Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

EGGER - Placi fonoabsorbante cu leduri

EGGER - Placi fonoabsorbante cu leduri
A TRAI SI A LUCRA CU LEMNUL

Aplicatii orientate catre segmentul constructiilor si amenajarilor interioare din toate domeniile
EGGER nu furnizeaza doar produsele potrivite, ci ofera si solutii concentrate pe aplicabilitate. Compania dezvolta solutii integrate sub moto-ul „ A trai si a lucra cu lemnul", in colaborare cu proiectanti si arhitecti.
Armonizarea cererii unei acustici imbunatatite a spatiilor sau a unei protectii optime impotriva focului cu elemente de estetica si design reprezinta o provocare din ce in ce mai mare pentru proiectanti si arhitecti. Din acest motiv, producatorul tirolez de materiale pe baza de lemn exploreaza acest aspect, oferind solutii integrate de constructii si amenajari interioare cu materiale pe baza de lemn. „Pe langa fabricarea produselor pe baza de lemn de o inalta calitate, intalnite in multiple aplicatii de zi cu zi, noi ne consideram un partener competent," a spus Hubert Höglauer, Director Marketing Grupul EGGER. „Solutiile EGGER sunt la fel de diversificate ca si cerintele clientilor nostri. Intr-o mare masura, activitatile noastre au rolul de a aduce beneficii suplimentare clientilor nostri."

SOLUTII PENTRU O ACUSTICA PERFECTA

Zgomotele nedorite si conditiile de lucru sau de trai neplacute rezultate ca urmare a acestora, sunt considerate din ce in ce mai mult un factor de stres. Publicul este din ce in ce mai constient de zgomot ca factor de mediu. Deoarece conformitatea acustica (calitatea acustica) a unui spatiu pentru modul de utilizare planificat este influentata de multe variabile, aceasta poate fi afectata si de asemenea variabile. Importanta acusticii castiga din ce in ce mai mult teren, in special in spatiile folosite preponderent pentru activitati de comunicare - sali de conferinte si de seminarii, unitati de tip call-center, sali de receptii si birouri necompartimentate. Dar in multe cazuri, tendintele structurale si fizice in arhitectura moderna impiedica implementarea unei acustici corespunzatoare a spatiilor. Componentele active termic (precum plafoanele din beton) si fatadele masive din sticla necesita abordari inovatoare in ceea ce priveste pozitionarea elementelor cu eficienta fonica pe parcursul planificarii spatiului. Peretii fonoabsorbanti si amenajarile cu suprafete care absorb sunetele reprezinta in mod frecvent factori cheie pentru designul acustic al mediului modern de viata, invatare si de lucru.
In momentul examinarii unui spatiu amenajat cu diverse suprafete, fiecarui material i se poate aloca un nivel de absorbtie a sunetelor (de exemplu covor, ipsos, tavan izolat fonic, draperii, ferestre, rafturi etc). Materialele perforate pe baza de lemn, precum cele oferite de EGGER absorb sunetele foarte bine, reducand astfel ecourile in interiorul incaperii. In acest mod ele contribuie semnificativ la imbunatatirea acusticii spatiului.
In calitate de furnizor al unei game complete de materiale pe baza de lemn, EGGER ofera solutii acustice complexe care combina absorbtia sunetelor cu designul. Absorbtia sunetelor de catre suprafetele existente intr-o incapere reprezinta o caracteristica esentiala a produselor EGGER. Acest aspect se refera la capacitatea materialelor de a absorbi sunetele, prin preluarea energiei sonore absorbite si transformarea acesteia in alte forme de energie. Pentru a oferi in permanenta solutii optimizate pentru o gama larga de aplicatii, EGGER a dezvoltat numeroase tipuri de perforatii si modele de caneluri. Acest lucru permite clientilor sa combine proprietatile personalizate de absorbtie cu cerintele estetice individuale. Diverse tipuri de placi lemnoase si efectiv toate suprafetele posibile pot fi combinate cu solutiile perforate si canelate. Interactiunea dintre materiale si cerintele de constructii a generat aparitia elementelor noastre acustice cu o compozitie specifica.
Gama de produse ProAcoustic EGGER acopera in principal urmatoarele patru domenii de aplicabilitate:

• Placari de pereti, printre altele ca structuri fixe de zid sau pereti despartitori cu eficienta acustica in birourile necompartimentate
• Sisteme fixe pentru tavane cu eficienta acustica
• Elemente de mobilier, precum panouri frontale, panouri pentru spate si parti laterale ale carcaselor
• Instalarea ulterioara in spatii existente, de exemplu sub forma de panouri pentru tavane sau componente prefabricate personalizate, asa-numitele deflectoare

Perforatia insesizabila oferita acum pe baza de laminate pentru prima data de catre EGGER, reprezinta o inovatie in portofoliul de produse ProAcoustic.

