Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Fluxuri de lucru îmbunătățite: Advance Design 2024

Îmbunătățește procesele de proiectare și analiză structurală și dobândește noi capacități de calcul cu noul GRAITEC Advance Design 2024.

Fluxuri de lucru îmbunătățite: Advance Design 2024

Ca parte a suitei GRAITEC Advance, Advance Design 2024 îți oferă funcționalități îmbunătățite, concentrate pe utilizator, și beneficii de înaltă calitate, astfel încât să poți livra proiecte mai bune.

Advance Design 2024 este îmbunătățit cu funcționalități noi, concentrate pe utilizator, și beneficii de înaltă calitate:

Noi capacități de calcul, îndreptate către designul sustenabil, incluzând estimări ale emisiilor de carbon, estimări de costuri și analize neliniare de control al deplasării.
Îmbunătățirea analizei structurilor din lemn conform Eurocodului 5 prin extinderea verificării, inclusiv noi verificări Eurocod pentru sarcini, decupaje, secțiuni compuse și optimizarea elementelor din lemn.
Funcționalități actualizate pentru proiectarea structurilor din metal, inclusiv verificări ale secțiunilor formate la rece conform standardului american AISI, analize de încovoiere a nervurilor secțiunilor conform Eurocodului 3 și noi conexiuni sudate pentru trusele din tuburi de metal.
Noi funcționalități pentru proiectarea structurilor din beton, cu opțiuni și îmbunătățiri pentru modulele de proiectare RC, incluzând noi forme de bare pentru plăci de beton armat, noi capabilități de desenare și transferul rezultatelor nervurilor către grinzi de beton armat.
Experiență îmbunătățită pentru utilizatori și operații de program datorită noilor îmbunătățiri care facilitează munca de zi cu zi, inclusiv șabloane pentru selecții, noi comenzi pentru selecționare mai rapidă și filtrare a secțiunilor din bazele de date.
Advance Design 2024 vine și cu o multitudine de îmbunătățiri și ajustări bazate pe feedbackul primit de la mii de utilizatori din întreaga lume.

Noile capacități de calcul îmbunătățesc agilitatea afacerilor.
Calculele structurale și fluxurile de analiză a clădirilor pot fi îmbunătățite cu noile funcționalități incluse în Advance Design 2024.

Estimarea emisiilor de carbon – Determinarea emisiilor de CO2 pe baza factorilor de carbon introduși pentru materiale și/sau elemente. Calea ta către proiectarea unui viitor mai sustenabil a devenit mai ușoară cu noul calculator de emisii CO2 din Advance Design 2024. Acest calculator îți permite să determini mai ușor valorile carbonului încorporat pentru elementele structurale și să evaluezi mai bine impactul ambiental al alegerilor pe care le faci în ceea ce privește elementele structurale și materialele de construcție.

Estimări de costuri – Determinarea costurilor pe baza prețurilor unitare pentru materiale și/sau elemente.
Poți evalua mai bine impactul economic al alegerilor tale asupra elementelor structurale și materialelor de construcție utilizând noul Calculator de Costuri din Advance Design.

Analiză neliniară a controlului deplasării – Îți poți lărgi capacitatea de a efectua calcule neliniare folosind pași de incrementare a deplasării.
Poți analiza corect problemele extrem de neliniare cu comportamente post-vârf și gestiona ușor problemele de trecere rapidă.

Fluxuri de lucru îmbunătățite: Advance Design 2024

Definirea constrângerilor inițiale pentru elementele lineare pe fiecare caz de încărcare – Facilitarea luării deciziilor în legătură cu definirea și luarea în considerare a constrângerilor inițiale. Includeți mai ușor constrângerile inițiale în combinații și luați în considerare impactul acestora asupra restului structurii.

Îmbunătățiți capacitățile de proiectare structurală pentru oțel
Acum puteți îmbunătăți fluxul de lucru pentru verificarea și optimizarea structurilor din elemente de oțel.

Verificarea secțiunilor din metal conform AISI S100 – Acum puteți efectua verificarea standard a profilurilor din oțel de formă rece conform standardului american AISI S100-16.

Analiză privind îndoirea nervurilor de forfecare pentru secțiuni I conform EC3 – Puteți verifica stabilitatea nervurilor de forfecare ale secțiunilor I (inclusiv impactul coastelor transversale) conform EN 1993-1-5.

Îmbunătățirea analizei structurilor din lemn cu Eurocodul 5
Fluxul dvs. de lucru poate fi îmbunătățit în ceea ce privește verificarea și optimizarea structurilor din elemente de lemn conform Eurocodului 5 (EC5).

Proiectarea secțiunilor rectangulare spațiate conform EC5 – Acum puteți verifica grinzi și stâlpi din lemn din profiluri compuse (formate din două, trei sau patru ramuri de secțiune rectangulară) conform EN 1995-1-1.

Fluxuri de lucru îmbunătățite: Advance Design 2024

Verificarea presiunii de sprijin conform EC5 – Acum puteți efectua o verificare suplimentară pentru elementele de lemn. De asemenea, puteți verifica compresiunea perpendiculară pe fibră în funcție de dimensiunile de sprijin, conform EN 1995-1-1 (6.1.5).

Verificarea grinzilor cu o decupare la sprijin conform EC5 – Acum puteți efectua o verificare suplimentară pentru elementele din lemn și verifica decuparea la capetele elementelor, conform EN 1995-1-1 (6.5).

Fluxuri de lucru îmbunătățite: Advance Design 2024

Optimizarea elementelor din lemn în funcție de flecare (EC5) – Acum puteți selecta automat secțiunea optimă din lemn datorită condiției de flecare, conform EN 1995-1-1.

