Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Echipa Herzog & de Meuron creeaza un design modern pentru zona Porta Volta

Echipa Herzog & de Meuron creeaza un design modern pentru zona Porta Volta

Ca parte a programului de revitalizare a zonei Porta Volta, Fondazione Giangiacomo Feltrinelli intentioneaza sa isi mute sediul in zona de nord a orasului Milano, zona pe care Feltrinelli Group o considera o locatie ideala pentru activitati multiple pe care le desfasoara. Planul zonal pentru aria Porta Volta, constand din cele doua noi cladiri de birouri ale Fondazione si un mare spatiu verde, intentioneaza sa creeze un impact pozitiv in imprejurimi.

Parterul noului sediu va gazdui o zona principala de acces, o cafenea si un magazin de carti, dupa care etajul intai se dezvolta pe inaltimea a doua niveluri si va cuprinde o serie de spatii multifunctionale, in timp ce la etajul al doilea se vor gasi birourile. Sala de lectura, amplasata la ultimul nivel al cladirii, ofera cercetatorilor si oamenilor interesati oportunitatea studierii unor documente istorice din colectia pastrata in siguranta in arhiva de la subsol.

Noile cladiri au fost inspirate din simplitatea si generozitatea arhitecturii istorice milaneze, asemeni cladirilor Ospedale Maggiore, Rotonda della Besana, Lazaretto si Castello Forzesco. Volumetria propusa se inspira si din cladirile Cascina, liniare, lungi, apartinand arhitecturii traditionale din Lombardia. Arhitectii Herzog & de Meuron intentioneaza sa preia din temele urbanistice milaneze, care in timp au condus la realizarea unor cladiri emblematice pentru care orasul Milano este cunoscut in toata lumea.

Organizarea urbana a zonei Porta Volta este cunoscuta din perioada sec. al 15-lea, cand vechile ziduri ale orasului, numite Mura Spagnole, faceau parte dintr-un sistem de fortificatii care au delimitat orasul inca din perioada romana. Dupa deschiderea bastionului din sec al XIX-lea, Via Alessandro Volta a pus bazele extinderii orasului in afara zidurilor antice, devenind o axa importanta care face legatura intre centrul istoric si Cimitero Monumentale.Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România