Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

FAKRO cucerește cele mai înalte culmi europene

Suntem la capătul unei veri luminoase și aventuroase și mulți dintre voi, prin locurile minunate pe care le-ați străbătut sau vizitat, ne-ați inspirat să lansăm o nouă provocare: "FAKRO Adventures".
FAKRO cucerește cele mai înalte culmi europene

Haideti sa ne lasam contaminati de bucuria calatoriei si de curajul explorarii! Asadar, dam START aventurii cu o ascensiune pe cel mai inalt varf al batranului nostru continent, Elbrus, alaturi de prietenul nostru Ulise Galu.

Drumul nostru spre Caucaz a inceput cu zborul din Bucuresti spre Mineralnye Vody (Rusia), de unde am pornit cu masina pana la poalele muntelui Elbrus, in localitatea Azau (Rusia).

De aici, am inceput ascensiunea pana la cota 4.200 m in Priut 11, unde ne-am instalat tabara pentru putina odihna si aclimatizare. Norocosi de o vreme frumoasa, am reusit sa cucerim cel mai inalt varf al Europei, Elbrus (5.642 m), de unde ne-am bucurat de maretia inegalabila a muntilor.

FAKRO cucerește cele mai înalte culmi europene

Inspirati de grandoarea Caucazului am pornit intr-o noua aventura, de data aceasta in Alpi, pe varful Mont Blanc.

Am zburat din Bucuresti spre Geneva (Elvetia) de unde am pornit spre oraselul Chamonix (Franta) aflat chiar la poalele Masivului Mont-Blanc. Dupa ce am urcat cu telecabina pana in Aiguille du Midi, am inceput adevarata ascensiune a muntelui cu traversarea celebrului Grand Couloir care se afla intr-o zona stancoasa dificila.

Ne-am oprit intr-un mic refugiu unde ne-am petrecut noaptea, urmand ca a doua zi sa pornim din nou la drum. Dupa aproximativ 7 ore de mers am ajuns pe varful Mont Blanc (4.810 m) de unde, tot norocosi de vreme superba, am putut admira din plin privelistea minunata asupra Alpilor, oferita de cel mai inalt varf al Europei Occidentale.

FAKRO cucerește cele mai înalte culmi europene
Chiar daca vara a luat sfarsit, ne asteapta o toamna la fel de palpitanta, plina de aventuri si de locuri spectaculoase.
FAKRO cucerește cele mai înalte culmi europene

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
FAKRO ROMANIA