Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Elon Musk a prezentat primul tunel construit de compania sa

Antreprenorul american Elon Musk a prezentat saptamana aceasta primul tunel sapat de compania sa Boring in apropiere de orasul Los Angeles ca parte a unui plan mai amplu al carui obiectiv este fluidizarea traficului urban prin crearea unui sistem de transport subteran de mare viteza.

In prima demonstratie pentru public a prototipului sistemului, un angajat al companiei a condus o masina Tesla Model X prin tunelul lung de 1,83 de kilometri, care porneste de la sediul din Hawthorne, de langa Los Angeles, a unei alte companii detinute de Musk, Space X.

Tunelul este prevazut la ambele capete cu o platforma cu ajutorul careia vehiculele sunt coborate in subteran si apoi ridicate la suprafata si va putea fi folosit de orice masina electrica si autonoma, atat timp cat aceasta este prevazuta cu roti laterale suplimentare pentru a se putea deplasa de-a lungul pistei. Rotile se pliaza sub masina atunci cand nu sunt folosite si pot fi atasate in momentul asamblarii vehiculului sau ulterior, pentru cateva sute de dolari, potrivit companiei.

In timpul testului, masina a atins viteze de pana la 85 de kilometri pe ora, insa in viitor vehiculele ar trebui sa poata circula cu pana la 240 de kilometri pe ora. "La viteza asta vei avea impresia ca te teleportezi prin oras", a spus Musk in timpul prezentarii.

Potrivit jurnalistilor care au avut ocazia sa testeze segmentul, calatoria nu a fost una prea lina, insa acest lucru se explica prin faptul ca suprafetele nu au fost inca finisate.

Segmentul recent inaugurat a fost numit de Musk, care este si seful companiei Tesla, o realizare revolutionara a tehnologiei pentru constructia de tuneluri dezvoltata de Boring, mai rapida si mai ieftina decat metodele conventionale.

Musk a precizat ca tunelul este doar un prim pas catre dezvoltarea unei retele subterane de transport de mare viteza, destinata atat autoturismelor, cat si transportului public.

Compania Boring a fost infiintata in 2016, dupa ce Musk a scris pe Twitter: "Voi construi o masina de sapat tuneluri si voi incepe sa sap". La vremea respectiva, anuntul sau a fost considerat o gluma, dar iata ca doi ani mai tarziu, excentricul antreprenor a prezentat lumii un prototip functional al tunelului, care l-a costat pana acum 40 de milioane de dolari.

Elon Musk a prezentat primul tunel construit de compania sa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România