Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Folii autoadezive pentru geamuri: când transparența se transformă în siguranță și culoare

Geamurile moderne, de tip termopan, sunt din ce în ce mai performante. Ne ajută să izolăm spațiul de zgomot, sunt superior rezistente sticlei și se întrețin mult mai simplu. Totuși, acestea nu asigură un mediu ferit de lumină abundentă, de hoți și spargeri mecanice, după cum nu ne feresc de ochii curioșilor. Ce e de făcut? La această întrebare răspunde Trimax.ro în continuare, sugerând cum puteți folosi folia autoadezivă pentru geamuri pentru a crea un spațiu adecvat umbrit, intim, mai sigur și cu suprafețe vitrate practice și estetice.

Folii autoadezive pentru geamuri: când transparența se transformă în siguranță și culoare

Intimitatea, precum și aspectul geamurilor sunt importante, indiferent că vorbim despre spațiul unei firme sau al unei case. Pe piață există multe folii autoadezive pentru geamuri, după cum există și mai multe tipuri de produse de gen în funcție de scopul utilizării acestora. Astfel, aveți de ales între folii de geam pentru protecție solară, antiefracție și folii de geam decorative.

Pentru a face cea mai bună alegere, Trimax.ro vă descrie în continuare avantajele aplicării foliilor adezive pentru geamuri în funcție de scopul lor, precum și propriile recomandări de produse de calitate.

Tipuri de folii proiectate pentru acoperirea geamurilor

La ora actuală, cele mai practice soluții pentru protejarea geamurilor de lumină sau antiefracție, de altfel și ușor de implementat, sunt foliile adezive sau autoadezive (cum mai sunt găsite pe piață). Acestea sunt proiectate pentru suprafețele vitrate mari, precum cele ale clădirilor de birouri, precum și pentru spații rezidențiale cu geamuri mici și medii.

Din punctul de vedere al montajului, foliile de protecție se aplică simplu, operațiunea putând fi făcută în regie proprie.

Trimax.ro vă oferă folii de protecție solară, folii antiefracție și folii decorative, inclusiv, folii cu efect de sablare și despre acestea vom scrie în continuare.

Folie de protecție solară pentru geamuri: Avantaje și Recomandări

Cele două tipuri de folii de protecție solară pentru geamuri din magazinul online Trimax ro asigură filtrarea razelor UV în procent de până la 99%, asigurând confort termic și umbrire confortabilă. Acestea sunt prevăzute pentru aplicare interioară și exterioară, aplicare ce poate fi făcută simplu în regim DIY. Tot ce aveți nevoie este apă, racletă, răbdare și, bineînțeles, îndemânare.

 

 

Mai jos găsiți și toate avantajele pe care vi le oferă aceste folii de protecție solară:

Foliile adezive pentru geamuri sunt alese pentru avantajele pe care le aduc, printre care enumerăm:

● oferă un grad de umbrire superior, contribuit la starea de confort termic a ocupanților spațiului, mai ales pe durata verii;
● aplicarea foliei reduce pierderile de căldură pe durata iernii;
● oferă umbrire adecvată pentru persoanele care lucrează la computer;
● oferă protecție împotriva razelor ultraviolete;
● nu afectează creșterea plantelor de interior;
● sunt ieftine și ușor de aplicat;
● au garanție de până la 15 ani.

Folii de geamuri pentru protecție solară recomandate de Trimax

Reflectiv® - SOL 101 Folie Protecție Solară pentru geamuri

Reflective SOL 101 este o folie pentru geamuri care se aplică la interior pe orice fel de suprafață din sticlă sau geam securizat, din una sau două bucăți, pentru suprafețe mai mari de 1.2 mp.

Acesta filtrează până 99% din razele UV, reducând efectul de seră. Astfel, asigură un climat plăcut și reduce costurile aferente aerului condiționat.

Mai mult decât atât, este un produs durabil, garantat să reziste până la 15 ani când este aplicat pe verticală.

 

Folii autoadezive pentru geamuri: când transparența se transformă în siguranță și culoare

Reflectiv® - SOL 102 Folie Protecție Solară pentru geamuri

Reflectiv SOL 102 este similar SOL 101, diferența este că aplicarea poate fi făcută în exterior sau interior. Folia de protecție solară SOL 102 contribuie la umbrirea plăcută și creează un climat răcoros.

Este un produs durabil, care rezistă 12- 15 ani când este ”lipit” pe verticală. E bine să luați aminte că o aplicare corectă contribuie la această durată de viață îndelungată.

Folie de protecție antiefracție: motive să alegi Reflectiv SEC 054 / 054X

Folii autoadezive pentru geamuri: când transparența se transformă în siguranță și culoare

Siguranța noastră, a oamenilor care ne adăpostim dincolo de ferestre, cere de multe ori măsuri suplimentare. Un geam spart poate lăsa cale liberă hoților sau poate răni persoanele din jur. Folia pentru geamuri cu rol de protecție anti-efracție Reflectiv SEC 054 / 054X are rolul de a nu lăsa cioburile să se împrăștie când geamul a fost spart.

