Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Havași Instalații și-a expus tehnologiile de pompe de căldură PicoEnergy la conferința Relansarea investițiilor în sectorul energetic

Conferința Relansarea investițiilor în sectorul energetic a avut loc anul acesta, în data de 08 octombrie, în București. Întâlnirea a fost dedicată celor mai buni experți în domeniu și au fost implicați în dezbateri menite să aducă decidenții guvernamentali, corporațiile, antreprenorii și Conferința Relansarea investițiilor în sectorul energetic a avut loc anul acesta, în data de 08 octombrie, în București.
Havași Instalații și-a expus tehnologiile de pompe de căldură PicoEnergy la conferința Relansarea investițiilor în sectorul

Printre temele dezbătute în cadrul evenimentului, enumerăm: noi investiții în industrie; Strategia Energetică Națională și politicile publice în domeniul energiei; România, pol energetic regional; Competitivitatea piețelor de energie; sustenabilitate ecologică și climatică; soluții pentru menținerea unui mixt energetic diversificat și echilibrat și multe alte teme de interes.

 

Havași Instalații este una dintre companiile care au fost prezente la conferință, prin reprezentantul său, Sebastian-Flaviu HAVAȘI, administrator în cadrul societății din Satu Mare. Acesta a prezentat Rolul pe care îl joacă pompele de căldură în tranziția energetică, în fața unei audiențe formate din directori generali, directori de afaceri publice, directori juridici și directori financiari din companii energetice; furnizori ai companiilor energetice; mass-media.

 

Echipa Havași, cu o experiență de aproape 25 de ani, s-a reunit în anul 2006 sub brandul Havași Instalații și, astfel, a devenit renumită ca o afacere de familie formată din profesioniști pregătiți să ofere clienților cele mai inovatoare soluții și produse în domeniul instalațiilor. Havași Instalații sunt importatori și distribuitori unici în România ai producătorului austriac PicoEnergy, care activează în sectorul pompelor de căldură de mai bine de 40 de ani, divizie de export a companiei M-TEC din Austria.

 

În cadrul conferinței, Sebastian HAVAȘI, administratorul companiei, a indicat cifre importante privind PicoEnergy și M-TEC, precizând: „Anual este vorba de o capacitate de producție de 3.000 de unități, 3.000 de pompe de căldură pe an, cu posibilitatea de ambalare a capacității de producție de până la 5.000 de unități. Pentru M-TEC și PicoEnergy vorbim de o cifra de afaceri de 15 milioane de Euro”.


În discursul său, Sebastian HAVAȘI a dezvăluit unul dintre motivele care generează succesul celor două companii mai sus menționate: „Unul dintre aspectele foarte importante în modelul lor de business este parteneriatul de competență, ceea ce înseamnă că producătorul preferă să opereze și să își pună pe piață produsele către clientul final printr-o rețea de parteneri care cunosc atât partea de comercializare, ofertare, dimensionare, cât, mai ales, partea de execuție, esențială pentru succesul oricărui proiect”.

Havași Instalații și-a expus tehnologiile de pompe de căldură PicoEnergy la conferința Relansarea investițiilor în sectorul

În ceea ce privește activitatea Havași Instalații, compania oferă soluții pentru sectorul rezidențial și industrial cu sisteme de încălzire de joasă temperatură, adică încălzire în pardoseală, perete și tavan, plus componenta de răcire radiantă.Fiind printre primele companii din țară care au pionierat instalații cu pompe de căldură cu vaporizare directă, Sebastian HAVAȘI a declarat: “Ne place să ne lăudăm cu tehnica vaporizării directe și sondele cu CO2. Tehnologia vaporizării directe, tehnologie care nu este neapărat nouă, a apărut în America în jurul anului 1800, iar nemții au perfecționat-o. Sondele cu CO2 au fost patentate în anii ‘90 de către fondatorul M-TEC”.

 

Dezvoltând parteneriate atent selectate, cu profesioniști ce dețin cunoștințe avansate pe partea de frigotehnie, sonde cu CO2 și vaporizare directă, Havași Instalații,alături de ceilalți parteneri competenți din țară,au instalați în prezent peste 2 MW la nivel național, fiind singurii pe piață care pun în funcțiune astfel de sisteme inovatoare.