CONTINUAREA DEZVOLTARII LUMINII SI ACUSTICII

Dezvoltarea constanta a acusticii a adus alte aspecte in centrul atentiei companiei EGGER. Combinarea luminii si acusticii intr-un singur sistem este una din inovatiile realizate de producatorul tirolez de materiale pe baza de lemn. EGGER a dezvoltat solutia integrata „Lumina si Acustica" in colaborare cu patru parteneri. Cu sistemul modular pentru tavane compania ofera arhitectilor si producatorilor o libertate mai mare in design.

LUMINA, MATERIALE SI STAREA DE BINE

Pe langa combinarea LED-urilor puternice cu materiale pe baza de lemn cu eficienta acustica, EGGER cerceteaza si efectul anumitor decoruri in diverse ipostaze de lumini. S-a realizat un studiu de la inceputul anului 2007 pana la mijlocul anului trecut in colaborare cu profesorul Christian Bartenbach din cadrul institutului Bartenbach Lichtlabor. Acest studiu a analizat efectele designului si culorilor asupra performantei si a starii de bine a oamenilor. EGGER integreaza rezultatele in activitatile sale de dezvoltare a decorurilor.

 

FACTBOX A TRAI SI A LUCRA CU LEMNUL
  • EGGER se concentreaza pe solutii si aplicabilitate

  • Solutiile integrate pentru o acustica perfecta sunt in centrul atentiei
  • Conceptul de lumina si acustica este dezvoltat in continuare

  • EGGER lucreaza cu interactiunea dintre lumina, material si starea de bine

 

EGGER ISI PERFECTIONEAZA SOLUTIILE ACUSTICE

308.642 gauri pe metru patrat si totusi, perforatiile raman imperceptibile: EGGER isi extinde programul acustic cu „ProAcoustic Finest". Chiar si placa standard prezinta inovatii de produs.
In arhitectura moderna se folosesc numeroase materiale ce reflecta sunetele, generand o cerere pentru solutii care sa absoarba sunetele in cadrul segmentului de design interior. EGGER furnizeaza produse acustice din materiale pe baza de lemn incepand cu anul 2005 si in tot acest timp a urmarit dezvoltarea permanenta a solutiilor sale. Ultima inovatie este reprezentata de perforatia insesizabila, oferita acum de EGGER pe baza de laminate pentru prima data.
„Cu perforatia insesizabila oferita de noi si disponibila imediat, suntem cu adevarat deschizatori de drumuri, deoarece aceasta solutie acustica imperceptibila putea fi realizata in trecut doar pe baza de furnir," explica Michael Beckmann, Manager produse laminate EGGER. Cu perforatia insesizabila de 1,8/1,8/0,5 mm, producatorii au acces la un program complex de laminate in cadrul colectiei EGGER ZOOM.
Producatorul de materiale pe baza de lemn EGGER ofera produsul „ProAcoustic Finest" pe baza de comanda. Similar cu celelalte solutii acustice, perforatia insesizabila poate fi aplicata cu decor pe o parte sau pe ambele parti. Pe langa utilizarea sub forma de elemente de mobilier, noul produs poate fi folosit pentru placarea peretilor si pentru peretii despartitori. „Cu ajutorul acestei noi perforatii insesizabile, putem implementa cu usurinta si tavane ce absorb sunetele, sisteme de tavan sau dispozitive instalate ulterior," a declarat Beckmann.

