Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Forumul SHARE Bucharest 2022 aduce o viziune integrată asupra proiectării, designului și tehnologiilor inovatoare privind fațadele, alături de concepte transformatoare și proiecte inspiraționale din România și alte 13 țări.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Forumul Internațional de Arhitectură și Ingineria Construcțiilor, SHARE Bucharest 2022, cel mai important și așteptat eveniment organizat anual în România, se va desfășura pe data de pe 31 octombrie și 1 noiembrie. Se vor reuni la București lideri ai arhitecturii din țară și străinătate, dar și profesioniști în domenii conexe, evenimentul fiind o oportunitate de întâlnire la cel mai înalt nivel între cei mai reprezentativi jucători din domeniul arhitecturii și construcțiilor.

Programul SHARE Bucharest 2022 cuprinde numeroase subiecte de interes, în concordanțăcu preocupările actuale ale societății de a crea spații urbane și clădiri capabile să facă față provocărilor climatice, subiecte care vor fi expuse într-un format dinamic de speakeri din România, Austria, Anglia, Albania, Bulgaria, Italia, Iran, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Spania, Turcia, Grecia și Luxemburg. Se vor prezenta mari proiecte de dezvoltare urbană din țară, precum și obiectivele de investiții ale dezvoltatorilor pentru perioada următoare, în prim-plan fiind temele „Fațade sustenabile: Design și tehnologie”, „Fațadele și impactul asupra spațiului public” și „Mari proiecte de dezvoltare urbană din România și la nivel internațional”.

Evenimentul va avea loc la Radisson Blu Hotel București.

Sunt anunțați peste 60 de speakeri, în cele două zile de eveniment. Dintre aceștia menționăm:

Fuensanta NIENTO - cofondator Niento Sobejano Arquitectos, Spania; Roman DELUGAN - cofondator și partener DMAA Meissl Associated Architects, Austria; Peter MURRAY - curator-șef New London Architecture; PAOLO RUSSO - Design Team Leader Stefano Boeri Architetti, Italia; Adrian ZERVA - managing partener Studio 10M, România; Oliver NEMEȘ – manager partener DE3, România, Farshad MEHDIZADEH - cofondator FMZD, Iran; François VALENTINY - fondator VALENTINY hvp architects, Luxemburg; Ervin TAÇI - Co-founder DEA Studio, Albania; Angeliki ATHANASIADOU - partener fondator AVW Architecture, Grecia; Martin PANOVSKI, fondator RADiUs architects doo, Macedonia de Nord, Bartlomiej KISIELEWSK, Partner HORIZONE Studio, Polonia;

Cu un pronunțat caracter internațional, forumul SHARE va crea, din nou, mediul profesionist, inspirator și educațional la care orice specialist din domeniul arhitecturii și construcțiilor ar trebui să participe, evenimentul reunind anual arhitecți, ingineri de structuri, ingineri de fațade, ingineri de instalații, experți în securitate la incendiu, antreprenori, dezvoltatori imobiliari, dezvoltatori urbani, furnizori de materiale și tehnologii pentru construcții, cât și reprezentanți ai administrației centrale și locale.

Ediția din 2022 a forumului SHARE aduce câteva noutăți prin evenimentele satelit care vin să completeze experiențele de formare, punând accentul pe o serie de prezentări tehnice și expoziția de materiale. Astfel, în prima zi a forumului (31 octombrie), dedicată temei generice „Fațade sustenabile: Design și tehnologie”, se vor desfășura două sesiuni de evenimente: RIFF - Facade Design & Technology for Fire Safety in Buildings și LAUD - Façade and Landscape Design Addresses Climate Change. Programul preliminar al zilei de 31 octombrie poate fi consultat la acest link: Forumul SHARE agenda primei zile

A doua zi a forumului, dedicată conceptelor transformatoare și proiectelor inspiraționale, va aduce pe scenă forumului arhitecți români și invitați din 13 țări.Tematicile zilei sunt „Fațadele și impactul asupra spațiului public” și „Mari proiecte de dezvoltare urbană din România și la nivel internațional”. Programul preliminar al zilei de 1 noiembrie poate fi consultat la acest link: Forumul SHARE agenda ziua a doua

SHARE Bucharest 2022 este organizat de SHARE Architects în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților București, Asociația Inginerilor de Instalații din România, Inspectoratul General pentru Situații de Urgențe și este susținut de companiile Şişecam Flat Glass, Zumtobel, Aliplast, Alumil, Alukonigstahl, Equitone, Proventuss Solutions, Vandersanden, Aluprof, Kadra, Henkel, Etem, Rockwool, Simacek, Velux Commercial, Caparol, WeMat, X Architecture & Engineering, spatiulconstruit.ro, igloo, Transilvania Business, Radio Guerrilla.