 

În continuarea prezentării sale, reprezentantul companiei Havași Instalații, a expus avantajele utilizării pompelor de căldură, explicând modalitatea prin care se poate atinge un grad cât mai ridicat de independență energetică în clădiri: utilizarea unei pompe de căldură împreună cu instalații fotovoltaice conduce la reducerea cu până la 75% a costurilor cu asigurarea confortului termic în clădiri pentru încălzire, răcire și prepararea de apă caldă menajeră.

 

În cadrul conferinței au fost prezentate și alte aspecte importante precum: durata de viață a unei pompe care poate fi de până la 30 de ani în cazul celor geotermale sau de până la 20 de ani în cazul pompelor de căldură aerotermale aer-apă. De asemenea, un alt avantaj esențial este acela că „pe lângă încălzire, o pompă state-of-the-art este capabilă să facă și apă caldă în regim fresh și răcire prin suprafețe radiante, fiind posibilă și integrarea unei piscine pentru încălzire pe timp de vara”, a subliniat Sebastian HAVAȘI.

 

Revenind la unul dintre subiectele de actualitate – tranziția energetică, s-a discutat despre faptul că pompele de căldură PicoEnergy utilizează o tehnologie ce permite energiei înmagazinate în apa, aerul și solul din mediul înconjurător care se regenerează în mod infinit grație soarelui. În contextul tranziției energetice, pompa de căldură reușește să acopere eficient din surse regenerabile aproximativ 75-85% din necesarul pentru încălzire și apă caldă. “Pompa de căldură trebuie să fie mai mult decât un aparat de încălzire, ea trebuie să devină un centru de management energetic al locuinței”, afirmă Sebastian HAVAȘI.

 

Pompele de căldură cu management energetic E-SMART de la PicoEnergy asigură un autoconsum maxim al producției fotovoltaice, iar funcționarea acestora este posibilă chiar și în zilele noroase în care producția de energie electrică din instalația fotovoltaică este parțială. În cazul în care producția fotovoltaicelor scade sub 250 W, atunci pompa se oprește (valoarea producției minime utilizabile variază în funcție de modelul constructiv al pompelor de căldură PicoEnergy).

Havași Instalații și-a expus tehnologiile de pompe de căldură PicoEnergy la conferința Relansarea investițiilor în sectorul

Datorită automatizării, pompele PicoEnergy se pot integra cu majoritatea invertoarelor, și, aici, amintim producătorul Fronius, cel mai cunoscut producător de soluții fotovoltaice cu invertor. Pompele de căldură PicoEnergy au o modalitate de contorizare și de monitorizare a consumului și a producției de electricitate în exces diferită de alți producători: utilizarea unui contor electric pentru vizualizarea consumului pompei și pentru a deriva eficiențele împreună cu un contor termic, pe de o parte, și, pe de altă parte, utilizarea unui alt contor alt contor electric inteligent general conectat la pompă, care monitorizează constant energia în exces introdusă în rețea. În funcție de cantitatea de energie în exces injectată în rețea, pompa de căldură determină strategia termică optimă pentru maximizarea autoconsumului.

 

Tehnologia E-SMART, care reglează producția și consumul de energie din locuință, tehnica modulării, compresorul, celelalte componente ale instalației hidraulice care au turație variabilă, precum și carcasa, decuplată acustic de 3 ori pentru a asigura o funcționare extrem de silențioasă, sunt doar câteva dintre caracteristicile sistemelor de încălzire puse la dispoziție de către Havași Instalații, astfel încât eficiența energetică și confortul termic să fie asigurate.

 

Prezentarea companiei Havași Instalații din cadrul evenimentului Relansarea investițiilor în sectorul energetic, din data de 08 octombrie 2020, este disponibilă online accesând acest link.

 

Descrierea completă a evenimentului se regăsește pe site-ul organizatorului Club Antreprenor aici.

Înregistrarea video a evenimentului Relansarea investițiilor în sectorul energetic este disponibilă aici. Intervenția reprezentantului PicoEnergy începe aici.

Fotografii efectuate în cadrul evenimentului pot fi găsite aici.

 

Mai multe informații despre rolul pe care îl joacă pompele de căldură în tranziția energetică veți putea găsi în postarea editorială dedicată acestui eveniment a blogului PicoEnergy România.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Havași Instalații