Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Gradina, una cu casa: stai inauntru, dar te bucuri si de lumea de afara

Gradina, una cu casa: stai inauntru, dar te bucuri si de lumea de afara

Asigurand o trecere lina de la spatiile exterioare la cele interioare, peretii despartitori din sticla pot fi folositi cu succes pentru a crea o atmosfera cu adevarat mediteraneeana intr-o casa. Pot fi folositi pentru a face trecerea inspre balcon, dar si spre spatiile exterioare. Daca pesiajul merita, sticla de sus pana jos asigura vizibilitatea si lumina maxima, aducand orice interior mai aproape de natura. In plus, ea ofera si protectie in fata vremii, atunci cand e cazul.

 

 

Ce poate fi mai confortabil decat sa stai la adapost, indiferent de vreme, in fotoliile de ratan de pe terasa acoperita si sa arunci o privire (fara obstacole) asupra peisajului de afara?

E de dorit ca, in cazul in care va faceti o casa noua sa va ganditi din start la aceasta solutie si sa cereti arhitectului sa va includa in plan o terasa inchisa si cu pereti de sticla care sa separe atat livingul de terasa, cat si terasa de exterior. Altfel, la locuintele unifamiliale deja ridicate, se poate face orice, dar probabil va fi  nevoie de mai multi bani: asta pentru ca, in functie de caz, inlocuirea peretilor compacti cu unii din sticla sau inchiderea unui spatiu va cere solutii mai multe.

Desigur, panourile se pot deschide pe vreme buna, lasand si aerul si parfumul gradinii sa patrunda in interior. Pe vreme rea, climatizarea din interior continua sa functioneze, tinandu-va la distanta de canicula sau de frig.

 

Unii se tem ca sticla nu le va asigura izolarea termica necesara si acesta este motivul pentru care o evita. Adevarul este ca sticla corect aleasa si o tamplarie buna pot tine la distanta intemperiile, nu despre ele este vorba: acoperisul si pardoseala spatiului care face transferul intre interior si exterior sunt cele responsabile de pierderile termice – asta daca nu sunt adaptate destinatiei spatiului. Astfel, acoperirile si termoizolarea de la nivelul pardoselii si acoperisului fac diferenta intre un spatiu confortabil si unul cu probleme.. Indiferent ca este vorba de un bovindou sau o terasa, inchiderile cu sticla pot avea cele mai diverse solutii de montare, dar si pentru inchidere/deschidere: fie prin glisare, fie prin usi rabatabile. In pozitia inchis vor face oricum corp comun cu peretele separator din sticla. Mai pot avea si sisteme de deschidere automata, nu doar mecanica, dar dotarile si calitatile sticlei folosite la pereti de compartimentare nu se termina aici: astazi sticla poate fi fabricate special (tratata, armata etc), pentru a-i creste rezistenta la foc, rezistenta la spargere, la intemperii, la murdarire etc.

 

Alte informatii utile legate de subiect cititi tot pe site-ul nostru, pe paginile producatorilor:

 

Panouri de compartimentare, feronerie, accesorii pentru sisteme de inchidere/deschidere gasi la DORMA.

O serie de sisteme de compartimentare din sticla gasiti la MAARS.

Sisteme de fixare a sticlei, sisteme pentru usi pivotante gasiti la LUCANIK.

Feronerie si sisteme manuale pentru pereti din sticla gasiti la GEZE.

Sisteme de compartimentare cu pereti si usi de sticla pentru interioare, birouri, gasiti la FECO.

Pereti mobile demontabili, compartimentari mobile, pereti despartitori din sticla, pereti plianti gasiti la ESPERO.

Sisteme de fixare a sticlei gasiti la SADEV DECOR.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România