Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Fundatia Lance Armstrong isi creeaza propriul sediu intr-un vechi depozit de hartie

Fundatia Lance Armstrong isi creeaza propriul sediu intr-un vechi depozit de hartie

Autor: Bridgette Meinhold

Pentru multi ani Fundatia Lance Armstrong si-a desfasurat activitatea intr-un spatiu obisnuit, intr-o cladire oarecare de birouri din Austin, Texas. La un moment dat conducerea a decis ca este cazul sa isi gaseasca o "casa" care sa le reprezinte idealurile lor pentru comunitate si mediul inconjurator. Organizatia non-profit a considerat ca depozitul din 1950 al companiei de celuloza si hartie Gulf Coast Paper Co va fi locul ideal pentru a-si muta birourile. Pentru aceasta, imobilul a fost complet renovat si transformat intr-un spatiu de birouri, luminat natural, refolosindu-se mare parte din materialele originale iar la final au obtinut un certificat LEED Gold. Echipa de specialisti care a realizat proiectul a fost alcatuita din LakeIFlato Architects in colaborare cu The Bommarito Group.





Pentru Fundatie mersul pe bicicleta si incurajarea mijloacelor de transport nepoluante ocupa un rol important in activitate. De aceea in cadrul sediului au trebuit sa fie prevazute spatii pentru parcarea bicicletelor, dar mai ales vestiare si dusuri pentru angajati. Cele cateva spatii de parcare pentru autovehicule sunt destinate in special celor eficiente. Spatiile din interiorul depozitului au fost astfel organizate incat s-au delimitat sali pentru intalniri, spatii pentru servit masa, o sala de sport si o curte in aer liber.

Pentru a veni in sprijinul ideilor ecologiste ale Fundatiei, arhitectii au propus ca mare parte din cladirea initiala sa fie pastrata sau refolosita, iar multe din materialele gasite la interior, in depozit au fost integrate in proiect. De exemplu, astereala acoperisului a fost finisata si folosita pentru compartimentarea birourilor individuale si a salilor de intalniri. Grinzile din lemn lamelar incleiat si suprafetele de beton au fost reciclate si transformate in elemente arhitecturale, pereti si alei in curtea interioara. Vechiul acoperis a fost inlocuit cu o serie de luminatoare care permit iluminarea naturala a spatiilor de la interior, micsorandu-se astfel consumul de energie electrica.

Sediul Fundatiei Lance Armstrong a fost finalizat in martie 2009 si certificarea LEED a primit-o in cursul aceluiasi an. De atunci, spatiile noi ale Fundatiei au ajutat la revitalizarea zonei si la imbunatatirea imaginii urbane.

 

























Mai multe informatii gasiti pe http://www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România