Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Țevi și fitinguri fonoabsorbante 4silence Hz pentru canalizare interioară

Sistemul de canalizare interioară fonoabsorbantă 4silence Hertz dezvoltat de Valplast Industrie constă în tubulatură și fitinguri DN50, 110, 125, 160 si 200 realizate din PVC-U.
Țevi și fitinguri fonoabsorbante 4silence Hz pentru canalizare interioară

Sistemul de canalizare interioară prezintă un nivel redus de poluare sonoră, respectând astfel nu doar normele comodității personale, dar și standardele impuse de Uniunea Europeană. Una dintre principalele cauze ale poluării fonice este canalizarea din interiorul locuinței.

Materialul folosit în producția tevilor și a fitingurilor 4silence Hertz are o greutate specifică mult mai mare decât PVC-ul de bază și o structură moleculară specială, în care zone de mare densitate alternează cu zone elastice.

Ambele caracteristici de mai sus conferă materialului proprietăți puternic fonoabsorbante și fac acest sistem de canalizare adecvat și recomandat pentru creșterea gradului de confort fonic, atât în locuințe, cât și în clădiri publice.

Grosimile tevilor si ale fitingurilor sunt in conformitate cu SR EN 1329-1, standardul sistemelor pentru canalizare interioara din PVC-U. Sistemul este 100% compatibil cu sistemele clasice de țevi și fitinguri și, în concluzie, nu este nevoie de adaptoare speciale de trecere sau de piese speciale.

Tubulatura 4silence Hz este realizată prin coextrudare în 3 straturi:

  • stratul exterior, din PVC-U, este stratul protector ce asigură rezistența la impact și rigiditatea necesară
  • stratul median, din PVC cu adaos de minerale, este stratul activ în izolarea fonică
  • stratul interior, din PVC-U, asigură rezistența la temperatură și agenți chimici, iar suprafața sa netedă previne depunerile și favorizează curgerea.


Zgomotul generat în funcționarea sistemele de canalizare interioară, propagat atât prin peretele țevii, cât și prin aerul din interior, este amortizat în cea mai mare parte în cazul sistemului 4silence Hz, datorită proprietăților deosebite ale materialului utilizat.

Nivelul de insonorizare al sistemului de tubulatură fonoabsorbantă 4SilenceHz este atestat în urma măsurătorilor experimentale de către laboratoarele institutului Fraunhofer din Germania în conformitate cu norma EN 14366. Performanta sistemului 4silence Hz se datoreaza in principal utilizarii de materiale inovative cu performarte net superioare materialelor clasice.

Avantajele sistemului 4silence Hz constau în:

Comportament silențios: țevile și fitingurile 4silence Hz sunt fabricate din PVC-U cu modificatori minerali, material cu o greutate specifică ridicată și o structură moleculară speciala care îi conferă proprietăți fonoabsorbante.
Instalare ușoară: sistemul 4silence Hz este ușor și rapid de montat datorită îmbinarilor clasice cu mufă și garnitură. Deasemenea, este perfect compatibil și interschimbabil cu alte sisteme din materiale plastice cu același mod de îmbinare, iar fixarea țevilor și fitingurilor de elementele construcției se realizează cu coliere, singura cerință expresă fiind utilizarea de coliere cu izolant din cauciuc, pentru prevenirea transmiterii vibrațiilor.
Durabilitate: sistemul 4silence Hz este robust și stabil, cu suprafete interioare netede, rezistent la actiunea majorității agenților corozivi, în intervalul de pH 2-12. Temperatura permisă în regim constant de funcționare este de 60°C, iar intermitent de 80°C. Țevile și fitingurile 4silence Hz au o rezistență mecanică ridicată, fiind puțin sensibile la zgâriere și lovire. Durata de viață estimată este de peste 50 de ani.
Rezistența la foc: țevile și fitingurile 4 silence sunt rezistente la foc; în caz de incendiu se aprind și se autosting la dispariția sursei de foc, materialul nefiind combustibil.

Articol scris de
VALPLAST INDUSTRIE