Speakeri invitați

Fuensanta NIENTO – cofondator Niento Sobejano Arquitectos, Spania

Fuensanta Nieto a lucrat ca arhitect de la absolvirea Universității Politehnice din Madrid și a Școlii de Arhitectură și Planificare a Universității Columbia din New York în 1983. Este partener fondator al biroului Nieto Sobejano Arquitectos și a fost profesor la Universidad Europea de Madrid. Între 1986 și 1991 a fost co-director al revistei de arhitectură ARQUITECTURA, publicată de Colegio Oficial de Arquitectos de Madrid.

Pe lângă numeroase publicații în reviste și cărți internaționale, lucrările firmei au fost expuse la Biennale di Venezia în 2000, 2002, 2006 și 2012, la Museum of Modern Art (MoMA), New York, în 2006, la Kunsthaus din Graz în 2008 și la Fundația MAST din Bologna în 2014.

 

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Roman DELUGAN, cofondator și partener al DMAA Meissl Associated Architects din Austria

DMAA este o firmă de arhitectură austriacă cunoscută la nivel internațional, având în portofoliu, printre altele, Muzeul Porsche din Stuttgart, Institutul de Film EYE din Amsterdam și Hyundai Motorstudio Goyang din Seul. Roman DELUGAN a fost premiat în 2015 cu Medalia de argint a orașului Viena, obținând în același an și Marele Premiu de Stat austriac.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Peter MURRAY, curator-șef New London Architecture

Peter Murray a fondat revista de design și arhitectură Blueprint și compania globală de comunicații Wordsearch, specializată în design și branding pentru arhitectură și imobiliare, cu birouri în Beijing, Singapore, Sydney, New York și Londra. El a pus bazele Festivalului de Arhitectură din Londra, care a început cu Bienala de Arhitectură Clerkenwell în 2004. Festivalul este acum un eveniment anual semnificativ în viața culturală a capitalei. Centrul New London Architecture a fost fondat în 2005 ca un centru de dezbateri și discuții despre „fața în schimbare” a capitalei.

Paolo RUSSO - Design Team Leader Stefano Boeri Architetti, Italia

Paolo Russo (1984) s-a alăturat echipei Stefano Boeri Architetti în 2017 și a fost șef de proiect pentru numeroase proiecte aflate în prezent în construcție în Europa, considerate noi repere în ceea ce privește sustenabilitatea de mediu, socială și economică. Se concentrează pe proiecte complexe, arhitectură ecologică și sustenabilă și soluții bazate pe natură; a fost invitat ca lector invitat la universități și instituții importante.

Printre lucrările sale se numără Wonderwoods, un turn cu vegetație în centrul orașului Utrecht (premiat pentru cel mai bun proiect cu destinație mixtă din Europa de către European Property Awards și câștigător al MIPIM "Future Project of the Year" 2019); Trudo Tower din Eindhoven (recent nominalizat pentru cea mai bună clădire a anului de către BNA, asociația comercială a firmelor de arhitectură olandeze); și Dervish Hima Tower, o clădire rezidențială în centrul orașului Tirana. În prezent, conduce turnul Pirelli 39 Botanica, un proiect important în centrul orașului Milano, rezultat al unui concurs internațional câștigat în colaborare cu firma newyorkeză Diller Scofidio + Renfro.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Adrian ZERVA - managing partener Studio 10M, România

Adrian Zerva a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu în 1980, diplomat al profesorului Victor Aslan. A participat în echipa arhitecților Dorin Ștefan, Dinu Patriciu, Viorel Simion și Zoltan Tacacs la concursul pentru noua bibliotecă din Teheran (1978), iar în 1980 în echipa lui Dorin Ștefan la concursul pentru revigorarea cartierului parizian Les Halles.

În 1991 a fondat împreună cu arhitectul Florin Medvedovici biroul de arhitectură și proiectare STUDIO 10 M Zerva.Membru în comisii de jurizare pentru concursuri de arhitectură inițiate de investitori particulari / grupuri de investiții. Participant la concursurile Bienalei Naționale de Arhitectură, proiecte nominalizate. A obținut premiul UAR pentru un proiect de locuințe realizat în cadrul ISLG. A obținut premiul Uniunii Arhitecților din Româniapentru un proiect de locuințe realizat în cadrul ISLG.

