cosmopolite ale clientelei.

Preluand numele de la Sf. Toma, patronul Manastirii Augustine din sec. al XII-lea care alcatuieste una din laturile cladirii, barul Tom a fost amenajat in vechea sala de mese al carei spatiu se bucura de inaltimea a doua nivele si al carei tavan este decorat cu o frumoasa fresca, "Cei patru ingeri". Aceste fresce au fost restaurate de catre mesterii locali folosind vopsele traditionale pentru a reproduce paleta originala de culori.

 

Referitor la utilitatea spatiului, s-au facut anumite artificii de mobilare, cum ar fi barul al carui panou supradimensionat a fost gandit sa ascunda unitatile de aer conditionat si ventilare si liftul de serviciu, oferind in acelasi timp un element de contrast pentru formele monahale din interior. Suprafata vitrata opaca din spatele barului este luminata din interior si a fost pusa intr-o rama din alama patinata; blatul barului este realizat din marmura Petoria peste care s-a pus o foaie de sticla. Usile existente au fost pastrate si restaurate, iar pentru cele noi au fost comandate modele care sa fie in aceeasi categorie cu cele existente. Pardoseala a fost refacuta din stejar masiv si montata in stilul traditional Baroc. Spatiul barului se deschide catre ceea ce a fost numit Tom's Arcade, un portic umbrit cu canapele confortabile in care oaspetii pot sa se bucure in liniste de lectura unei carti sau sa asculte putina muzica. Iluminatul joaca un rol important, pentru punerea in valoare a condelabrelor s-a optat pentru o serie de aplice cu forme simple care au luat astfel locul vechilor sfesnice cu lumanari.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva