Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Elon Musk produce caramizi uriase din piatra, tip LEGO, cu care vom putea sa construim singuri cladiri

Ca urmare a asumarii misiunii de a rezolva congestia traficului din marele orase, Elon Musk, care este printre altele CEO-ul unei companii ce sapa in prezent tuneluri pe sub California, se gaseste in posesia unei cantitati deloc neglijabile de piatra.
Elon Musk produce caramizi uriase din piatra tip LEGO cu care vom putea sa construim singuri

Genul de antreprenor care scoate bani si din piatra seaca, lui Musk i-a venit ideea sa faca din ea piese de tip LEGO de "marime naturala" pe care sa le vanda oamenilor pentru ca acestia sa construiasca cu ele diverse structuri, a anuntat de curand seful companiei Boring pe Twitter. Compania si-a anuntat inca de la infiintare planurile de a recicla piatra rezultata in urma excavarilor, pentru a o transforma in "caramizi utile care sa fie folosite pentru a construi structuri".

 

Inspirate de cel mai celebru joc de construit, piesele produse de compania lui Musk vor fi vandute in kituri, iar primul pachet va fi destinat recrearii unor constructii din Egiptul antic, cum ar fi piramidele, Sfinxul sau Templul lui Horus. Caramizile vor avea insa si utilizari mai practice. De exemplu, oamenii vor putea sa construiasca cu ele peretii exteriori ai unei case mai mici, intr-o singura zi, sustine Musk.

 

De asemenea, o parte dintre ele vor fi folosite chiar pentru pavarea tunelurilor. Cat vor costa aceste kituri sau ce dimensiuni vor avea mai exact piesele nu stim inca, dar vorbim de multa materie prima, tinand cont de faptul ca Boring sapa in prezent un tunel de trei kilometri sub orasul californian Hawthorne si are in vedere proiecte si mai ambitioase pentru perioada urmatoare.

 

Caramizile vor avea un finisaj precis, ceea ce le va face usor de asamblat, iar in interior vor avea o structura asemanatoare cu cea lonjeroanelor aripilor de avion, ceea ce inseamna ca vor fi destul de usoare, mai spune Musk. 

 

Foto: Elon Musk

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva