Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Folosirea tapetului pentru tavan

Tapetul este cunoscut în principal ca “acccesoriu” decorativ. Tavanul oricărei locuințe este supus unei tensiuni foarte mari, ca urmare a vibrațiilor exterioare, care se propagă prin pereții casei. Din cauza acestor vibrații, în tencuială apar fisuri, care se transpun la rândul lor prin varul lavabil și își fac apariția pe tavanele și pereții camerelor. Statistic vorbind, 90% dintre tavane au fisuri (fisuri care nu influențează rezistența tavanului, dar care au un aspect foarte neplăcut).
Folosirea tapetului pentru tavan
Noile metode de secționare a interiorului (în special cu ajutorul plăcilor din carton gipsat (rigips), favorizează și mai mult apariția fisurilor.

Tapetul are o proprietate esențială, și anume elasticitatea. Cele mai multe modele de tapet (de noua generație) au proprietatea de “a se întinde”, cu o toleranță cuprinsă între 0,3 și 2 mm (o fisură minoră structural vorbind și capitală estetic, are o grosime de ~0,2 – 1 mm). Tapetul se întinde, nu se rupe, astfel încât dacă peretele se fisurează minor, tapetul nu transpune defectul, ci îl maschează.

Datorită structurii de realizare, materialele folosite pentru fototapete sunt bio-proof (NU permit formarea de mucegai in timp). Acestea lasă suprafaţa amenajată să respire prin porii materialului.

Materialele folosite ca suport sunt watherproof. Acestea sunt impermeabile şi se pot spăla cu apă. Suprafaţa finală a materialelor este mată şi nu generează reflexii.

Datorită tehnologiei de imprimare, modelul grafic imprimat este fixat în material. Această tehnologie de ultimă generaţie face ca produsul final să fie rezistent UV. Modelul grafic imprimat nu se decolorează în timp. Culorile naturale obţinute în procesul de fabricare se vor păstra în timp.

Pe întreaga suprafaţă a modelului imprimat se formează o peliculă protectoare (materialul este uscat la 110 grade Celsius), care conferă produsului o rezistenţă sporită la zgâriere.
Folosirea tapetului pentru tavan

Toate produsele sunt 100% personalizate. Beneficiarul stabileşte dimensiunile finale pentru fiecare comandă. Modelul grafic va fi prelucrat şi dimensionat, indiferent de formatul geometric al suprafeţei ce urmează a fi amenajată. Lucrările realizate cu acest tip de material pot prezenta orice imagine personală sau orice temă grafică.

 

Pentru fiecare lucrare, înainte de a fi realizată se poate obţine un print TEST de culoare care va evidenţia calităţile grafice. În prealabil fiecare lucrare beneficiază de consultanţă tehnică din partea echipei noastre de profesionişti.


Personalizarea tavanului poate fi realizată în tandem cu un perete sau cu pereţii spaţiului (model grafic continuu).


Trecerea de la un plan la altul (orizontal-tavan şi vertical-perete) se va face păstrând continuitatea grafică a modelului, fără întreruperi, de o estetică remarcabilă, permisă şi de calitatea şi proprietăţile fizice ale materialului.

AVANTAJELE FOTOTAPETULUI

  • Generarea unei iluzii de mărire a încăperii, sporind vizual înălţimea acesteia
  • Generarea unei iluzii de mărire a încăperii atât în plan vertical, cât şi orizontal, atunci când amenajarea se face pe ambele suprafeţe (tavan/perete)
  • Realizarea unui spaţiu unic şi prietenos în funcţie de tema grafică aleasă
  • Anularea fisurilor ce apar în timp după maturizarea materialelor folosite la tencuirea suprafeţei
  • Obţinerea unei izolări fonice suplimentare a camerei
  • O lucrare 100% personalizată din punctul de vedere al modelului grafic
  • Culori naturale care inspiră realitatea contextuală a imaginii
  • Un suport care să nu permită dezvoltarea mucegaiului în peliculă, dintre tencuială şi material
Folosirea tapetului pentru tavan

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TOP RESERVE BUSINESS