Astfel, aplicarea foliei de protecție anti-efracție este o soluție pentru voi, întrucât aceasta vă asigură că nu există pericolul vătămării persoanelor din jurul ferestrei. E utilă în companiile care vor să își protejeze bunuri, dar la fel de utilă în case, pentru confortul familiei. Geamul se poate sparge la orice lovire mecanică, precum o creangă, de la ploaie cu piatră severă, nu doar în urma actelor de hoție.

Folia antiefracție Reflectiv SEC 054/ 054X are o grosime de 100 microni, așadar suficient de groasă pentru protecție, dar fină pentru a păstra transparența geamului.
Ca toate produsele din gama Reflectiv, se aplică simplu și se curăță la fel de ușor, cu apă și săpun.

Totuși, pentru a păstra durabilitatea și efectul pentru care a fost creată folia anti-efracție Reflectiv SEC 054/ 054X, citiți recomandările producătorului.

Când transparența prinde culoare: folii decorative pentru geamuri

Ne plac lucrurile transparente, după cum ne plac geamurile transparente.
Totuși, când avem nevoie de intimitate, aceasta devine un dezavantaj.

Un răspuns la nevoia de discreție este dat chiar de folia decorativă. Aceasta, aleasă și aplicată corect, vă ajută să vă feriți de ochii trecătorilor când aveți casa sau biroul la parter sau foarte aproape de clădirile învecinate. Puteți să creați un mediu intim acoperind geamul de la baie sau spre dormitor, să estompați vederea spre ce se întâmplă în camera sau biroul alăturat.

Trimax.ro are o soluție pentru oricare dintre aceste situații prin foliile decorative pe care le descriem în continuare.

Folie decorativă oglindă - One Way: Reflectiv MIR

Folii autoadezive pentru geamuri: când transparența se transformă în siguranță și culoare

Practică, modernă și ușor de aplicat, folia de geamuri Reflectiv MIR are efect de oglindă din exterior, păstrând transparența plăcută din interior. Este o soluție excelentă pentru clădiri de birouri sau chiar magazine și apartamente la parter. Foliile de tip oglindă mai sunt utile tot în birouri sau magazine, delimitând spațiile. Păstrează discreția, au un rol estetic important și contribuie la efectul de mărire a încăperii.

Folia oglindă mai este practică în baie, putând fi montată pe cabina de duș cu dublu scop: oglindire și intimitate. Și dacă vă doriți o oglindă suplimentară în dormitor și nu aveți unde să o amplasați, Reflectiv MIR poate fi aplicată simplu pe șifonier sau mobilierul existent.

ORACAL® 8300 - Folie adezivă decorativă pentru geamuri

Fabricată din PVC de 80 de microni și cu aspect lucios, folia colorată pentru geamuri Oracal este stropul de creativitate pe care îl puteți aduce suprafețelor vitrate, și nu numai. Aceasta pentru că se poate aplica pe orice suprafața care are în spate are lumină, creând un efect profund estetic. Concret, e util pentru parasolare, vitralii sau firme luminoase. De fapt, poate fi plăcut și în locuințe sau birouri pentru delimitarea spațiilor transparente.

Folii autoadezive pentru geamuri: când transparența se transformă în siguranță și culoare

Mai mult chiar, folia decorativă colorată ORACAL 8300 invită la creativitate: din culorile existente puteți crea noi nuanțe prin suprapunere și, astfel, indiferent de culoare siglei voastre Oracle 8300 vă este ajutor în branding.

ORACAL® 8510 - Folie adezivă cu efect de sablare

Decorativ nu înseamnă întotdeauna viu colorat, ci, mai degrabă, simplu și discret. Așa este și folia pentru sablarea geamurilor sau, mai corect spus, folia decorativă cu efect de sablare.

Aceasta păstrează intimitatea, permițând totuși să se întrevadă siluete și umbre dincolo de geamuri și suprafețe vitrate. Este soluția pe care o vezi în multe clădiri de birouri, aceasta pentru că este practică, eficientă și rapid de implementat.

În loc de concluzii:

Geamurile ne oferă transparență. E alegerea noastră să le folosim pentru confort protejându-ne de soarele arzător, de indiscreția trecătorilor sau, și mai serios, de potențiale vătămări cauzate de cioburi. Iar dacă ne dorim frumos și culoare, putem vedea lumea în tonurile pe care noi le alegem. Putem începe să facem acest lucru prin decorarea geamurilor cu folii adezive pentru geamuri.

Acestea sunt produsele noastre pentru azi. Dacă încă mai aveți întrebări sau ați descoperit produsul potrivit pentru proiectul vostru, noi sunt aici, la Trimax.ro.

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.