STANDARDUL PROACOUSTIC IMBUNATATIT DIN NOU

O data cu introducerea noului tip de perforatie ProAcoustic Finest, EGGER comercializeaza standardul anterior de microperforatie oferit 3,0/3,0/1,0 mm sub numele „ProAcoustic Classic" incepand cu luna ianuarie 2011. Acesta este in continuare disponibil in 10 decoruri diferite pe stoc, in timp ce solutiile individuale sunt produse doar pe baza de comanda. „Nu schimbam doar denumirea, ci imbunatatim si designul," afirma Michael Beckmann. Prin continuarea dezvoltarii productiei sale, EGGER nu intentioneaza doar sa castige avantaje economice, ci si sa simplifice modul de folosire a produselor. Partea din spate va avea acum portiuni predefinite fara perforatii, ceea ce va simplifica semnificativ procedura de atasare a placilor in aplicatia principala de "placare a peretilor". Masuratorile actuale arata ca EGGER isi va imbunatati inca o data valorile de absorbtie a sunetelor dupa modificarea produsului. Aceasta valoare va creste de la 0,74 la 0,77.

IMBUNATATIREA ACUSTICII SPATIULUI

„EGGER a fost primul producator de materiale pe baza de lemn care a oferit elemente acustice care se potrivesc cu decorul. In colaborare cu Akustik+ am urmarit dezvoltarea continua a acestui subiect extrem de complex. Prin solutiile noastre dorim sa oferim clientilor nostri mai multe versiuni individuale de design pentru aplicatii si mai avantajoase in activitatea contractuala," explica Michael Beckmann. Exista cateva abordari in vederea solutionarii problemelor de acustica ale spatiilor. Ameliorarea situatiei unui spatiu existent se impune in multe cazuri.
Solutiile potentiale in aceste cazuri se refera la panouri pentru tavane sau componente prefabricate personalizate care pot fi instalate ulterior cu usurinta. Dar si articolele individuale de mobilier realizate din elemente acustice fonoabsorbante pot constitui o solutie directa si eficienta de imbunatatire a situatiei unui spatiu.
Desigur, ideal este sa se tina cont de acustica pe parcursul planificarii spatiului inca de la inceput. „Acest lucru permite integrarea placajelor, a peretilor despartitori si a sistemelor pentru tavan in conceptul general, prin crearea unor solutii generale omogene," afirma Beckmann.

 

FACTBOX INOVATII PROACOUSTIC
  • Prin ProAcoustic Finest ,EGGER ofera o perforatie imperceptibila pe baza de laminate

  • Datorita perforatiei cu cele mai reduse dimensiuni 1,8/1,8/0,5, acestea sunt imperceptibile in pofida existentei a 308.642 gauri pe metru patrat.

  • ProAcoustic Clasic inlocuieste placa traditionala din ianuarie 2011, fiind optimizata in materie de eficienta si aplicabilitate
  • Placile ProAcoustic sunt disponibile in toate decorurile si materialele in colectia ZOOM de la EGGER

  • Domenii de aplicabilitate:

-  Reconditionare, de exemplu tavan suspendat
-  Placare pereti
-  Sisteme pentru tavane cu montaj permanent
-  Elemente de mobilier

 

LUMINA, MATERIALE SI STAREA DE BINE

In cadrul companiei EGGER segmentul de lumina nu este evidentiat doar in ceea ce priveste acustica, ci si cu diverse materiale si decoruri.
Un studiu realizat de EGGER impreuna cu Bartenbach Lichtlabor, Aldrans (AT) a aratat ca lumina are un impact specific asupra starii de bine a oamenilor, in special prin interactiunea cu materialele pe baza de lemn.
Prin urmare, lumina si iluminatul sunt esentiale pentru realizarea unor decoruri si ambiante pentru incaperi, generand o stare de bine si confort psihic si fizic in spatiile interioare. Motivat de acest lucru, producatorul de materiale pe baza de lemn EGGER, in colaborare cu profesorul Christian Bartenbach din cadrul Bartenbach Lichtlabor, a hotarat sa cerceteze influentele pe care le au suprafetele materialelor, intensitatea luminii si culorile sau decorurile asupra starii de bine.

CE VEDEM NE AFECTEAZA STAREA DE BINE

80% din totalul informatiilor percepute de oameni sunt procesate prin intermediul simtului vizual. Din acest motiv informatiile continute de materiale sunt deosebit de importante, generand oamenilor un sentiment placut sau neplacut. Aceasta componenta informationala vizuala depaseste partial valorile fotometrice si pe cele fizice. Prin urmare, informatia vizuala are un impact semnificativ asupra starii noastre de bine si ar trebui luata in considerare in domeniul arhitecturii de interior.