Oliver NEMEȘ – managing partener DE3, România

Oliver Nemeș a absolvit Facultatea de Arhitectură din Cluj-Napoca (1999). Între 1999 și 2005 a fost arhitect proiectant și apoi asociat în biroul BAU Cluj, împreună cu arhitecții Gheorghe Vais și Adrian Borda. În 2006, înființează Proiect IN,, alături de Laura Nemeș și practică arhitectura în DE3 Grup, cu încă două birouri asociate. Din 2016, DE3 Grup devine DE3 ARHITECTURA, cu trei asociați fondatori: Oliver Nemeș, Zoltan Szoke și Laura Nemeș. Printre proiectele cunoscute și recunoscute la care a participat în calitate de coautor, se numără Hotel Privo din Târgu-Mureș și Tradecenter Oradea.

În anul 2017, biroul DE3 Arhitectura a fost invitat și a câștigat concursul de arhitectură pentru o clădire cu funcțiune mixtă, în districtul Obuda, Budapesta pentru Immochan Hungary Kft.

Farshad MEHDIZADEH - cofondator FMZD, Iran

Farshad Mehdizadeh și-a început cariera profesională ca arhitect în Fluid Motion Studio din Teheran. Are mai multe proiecte premiate, printre care și clădirea rezidențială Abadan, care a câștigat primul premiu Memar, cea mai prestigioasă competiție din Iran și o înaltă recunoaștere la Middle East Awards. Farshad este activ și în domeniul academic, începând din 2007 ca profesor asistent și continuându-și activitatea academică ca lector invitat, precum și prin ateliere internaționale și colaborare cu arhitecți, instructori și institute de arhitectură din întreaga lume.

În prezent predă la Facultatea de Arhitectură a Universității din Melbourne. Farshad își concentrează cercetările pe arhitectura bazată pe context geografic și pe impactul geografiei asupra arhitecturii în general.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

François VALENTINY - fondator VALENTINY hvp architects, Luxemburg

Valentiny reprezintă modele îndrăznețe, aproape futuriste, cu un caracter aparte. Pentru el, arhitectura este o modalitate minunată de a-ți lua rămas bun de la propriile probleme și de a te ocupa de problemele altor oameni. Predă arhitectură de la Trier prin Viena până la Shanghai și a fost numit unul dintre cei mai buni o sută de arhitecți din lume din Coreea în 2016 de către colegii săi.

Este redactorul primei reviste de arhitectură din Luxemburg, Adato, și face parte din consiliile consultative de arhitectură. Valentiny a fost numit Președinte al Fondation de l’Architecture et de l’Ingénierie din Luxemburg pentru anul 2006/2007, iar în 2006 a fost distins cu Decorația de Onoare în Aur pentru Servicii /Republica Austria.

În 2008 a fost onorat pentru munca sa de arhitectură generală în Marele Ducat și în străinătate, iar în 2007 a primit Premiul de Arhitectură Luxemburg. În 2009 a devenit membru în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg, Austria. În 2018 a fost distins cu Marea Decorație de Merit de către Landul Salzburg.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Ervin TAÇI - MA Studio & Partners, Albania

Ervin Taçi este co-fondator și partener creativ al DEA Studio (Design Engineering Architecture Studio) din 2002 și, din 2020, co-fondator și partener creativ al MA Studio & Partners. Cunoscut pentru desenele și proiectele sale inovatoare și ambițioase, multe dintre clădirile sale sfidează convențiile și dimensiunile arhitecturale tradiționale. Cercetarea sa este un efort continuu de a îmbina zonele de graniță dintre sociologie, psihologie, arhitectură și planificare, încercând să găsească echilibre.

Angeliki ATHANASIADOU - partener fondator AVW Architecture, Grecia

AVW Architecture a fost înființat la Atena în 2010, de către Angeliki Athanasiadou și Katerina Vassilakou. Din 2014, AVW Architecture și-a extins experiența în domeniul proiectării aeroporturilor. Ei au lucrat îndeaproape cu joint venture-ul Aktor Concessions – Vinci Airports pentru competiția internațională „Privatizarea celor 14 aeroporturi regionale din Grecia”.

În urma câștigării concursului, AVW Architecture este consultantul principal de arhitectură al Fraport – Consorțiul Slentel pentru aeroporturile Cluster A. În 2018, AVW Architecture, în colaborare cu Tombazis & Associates, a proiectat extinderea Aeroportului Internațional din Atena și a coridorului comercial Extra Schengen, proiect nominalizat la Premiul UE – Premiul Mies Van Der Rohe 2022.

Forum Internațional de Arhitectură și Inginerie. Invitați din 14 țări

Inregistrare

Înregistrarea la Forumul Internațional de Arhitectură și Ingineria Construcțiilor, SHARE Bucharest 2022, se face aici: Bilete forumul SHARE Bucharest 2022

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.