Îmbunătățirea experienței utilizatorului și confortul operațional al programului.
Îmbunătățiți eficiența fluxurilor de lucru și experiența utilizatorului cu Advance Design 2024.

Șabloane pentru selecție – Acum puteți salva și selecta cu ușurință șabloane cu selecția obiectelor. Șabloanele pot conține atât selecția curentă, cât și criteriile de selecție.

Noile opțiuni pentru selecționarea elementelor identice – Acum puteți selecta rapid obiecte care sunt identice cu o selecție anterioară folosind noile opțiuni. Ajustați ușor intervalul de proprietăți care sunt comparate.

Fluxuri de lucru îmbunătățite: Advance Design 2024

Îmbunătățiri comune pentru toate modulele de proiectare
Obțineți fluxuri de lucru mai rapide utilizând șabloane și elemente de proiectare în Advance Design 2024.

Aplicarea șabloanelor de proiect atunci când un modul este deja deschis – Puteți actualiza setările dintr-un șablon pentru un proiect deschis în prezent.

Afișarea raportului de metal în panoul de informații – Acum puteți obține rapid informații despre raportul de oțel.

Modul de proiectare a grinzilor din beton armat
Obțineți fluxuri de lucru mai rapide utilizând șabloane pentru coaste și elemente de proiectare în Advance Design 2024.

Importați geometria și forțele interne din proiect – Secțiunile și proiectarea forțelor interne pot fi mai eficiente atunci când importați grinzi cu opțiunea de rib option activată.

Noi opțiuni pentru definirea suporturilor – Acum aveți posibilitatea de a specifica dacă un suport este unisens. De asemenea, puteți defini suporturi pentru grinzi pentru a genera corect desenele.

Modulul de proiectare a stâlpilor din beton armat
Obțineți fluxuri de lucru mai rapide utilizând geometrie, elemente de proiectare și armătură în Advance Design 2024.

Geometrie diferită pentru grinzi superioare – Puteți specifica individual lungimea și lățimea grinzilor superioare și utilizați aceste date pentru a determina automat lungimile de îndoire.

Îmbunătățiri la editarea armăturilor transversale – Acum puteți defini și edita rapid și precis distribuția barelor transversale în tabel cu noi metode de definire

Modulul de proiectare al fundațiilor din beton armat
Obțineți fluxuri de lucru mai rapide utilizând automatizarea, vizualizarea analizelor și opțiunile geotehnice în Advance Design 2024.

Reprezentarea fundației substitute în ferestrele de vizualizare – Puteți obține o reprezentare vizuală a fundației substitute cu analiza activată.

Corecție automată a armăturilor atunci când lățimea fisurilor este prea mare – Puteți menține crăparea betonului în limite prin creșterea automată a armăturilor.

Noua metodă de determinare a presiunii solului – Acum puteți lua în considerare presiunile active și pasive ale pământului folosind un nou algoritm, conform anexei C a standardului EN 1997-1.

Modulul de proiectare al pereților din beton armat
Obțineți fluxuri de lucru mai rapide utilizând opțiunile de automatizare din Advance Design 2024.

Generarea desenului cu programări pentru bare și armături – Puteți genera automat și simultan programe pentru bare și armături textile, inclusiv un nou stil de desen.

Modulul de proiectare a zidăriei
Obțineți fluxuri de lucru mai streamline utilizând opțiunile de gestionare a datelor și afișare grafică în Advance Design 2024.

Reprezentarea sarcinilor în ferestrele de vizualizare – Puteți vizualiza mai ușor sarcinile definite, precum și forțele interne importate, prin afișarea lor în mod grafic.

Salvarea datelor de zidărie în baze de date per model – Acum puteți gestiona mai ușor datele din bazele de date utilizate de modulul Masonry Walls. Pentru o gestionare convenabilă a datelor într-un proiect dat, bazele de date sunt păstrate separate de datele proiectului curent.

Modulul de proiectare a plăcilor din beton armat
Eficientizați fluxurile de lucru de proiectare utilizând personalizarea, opțiunile de armătură și îmbunătățirile în modelare din Advance Design 2024.

Forme de bare noi – Acum puteți genera bare în formă de U și cu două îndoiri pe marginile unei plăci.

Noi opțiuni pentru definirea soluțiilor de armare – Oportunitățile au fost extinse pentru a defini acoperirea cu armături cu ajutorul zonelor de armare.

Noi metode pentru definirea zonelor de armare grafic – Puteți modela mai rapid zonele de armare cu ajutorul unor noi metode suplimentare de definire grafică.

Îmbunătățiri ale desenelor – Îmbunătățiți aspectul desenelor dvs. cu o personalizare mai mare a desenelor automate de armare pentru plăci din beton armat. Posibilitățile de economisire a muncii includ separarea desenelor pentru direcțiile de armare, îmbunătățiri ale adnotărilor pentru bare, o reprezentare mai bună a deschiderilor și o nouă opțiune de ascundere a grilelor în desene.

Modulul de proiectare al conexiunilor din oțel

Eficientizați fluxurile de lucru de proiectare utilizând noile opțiuni de conexiune în Advance Design 2024.

Conexiune tub trăsătură sudată – Acum aveți la dispoziție noi tipuri de conexiuni din care să alegeți, inclusiv un tip de conexiune tub trăsătură sudată, cu mai multe configurații diagonale de tuburi pătrate și rectangulare.

Pentru a afla mai multe despre toate funcționalitățile în detaliu, faceți clic AICI.

GRAITEC vă oferă funcționalități de primă clasă în soluții software inovatoare. Lansarea recentă a gamei de produse 2024 demonstrează că GRAITEC rămâne lider mondial în furnizarea de soluții software de proiectare de clădiri de nivel superior, astfel încât companiile de arhitectură, inginerie și construcții pot livra proiecte mai bune.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
GRAITEC
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.