INTERACTIUNEA DINTRE MATERIALE SI LUMINA

Materialul singur, cu culorile si caracteristicile suprafetei sale, nu este responsabil de efectul pe care il are asupra oamenilor. Impactul vizual al unei suprafete de material nu este posibil fara interactiunea cu sursa de lumina respectiva, combinatia de lumina si material este cea care conteaza. Aceasta relatie poate fi explicata prin intermediul a doua tipuri diferite de lumina si informatie vizuala: „lumina primara" incidenta este modificata de suprafata si este perceputa de ochii nostri in forma sa reflectata, asa-numita „lumina secundara". Prin urmare, creierul nostru proceseaza lumina secundara, generata doar prin interactiunea dintre material si lumina.
Pe baza acestei ipoteze, profesorul Bartenbach a realizat numeroase teste care au aratat ca aspectul materialelor are un impact semnificativ asupra performantelor si a starii de bine a oamenilor. „Alegerea suprafetelor materialelor pentru un spatiu este vitala," afirma Bartenbach. „Intensitatea culorilor, tipul culorilor si textura materialului, toate afecteaza organismul uman. Nu se schimba doar perceptia subiectiva a spatiului, dar se modifica si ritmul batailor inimii, considerat drept indicator obiectiv al performantei," spune Bartenbach in continuare. In combinatie cu tipuri diferite de sisteme de iluminat, de exemplu cu diverse temperaturi de culoare, incaperile pot fi amenajate conform necesitatilor vizuale si efectelor dorite.

REZULTATELE STUDIULUI DEZVALUIE UN POTENTIAL IMENS PENTRU DEZVOLTARI VIITOARE

Chiar si acum, datorita studiului realizat de la inceputul lui 2007 pana la mijlocul anului 2010, EGGER este constient de faptul ca aspectul general si amenajarea spatiilor trebuie armonizate cu lumina folosita. „Am implementat sistemul de iluminat Aurilux in cadrul forumului nostru pentru clienti si sala de videoconferinte in St. Johann. Acesta ne permite sa adaptam temperatura de culoare de la alb rece la alb cald. Astfel, putem crea diferite ambiante cu materialele noastre pe baza de lemn," explica Hubert Höglauer, Director Marketing Grupul EGGER. „Este intr-adevar incredibil cat de diferita este atmosfera intr-un spatiu cand se modifica un singur element, lumina," spune Höglauer.
Obiectivul principal al studiului a fost aprofundarea relatiei dintre lumina, materiale si starea de bine. Atat EGGER, cat si Lichtlabor Bartenbach considera ca rezultatele studiului nu au fost inca epuizate, si intentioneaza sa integreze informatiile obtinute in produse si solutii viitoare. In acelasi timp, ei sunt constienti de noile semne de intrebare generate de rezultate. Studiul ar putea avea un impact major in special asupra tehnicii de iluminare.

 

FACTBOX LUMINA, MATERIALE SI STAREA DE BINE
  • In perioada 2007-2010 EGGER a realizat un studiu in colaborare cu prof. Christian Bartenbach

  • S-a cercetat relatia dintre lumina, materiale si starea de bine

  • Obiectivul EGGER este sa aprofundeze subiectul pentru a putea oferi solutii integrate
  • Descoperirea principala este ca informatia vizuala are un impact semnificativ asupra starii de bine

  • Interactiunea dintre material si lumina este importanta pentru obtinerea performantei

  • Rezultatele studiilor arata un potential ridicat pentru dezvoltari viitoare

 

