Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Fotograful român Laurian Ghinițoiu este marele câștigător al Architectural Photography Awards

Fotograful si arhitectul roman Laurian Ghinitoiu a fost desemnat marele castigator al prestigiosului concurs de fotografie Architectural Photography Awards, cucerind juriul cu o imagine a muzeului "The Twist" proiectat de arhitectii de la Bjarke Ingels Group (BIG) si deschis in luna septembrie.
Fotograful român Laurian Ghinițoiu este marele câștigător al Architectural Photography Awards
Laurian Ghinitoiu / fotografia castigatoare a APA 2019

Alte doua fotografii ale sale au fost premiate in cadrul aceleiasi competitii sustinute de Festivalul Mondial de Arhitectura, care s-a desfasurat anul acesta in Amsterdam.

Fotografia muzeului norvegian construit in incinta parcului de sculpturi Kistefos a fost inscrisa la categoria "Exterior".

"Atunci cand am fotografiat muzeul 'The Twist' m-am confruntat cu provocarea de a combina in acelasi cadru caracteristicile principale ale proiectului - forma sa sculpturala, structura care se intinde peste rau, ca un pod - si, in acelasi timp, sa sugerez faptul ca 'obiectul' este de fapt o cladire functionala. Contextul, designul si amploarea sa, poezia liniilor sinuoase care se contopesc cu peisajul intr-o atmosfera suprarealista - acestea sunt elementele care fac ca imaginea captata sa fie abstracta si descriptiva in acelasi timp", a spus Laurian Ghinitoiu.

Romanul a fost desemnat castigator si la categoriile "Portofoliu", cu o fotografie a unui proiect de reabilitare si transformare din Bordeaux, Franta, si "Cladiri in folosinta", cu imaginea Pietei Skanderbeg din Tirana, Albania.

Vezi aici fotografiile care au impresionat anul acesta juriul Architectural Photography Awards.

Anul acesta au fost inscrise in concurs aproape 2.000 de fotografii de arhitectura, dintre care au fost selectate pe lista scurta doar 24, de catre un juriu format din arhitecti de top si de experti in domeniul fotografiei.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România