Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Experienţe ameţitoare la vârful unuia dintre cei mai înalţi zgârie-nori din New York

O nouă atracţie turistică deschisă în una dintre cele mai înalte clădiri din oraşul american New York le oferă vizitatorilor o serie de experienţe ameţitoare.

Experienţe ameţitoare la vârful unuia dintre cei mai înalţi zgârie-nori din New York
Facebook / SUMMIT One Vanderbilt

Summit este o zonă de observaţie cu o suprafaţă de peste 6.000 de metri care ocupă ultimele patru etaje ale turnului One Vanderbilt din Manhattan proiectat de firma de arhitectură Kohn Pedersen Fox (KPF) şi inaugurat anul trecut.

Una dintre cele mai interesante atracţii ale acestei zone o reprezintă un soi de cutii de “levitaţie” situate la o înălţime de 324 de metri, în afara clădirii, care sunt construite din sticlă transparentă, inclusiv podeaua, oferindu-le temerarilor priveliştea faimosului Madison Avenue de dedesubt.

Senzaţia de plutire este întreţinută şi de ascensoarele la rândul lor complet transparente de pe exteriorul clădirii. Denumite Ascent, acestea sunt cele mai mari ascensoare cu podea din sticlă din lume, având o suprafaţă de aproximativ opt metri pătraţi, şi ajung în vârful clădirii în doar 42 de secunde.

La interior se află o instalaţie de artă de tip “walk-through” proiectată de Kenzo Digital şi intitulată Air. Vizitatorii sunt invitaţi să exploreze o serie de camere placate cu oglinzi care reflectă oraşul însuşi.

Valoarea proiectului One Vanderbilt se ridică la 3,3 miliarde de dolari. Clădirea ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai înalţi zgârie-nori din New York. Summit îşi deschide porţile pentru vizitatori pe 21 octombrie.

Summit One Vanderbilt este doar cea mai recentă dintre impresionantele platforme de observaţie ale metropolei americane, printre care se numără şi The Edge, structură proiectată de arhitectii de la KPF la etajul 100 al clădirii 30 Hudson Yards care a fost deschisă în martie 2020. Citeşte mai mult: Cea mai înaltă punte de observație din aer liber din Emisfera Vestică

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva