Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

FireDETECT - Sisteme antiincendiu pentru bucătării comerciale

Sunt peste 50 de mii de restaurante si cafenele in Romania si toate se confrunta cu aceeasi problema: riscul de incendiu. Grasimea si uleiul in apropierea focului sunt reteta dezastrului.
FireDETECT - Sisteme antiincendiu pentru bucătării comerciale

In aproximativ 3% dintre restaurante a avut loc un incendiu in fiecare an si majoritatea acestor incendii incep in zona bucatariei.


Majoritatea legilor antiincendiu cer restaurantelor sa isi echipeze bucatariile cu sisteme de suprimare a incendiilor, dar acestea pot fi foarte costisitoare. Sistemele automate pot costa mii de euro, iar pentru restaurantele mici si mijlocii aceste astfel de costuri sunt prea mari; restaurantele mici au nevoie de un sistem simplu la un pret accesibil.

Acum exista si aceasta varianta. FireDetect este un sistem compact si automat de suprimare a incendiilor conceput doar pentru restaurantele mici si mijlocii.

Se instaleaza deasupra spatiilor de gatit si functioneaza automat pentru a detecta si suprima un incendiu. Certificarea Internationala LPCB dovedeste eficienta sa impotriva incendiilor, fiind in acelasi timp flexibil, usor de instalat si economic.

SC TEHNIC GAZ SRL comercializeaza sistemul perfect pentru bucatariile mici si mijlocii.

Sistemul este format din trei parti principale:

1. Cilindrul
2. Sistemul de detectie
3. Sistemul de evacuare

Cilindrul are o capacitate de 9 litri de agent de stingere clasa F - un lichid special pentru incendiile cauzate de grasimi. Cilindrul sub presiune este montat pe perete in apropierea zonei de gatit.

Urmatorul este sistemul de detectie, un tub termosensibil sub presiune, cu activare manuala de rezerva; acest mic tub sub presiune face diferenta. Sistemul nostru bazat pe tehnologia pneumatica simpla poate detecta un incendiu la fel de rapid ca un sistem care foloseste detectie mecanica sau electronica, dar la un pret mult mai mic.

Tubul de detectie este montat in hota chiar deasupra zonei de gatit, este flexibil si se instaleaza usor, adaptandu-se la dimensiunea si forma hotei, un capat este conectat la supapa cilindrului, celalalt este conectat la butonul de activare manuala, montat vizibil langa zona de gatit in directia iesiri de incendiu. Pentru a arma sistemul, instalatorul va presuriza cilindrul cu 16 bari de AZOT (Nitrogen).

In sfarsit, sistemul de evacuare consta in tevi de inox si trei duze - doua duze situate direct deasupra zonei de gatit si una care protejeaza hota. Teava de inox conecteaza duzele la cilindru.

Asta este tot!

Toate componenetele de care ai nevoie sunt disponibile intr-o singura cutie, iar instalarea facuta de un profesionist dureaza mai putin de doua ore.

Vezi aici cum functioneaza: https://www.youtube.com/watch?v=ePIDZ8hk7kw

FireDETECT - Sisteme antiincendiu pentru bucătării comerciale
FireDETECT - Sisteme antiincendiu pentru bucătării comerciale

Cum functioneaza FireDetect in cazul unui incendiu

Caldura generata de incendiu topeste tubul de polimer sub presiune, ceea ce duce la explozia acestuia la 175 o C. Robinetul pneumatic se declanseaza, eliberand agentul de stingere; eliberarea este imediata, prin teava si duzele situate chiar deasupra focului, si in doar cateva secunde focul este stins.Este atat de simplu si eficient. Rezidurile de spuma racesc suprafetele si impiedica reaprinderea focului.


Sitemul FireDetect va proteja bucatariile mici sau mijlocii ani la rand, satisfacand in acelasi timp cerintele legislative, ale agentilor de asigurari si pe cele de protectia muncii.


Acum proprietarii de bucatarii comerciale mici si mijlocii isi pot permite sistemele automate de detectie si stingere a incendiilor si isi pot folosi economiile pentru lucrurile care conteaza cu adevarat, si anume sa-si faca clientii fericiti.

Tehnic Gaz - FireDetect! Usor, Eficient, Economic!

www.tehnicgaz.com.ro

Cristian Popescu
Email: vanzari@tehnicgaz.com.ro
Tel.: +40 754 017 605

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TEHNIC GAZ
Lucru în România