LUMINA SI ACUSTICA INTR-UN SINGUR SISTEM

Oferind libertate in design, sistemul „Lumina si Acustica" combina functionalitatea cu estetica. LED-urile puternice si elementele de plafon cu eficienta fonica sunt combinate in module prefabricate.
EGGER a dezvoltat sistemul „Lumina si Acustica" in colaborare cu partenerii sai Akustik Plus, Bartenbach Lichtlabor si Digital Elektronik. Proiectul s-a bazat pe faptul ca sistemul de iluminat a reprezentat o provocare pentru solutiile acustice cu montare pe tavan. Noul sistem simplifica munca proiectantilor si a mestesugarilor. Datorita compozitiei sale modulare si a inaltimii structurale reduse de 30 mm, sistemul „Lumina si Acustica" poate fi instalat si ulterior.
Cerintele privind designul spatiilor rezidentiale si comerciale sunt in continua crestere. In special in cadrul proiectelor de constructii ce implica structuri existente, accentul nu se pune doar pe aspectul functional, ci si pe cel estetic. Din acest motiv EGGER promoveaza concepte noi de produse si solutii de sistem in acest domeniu de aplicabilitate. „Elementele noastre de plafon cu eficienta fonica cu LED-uri puternice reprezinta o abordare inovatoare," a declarat Michael Beckmann, Manager produse laminate EGGER.
Fiind un sistem modular pentru tavane, „Lumina si Acustica" ofera arhitectilor si mestesugarilor o libertate mai mare in design. Decorurile de lemn, in culori uni si decorurile fantezie pentru placile acustice fac parte din colectia ZOOM. Dimensiunea gaurilor placilor traditionale din seria ProAcoustic variaza intre 1 si 6 mm conform cerintelor si sunt dispuse la intervale de la 3 la 32 mm. Microperforatiile imperceptibile, membrana acustica si stratul central supus unui tratament special reduc timpul de reverberatie, un factor esential in acustica spatiilor. Sistemul integrat de iluminat Aurilux focalizeaza lumina LED-urilor si o emana sub forma unui con de lumina neorbitoare. Doar deschiderile mici, cu dimensiunea de 8 mm, pot fi vazute din partea de jos.

ATMOSFERA PLACUTA

Cu sistemul sau, EGGER vizeaza in principal domeniul aplicatiilor comerciale, considerat de Michael Beckmann drept un potential imens pentru elemente cu eficienta acustica. „Reactiile angajatilor sunt extrem de pozitive dupa fiecare transformare acustica. Noi contribuim la imbunatatirea conditiilor de lucru," declara cu convingere Beckmann. Reconditionarea cu ajutorul elementelor acustice reprezinta un mod rentabil si sustenabil de realizare a unei atmosfere placute a spatiilor.
Sistemul cu LED-uri integrate ofera acum si mai multa libertate in realizarea designului. Conceptul de lumina neorbitoare a fost, de asemenea, optimizat pentru spatii cu cerinte ridicate in ceea ce priveste confortul vizual. Lumina stralucitoare emanata de LED-uri imbunatateste aspectul superior al materialelor, realizand umbre odihnitoare datorita aranjamentului bidimensional al acestora. Sistemul combina LED-uri in culoare alb rece si alb cald. Acest lucru permite reglarea constanta a temperaturilor de culoare de la 3.000 la 6.000 kelvini.

SISTEM DURABIL

EGGER subliniaza faptul ca LED-urile Aurilux in elemente acustice au avut drept rezultat crearea unui sistem ecologic. „Componentele sunt reciclabile si se folosesc surse de lumina fara mercur," a declarat Michael Beckmann, Manager de produs. Tehnologia de iluminare cu LED-uri este considerata extrem de eficienta din punct de vedere energetic. Durata lunga de viata de peste 50.000 ore sustine caracterul durabil al acesteia. EGGER foloseste lemnul ca materie prima regenerabila pentru productia de placi acustice.

CONSILIERE SI VANZARI PRIN AKUSTIK PLUS

EGGER ofera implementarea solutiilor acustice cu toate decorurile din cadrul colectiei de succes ZOOM®. Toate decorurile, culorile si materialele pot fi folosite pentru designul elementelor acustice personalizate pentru tavane. Activitatile de consiliere, proiectare, productie si distributie a modulelor acustice si de iluminat preasamblate, gata de instalare, sunt realizate de catre partenerul exclusiv Akustik Plus, din Wächtersbach, in apropierea orasului Frankfurt.
INOVATIE PREMIATA
„Lumina si Acustica" a fost primit foarte bine de catre comunitatea tehnica. Pe parcursul targului Lumina si Constructii din Frankfurt, conceptul „Lumina + Acustica" realizat de cei patru dezvoltatori ai sistemului, EGGER, Bartenbach Lichtlabor, Akustik Plus si Digital Elektronik a obtinut in 2010 Premiul pentru Inovatie Arhitecturala si Tehnologie.

 

FACTBOX LUMINA SI ACUSTICA
  • EGGER combina tavanele cu eficienta acustica cu LED-urile puternice cu valori reglabile constant

  • Datorita constructiei modulare si a inaltimii reduse, sistemul este compatibil si cu lucrarile de reconditionare
  • Spatii mai mari pentru evenimente cu diverse decoruri din colectia ZOOM si diferite perforatii

  • "Lumina si Acustica" a obtinut in 2010 premiul pentru Inovatie Arhitecturala si Tehnologie

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.